۱۲ آذر ۱۳۸۸، ۱۸:۳۰

بنیاد مکتب اردبیل در تهران راه اندازی می شود

اردبیل - خبرگزاری مهر: استاندار اردبیل از راه اندازی دفتر بنیاد مکتب اردبیل در تهران در آینده ای نزدیک خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در اردبیل، منصور حقیقت پور عصر پنجشنبه در مراسم افتتاح دبیرخانه دائمی تدوین مکتب اردبیل اظهار داشت: بنیاد مکتب اردبیل به مرکز زایش علمی در کشور تبدیل خواهد شد.

وی با اشاره به اهداف راه اندازی این بنیاد افزود: این بنیاد اجرای برنامه های مختلفی نظیر برگزاری سمینار بین المللی مکتب اردبیل، راه اندازی وب سایت اطلاع رسانی، بانک اطلاعات تخصصی صفویه پژوهی و... را پیگیری خواهد کرد.

استاندار اردبیل اضافه کرد: در قالب این بنیاد تلاش خواهیم کرد صفوی‌ پژوهان سراسر دنیا را به اردبیل دعوت کنیم تا طراحی و تدوین مکتب اردبیل با گستره تمام هنرها، اندیش ها و زمینه ها نگارش شود.

وی همچنین با اشاره به آغاز رسمی تدوین مکتب اردبیل، راه اندازی دبیرخانه دائمی این مکتب را از جمله اقدامات کارشناسی برای نیل به هدف مهم تبیین مکتب اردبیل برشمرد و بر ضرورت تحقق این مهم تاکید کرد.

حقیقت پور هدف از تدوین مکتب اردبیل را شناسایی ابعاد مختلف پیشرفتهای تاریخی و نیز دستیابی به پیشینه فرهنگی منطقه برشمرد و متذکر شد: این مکتب تلاش خواهد کرد که تاریخ اردبیل را بازگشایی و رمزگشایی کند.

وی یاد آور شد: وجود غنای کافی در حوزه های عرفان، حکمت، معماری و ادبیات اردبیل، تکلیف همه مدیران و نهادهای فرهنگی استان را در کمک به بازکاوی این ذخایر، خطیر و سنگین ساخته است.

استاندار اردبیل با اشاره به پیشینه پر افتخارات اردبیل خاطرنشان کرد: این پیشینه و قدمت به قدری دارای ارزش و اهمیت است که بی شک به عنوان ذخایر گران بها می تواند پشتوانه رقم خوردن توفیقات بزرگی در شرایط کنونی باشد.

حفظ بی طرفی در تدوین مکتب اردبیل ضروری است

در این مراسم امام جمعه اردبیل نیز با بیان اینکه در تدوین مکتب اردبیل باید تحولات در عرصه های مختلف را با بی طرفی مد نظر قرار داد، تصریح کرد: عمل به امانتداری و حریت و معرفی بدون تعصب اردبیل به دقت و ماندگاری هر چه بیشتر نتیجه تدوین کمک خواهد کرد.

حجت الاسلام سید حسن عاملی در نگارش جنبه های فقهی مکتب اردبیل، گره خوردگی حوزه فقه با سیر تاریخ را یاد آور شد و بیان داشت: این حوزه مهم نقش خود را در تصمیم گیریهای جامعه به صورت خاص ایفاء می کند.

وی با اشاره به رشد فقه و ظهور فقهای برجسته در دوره صفویه نظیر محقق اردبیلی خاطرنشان کرد: مروری بر زندگی اجتماعی و دینی وی نشان می دهد که آن مرحوم شهامتی خاص در تقوا و فتوا داشته و به عنوان مرجع جهان تشیع منشا آثار بزرگ است.

در این مراسم مراحل اجرایی وعملیاتی تدوین مکتب اردبیل با شروع فعالیت رسمی دبیرخانه دائمی این مکتب در جنت سرای بقعه شیخ صفی الدین آغاز شد.

کد خبر 994583

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha