به گزارش خبرنگار مهر، کاوه هرندی که به عنوان سرمربی شطرنجبازان ردههای سنی پایه را در رقابتهای جهانی ترکیه همراهی کرده بود، در جریان نشست خبری روز چهارشنبه محمد ابراهیم مداحی گفت: من به این نشست دعوت نشده بودم! از برگزاری آن هم اطلاع دقیقی نداشتم! اما آمدم تا بگویم متاسفم که هیچ گاه عوامل موفقیتها در جایگاه حقیقی خود قرار ندارند.
وی با تاکید بر فعالیت 45 ساله اش در شطرنج تصریح کرد: نزدیک به مدت 20 سال سرمربی تیمهای مختلف ملی بودم. در 80 درصد اعزامها حضور داشتهام. اما تا آنجا که به یاد دارم فقط زمانهایی که تیمها و بازیکنان ایران عملکرد غیر قبولی در مسابقات داشتند، همه منتقدان به سمت من فرستاده میشدند تا پاسخگو باشم. این در حالی است که مربیان در زمان موفقیت شطرنجبازان کمتر نقشی دارند!
سرمربی شطرنج ایران خاطرنشان کرد: در شطرنج ایران کسب مدال طلا اتفاقی که گاهی رخ میدهد و بعد جرقه آن خاموش میشود. اولین بار 10 سال پیش در ردههای سنی پایه موفق به کسب مدال شدیم و پس از آن دیگر مدالی نداشتیم تا امسال و رقابتهای جهانی ترکیه. فکر میکنید دلیل این فاصله برای مدال آوری چیست؟
هرندی تاکید کرد: تقدیر از افرادی که برای حاصل شدن موفقیتها و پرورش استعدادها تلاش میکنند، هیج گاه انجام نشده است. به همین دلیل بسیاری از اهالی شطرنج پس از مدتی دلسرد میشوند و انگیزههای لازم برای ادامه کار را از دست میدهند.
وی به اشاره به تفاوتی که میان تعرفه حقوق مربیان داخلی و خارجی وجود دارد، تاکید کرد: ما مربیان ایران به خاطر دلسوزی هم که شده، زحمت زیادی میکشیم تا بازیکنان مستعد شناسایی شده و تا پایای قهرمانی پیش روند. اما این مربیان خارجی هستند که بابت نتایج به دست آمده پول میگیرند.
سرمربی تیم اعزامی ایران به مسابقات شطرنج ردههای سنی جهانی اظهارداشت: در این رقابتها پول تو جیبی بازیکنان شب آخر پرداخت شد. در حالیکه این امکان وجود داشت که حداقل بعد از کسب هر مدال از بازیکن مدال آور تقدیر شود. اما این کار هرگز انجام نشد.
هرندی تاکید کرد: قصد تخریب رئیس فدراسیون شطرنج را ندارم. اما واقعیت این است که او برای رده سنی پایه کار زیادی انجام نداد. در حالیکه فدراسیون میتواند هزینه بازیکنانی مانند سارا سادات خادم حسینی که الان قهرمان آسیا هستند را متقبل شود و برای پرورش بیشتر آنها هزینه کند.
نظر شما