طراح و ویراستار علمی این دانشنامه در گفتگو با خبرنگار مهر در این باره گفت: مرکز دائرهالمعارف بزرگ اسلامی به سرویراستاری کاظم موسوی بجنوردی در کنار کارهای بزرگی چون این دائرهالمعارف و دانشنامه ایران سرگرم تهیه و تدوین دانشنامهای تخصصی و منحصر به فرد به نام "دانشنامه فرهنگ مردم ایران" است.
وی درباره جزئیات این دانشنامه افزود: "دانشنامه فرهنگ مردم ایران" همانطور که از نامش پیداست دانشنامهای تخصصی درباره فولکلور و فرهنگ عامه مردم ایران است که توسط بخش مردم شناسی دانشنامه ایران در مرکز دائرهالمعارف بزرگ اسلامی و با مدیریت علمی من در حال تهیه و تدوین است.
ابراهیمی اضافه کرد: این دانشنامه تا کنون 3000 عنوان از عمدهترین مباحث فرهنگ مادی و معنوی مردم مناطق مختلف ایران را دربرمیگیرد که در 20 کد طبقه بندی شده است.
به گفته وی برخی از این کدها عبارتند از: خوراک، پوشاک، بازی و نمایش، هنر و صنایع دستی، موسیقی، ادبیات عامه، طب عامیانه، باورها و اعتقادات، آداب و رسوم، نهادها و موسسات مرتبط با مردم شناسی و فرهنگ عامه، شخصیتها و صاحبنظران تاثیرگذار در این زمینه، کتابها و متون فولکلوریک.
طراح این دانشنامه درباره روند پیشرفت پروژه مذکور گفت: از حدود دو سال پیش که طرح این دانشنامه توسط بنده به مرکز دائرهالمعارف بزرگ اسلامی پیشنهاد شد تا کنون بخشهای مهمی از کار انجام شده که با روندی مطلوب در حال پیشرفت است.
وی درباره شیوه کار در "دانشنامه فرهنگ مردم ایران" اضافه کرد: این دانشنامه دارای یک هیئت علمی متشکل از متخصصان فرهنگ و مردم شناسی ایران است که سیاستها و خط مشی دانشنامه را تعیین و راهبری میکنند. هم اکنون بیش از 100 مولف و پژوهشگر در تالیف و تنظیم این کار با ما همکاری میکنند که از طیفهای گوناگون نظیر استادان دانشگاه و متخصصان فولکلور و مردمشناسی تا شرقشناسان علاقهمند به تاریخ و فرهنگ ایران تشکیل شدهاند.
ابراهیمی گفت: بخشی از همکاران ما پژوهشگران جوانی هستند که در رشتههای مردمشناسی و جامعه شناسی یا سایر رشتههای مرتبط تحصیل کرده اند و پس از گذراندن دورههای آموزشی در زمینه مردم شناسی به ویژه حوزه فولکلور توانستهاند در امر تدوین برخی مقالات این دانشنامه ما را یاری کنند.
ویراستار علمی دانشنامه فرهنگ مردم ایران با بیان اینکه "دانشنامه مذکور در 6 مجلد و طی 4 سال آینده منتشر میشود" درباره سیاست کاری این پروژه نیز اضافه کرد: سیاست بخش مردمشناسی دانشنامه در پیشبرد امور آن سیاست درهای باز است. از این رو هر پژوهشگر علاقمند به فرهنگ و فولکلور ایران میتواند در تکمیل این کار ما را یاری کند و ما از تمامی علاقمندان و متخصصان بخشهای مختلف فرهنگ ایران دعوت به همکاری میکنیم.
نظر شما