۱۷ آذر ۱۳۸۸، ۱۱:۰۱

گزارش خبری مهر/

استقبال گسترده داخلی و بین المللی از تصویب قانون انتخابات عراق

استقبال گسترده داخلی و بین المللی از تصویب قانون انتخابات عراق

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: مقامات داخلی عراق و شخصیت های بین المللی به طور گسترده از تصویب قانون انتخابات در پارلمان این کشور استقبال کرده و آنرا به ملت عراق تبریک گفتند.

اکثر شخصیت های عراقی و بین المللی با اشاره به تصویب نهایی قانون انتخابات، از حرکت عراق در مسیرصحیح پایه گذاری دموکراسی استقبال کرده و آن را برای آینده رو به رشد این کشور بسیار مهم تلقی کرده اند.

جلال طالبانی: تصویب قانون انتخابات دستاوردی تاریخی است

رئیس جمهور عراق با استقبال از تصویب نهایی قانون انتخابات آنرا دستاوردی تاریخی برای این کشور دانسته است، که تعدد احزاب و گردش دموکراتیک دولت را تضمین می کند.

در بیانه منتشر شده از سوی طالبانی با تبریک به مردم عراق آمده است: از همه می خواهم که شرایط برگزاری انتخابات آزاد، سالم و رقابتی را برای فعالیت تمام کاندیداها فراهم کنند.

در این بیانیه آمده است: تصویب قانون انتخابات عراق را در مرحله جدیدی قرار داده است که این کشور ر ادر رفع چالش های مهم پیش رو کمک می کند.

طالبانی می افزاید: با وجود کمبود تجربه فعالیت های پارلمانی، تشکل های سیاسی عراق توانستند با حرکت در فضای باز دموکراتیک، گام بزرگی در بنیان نهادن اصول توافق و احترام به نظر دیگران بردارند.

نوری المالکی: عراق در مسیری نوین گام نهاده است

نخست وزیر عراق در بیانیه ای با استقبال از تصویب قانون انتخابات در پارلمان این کشور، اظهار داشت: به مردم عراق گرم ترین تبریکات خود را برای تصویب قانون انتخابات تقدیم می کنم، امری که ما را برای برگزاری انتخابات پارلمانی در ابتدای سال جاری آماده می کند.

مالکی در ادامه می افزاید: گذشتن از مرحله تصویب قانون انتخابات توسط تشکل های سیاسی پارلمان هرگز آسان نبود، امری که احتمال داشت امنیت و ثبات عراق را با خطر مواجه کند.

وی ابراز امیدواری کرد که این مسئله راه را برای برگزاری انتخابات پارلمانی بر اساس اصول دموکراسی در سال آتی فراهم کند.

طارق الهاشمی: اراده مردم عراق پیروز شد

یکی از معاونان رئیس جمهور عراق که نقش بسزایی در تاخیر به وجود آمده در تصویب قانون انتخابات عراق داشت، در بیانیه از شادی و شعف خود در قبال تصویب قانون انتخابات سخن گفت.

الهاشمی در این بیانیه آورده است: تصویب قانون انتخابات پیروزی اراده ملت عراق بوده و من این مسئله را به تمام آنها و کسانی که در قبال کشورشان احساس مسئولیت می کنند، تبریک می گویم.

"علی الدباغ" سخنگوی دولت عراق نیز در بیانه ای که از سوی دفتر وی منتشر شده است، از تصویب قانون انتخابات استقبال کرده و این امر را در تثبیث پایه دموکراسی در عراق مهم دانسته است.

همچنین "محمود کاوه" سخنگوی دولت اقلیم کردستان عراق تصویب قانون انتخابات را بیانگر پایبندی کُردها به وحدت در این کشور و حرکت بر مبنای تساهل و تسامح دانست.

بان کی مون: انتخابات پارلمانی آتی گام مهمی در پیشرفت سیاسی و دموکراسی در عراق است.

دبیرکل سازمان ملل نیز در سخنانی تصمیم تشکل های پارلمانی عراق در تصویب راه حل توافقی را در پیشرفت سیاسی و دموکراتیک این کشور بسیار تاثیرگذار دانسته است.

بان کی مون با تمجید از سران و تشکل های پارلمانی در غلبه بر اختلافات میان خود، اظهار داشت: هم اکنون راه برای برگزاری انتخابات پارلمانی عراق که موعد آن توسط شورای ریاست جمهوری اعلام می شود، هموار شده است.

اتحادیه عرب: تصویب قانون انتخابات پیروزی بزرگی بود

اتحادیه عرب نیز در بیانیه ای که در قاهره منتشر کرده است، از مذاکرات تشکل های سیاسی پارلمان که فضای توافقی رخ داده است، تمجید به عمل آورده است.

در این بیانیه اتحادیه عرب آمادگی خود را برای پشتیبانی از کمیته عالی مستقل انتخابات برای برگزاری هر چه بهتر انتخابات پارلمانی در سال 2010 ابراز داشته است.

ژاپن: با تصویب قانون انتخابات برگزاری انتخابات پارلمانی آزاد تضمین شد

سفارت ژاپن در عراق با اشاره به تصویب قانون انتخابات، این مسئله را در برگزاری انتخابات پارلمانی عراق در اوایل سال 2010 تاثیرگذار دانست.

در این بیانیه با تمجید از نقش سازمان ملل در تسهیل مذاکرات میان تشکل های سیاسی عراق در پارلمان آمده است: انتخابات پارلمانی آتی عراق در آینده این کشور بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

از سوی دیگر، بنابر اعلام کاخ سفید "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا و "جوزف بایدن" معاون وی در گفتگو با "جلال طالبانی" با استقبال از تصویب قانون انتخابات عراق بر تداوم پشتیبانی بلندمدت از این کشور تاکید کرده اند.

بر اساس قانون انتخابات عراق که روز گذشته با پیشنهاد سازمان ملل و بنابر آمارهای وزرات بازرگانی عراق در سال 2005 (رشد جمعیتی 2.8 درصد) به تصویب رسید، از تعداد 325 کرسی پارلمان عراق، 310 کرسی به استان ها، 8 کرسی به اقلیت های دینی و 7 کرسی به تشکل های پیروز در انتخابات آتی اختصاص می یابد.

کد خبر 996157

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha