به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسانه های پاکستان، ژنرال (بازنشسته) میرزا اسلم بیگ در واکنش به استراتژی جدیدی آمریکا در اعزام 30 هزار نیروی بیشتر به افغانستان گفت: شوروی در 1985 شش تیپ از کماندوهای زبده و بسیار حرفه ای خود را برای پیروزی در افغانستان به کابل اعزام کرد، اما ظرف یکسال مسکو رسماً از دولت اسلام آیاد درخواست نمود تا راه خروج به آنها داده شود و ما برای دور ساختن این ننگ روسیه از مجاهدین خواستیم تا راه بازگشت را به آنها بدهند.
وی در ادامه گفت: آمریکا با 3 میلیون نیرو هم نمی تواند به اهداف خود در افغانستان دست یابد. این نوع اقدامات، جزیی از استراتژی تخلیه است. آنچه اوباما می خواهد تحقق نخواهد یافت. زیرا واقعیتهای عینی مختلف است.
این ژنرال بازنشسته همچنین اظهارات اخیر هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه القاعده در مناطق قبایلی دولت تشکیل داده است آنرا ادعای محض خواند و افزود: هیچگونه اردوگاه و یا پایگاه تروریستی القاعده در مناطق قبایلی، سوات ، باجور، دیر و وزیرستان وجود ندارد و داشتن دولت که اصلاً امکان ناپذیر است.
وی گفت: اظهارات کلینتون در واقع موضع اوباما، گوردن براون و مان موهان سینگ و اشاره ای خطرناک برای پاکستان است. دولت باید با جرات و قاطعانه به آن پاسخ داده برای قطع اینگونه اتهامات هشدار دهد و اگر ندهد نیروهای مسلح این اخطار را خواهند داد که آمریکا، انگلیس و هند به عقل آیند و هرگونه حمله به پاکستان به شکست انجامیده و پشیمانی را همراه خواهد بود.
اسلم بیگ در ادامه ضمن انتقاد از اوضاع داخلی کشورش و بی تفاوتی دولتمردان کشورش گفت: متاسفانه زمامدارای بجای فکر منافع ملی، سرگرم ضد و نقیض های شخصی می باشند، که برای سیاستمداران و تمامی ملت جای تامل است. دولت ضعیف و پارلمانی در حال خواب نمی تواند پاسخگوی اوضاع جاری منطقه و چالشهای داخلی و خارجی پیش روی کشور باشد. اگر زمامداران به خواب غفلت پایان ندهند ارتش و مردم باید وارد صحنه شده با هم از منافع ملی دفاع کنند.
اظهارات مقام های آمریکایی در خصوص پاکستان این روزها مخالفت های زیادی را در این کشور بوجود آورده و نوعی احساسات ضد آمریکایی بیش از گذشته حتی در محافل فکری و رسانه ای پاکستان پدیدار شده است
در رویدادی دیگر در همین رابطه فضل الرحمان رهبر جمعیت علمای اسلام و رئیس کمیته کشمیر مجلس ملی، خطاب به آمریکا هشدار داد که بفکر بقای خود بوده و رویای تصرف بر سلاحهای هسته ای پاکستان را از سربیرون کند.
وی می گوید: مردم پاکستان دیگر اسارت آمریکا را تحمل نمی کنند و دیگر نخواهند گذاشت استقلال ملی آنها زیر سؤال برود.
وی نیز ضمن انتقاد از راهبرد اوباما در افغانستان گفت: سیاست جدید افغانی آمریکا در واقع توطئه افزایش تجاوزگری آمریکا در پاکستان است، که علاوه بر پاکستان حتمی چین و ایران را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. آمریکا عملاً در جنگ افغانستان باخته است. اعزام نیروی بیشتر به منزله خودکشی است.
سید منور حسن رهبر جماعت اسلامی پاکستان در خطبه های نماز جمعه در لاهور در واکنش به تحولات اخیر گفت: دشمن به پاکستان هسته ای و اسلامی حمله ور شده است. حضور رهبران القاعده و طالبان صرفاً بهانه است. هدف آمریکا و هواداران او برنامه هسته ای و هویت اسلامی پاکستان و نهایتاً تجزیه این کشور است. آمریکا با تجهیزات کامل وارد پاکستان شده و در ادارات مختلف دولتی به نفوذ کامل دست یافته و از پشتیبانی دولت برخوردار و ارتش پاکستان تقاضاهای بیشتر عمل کنید آنرا برآورده می سازد. ارتشی که باید از شهروندان پاکستانی دفاع می کرد و مانع در راه حملات هواپیماهای بدون سرنشین می شده، شهروندان خود را هدف قرارداده و راه را برای دشمن مساعد می کند. پارلمان ضعیف در حال تماشای نابودی کشور است. هند و آمریکا با هم به پاکستان حمله کرده اند. هند از عملیات تروریستی در پاکستان پشتیبانی می کند و بلک واتر آمریکا دست به انفجارهای بمب و حملات انتحاری می زند. جماعت اسلامی از 14 تا 16 دسامبر اعتراض سه روزه علیه مداخله و تروریسم هند در پاکستان برگزار می کند.
در حالی که گفته می شود آمریکا درباره راهبرد جدید خود درافغانستان با اسلام آباد مشورت کرده اما به نظر می رسید دیدگاه منفی نسبت به رویکرد اوباما نشان از آن دارد که چنین مشورتی صورت نگرفته است و اظهارات افرادی چون ریچارد هالبروک صرفاً در جهت آرامش اوضاع بوده است.
عبدالباسط سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان می گوید: آمریکا پیشاپیش اعلام سیاست جدید خود درباره افغانستان، پاکستان را مورد مشاورت قرار نداده است.
وی اظهارات سفیر آمریکا در اسلام آباد مبنی بر اینکه ملاقات بین ژنرال اشفق کیانی رئیس ستاد نیروی زمینی پاکستان و ژنرال مک کریستال که در روز اول دسامبر گذشته در شهر راولپندی انجام گرفته بود برای مدت 6 ساعت ادامه داشت را رد کرد و گفت: این ملاقات فقط به مدت دو ساعت انجام گرفت که طی آن، ژنرال کیانی نقطه نظرات پاکستان را بطور مفصل ارائه داده بود.
سخنگوی وزارت خارجه پاکستان که با رسانه های گروهی گفتگو می کرد، همچنین در اعتراض به حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی به خاک کشورش اظهارداشت: همکاری پاکستان با آمریکا مطلق نیست، بلکه در این رابطه خط قرمز بین دو کشور کاملاً روشن است و آنرا به اطلاع مقامات آمریکایی رسانده ایم.
وی در رابطه با حملات هواپیماهای بدون سرنشین به بلوچستان نیز گفت: هیچگونه مذاکره ای در این رابطه با آمریکا صورت نگرفته است. پاکستان بارها واکنش شدیدی را ابراز نموده است. قمرالزمان کایره وزیر تبلیغات فدرال نیز روز گذشته تصریح کرد که اجازه این حملات در بلوچستان به آمریکا داده نخواهد شد.
نظر شما