مجید وفادار در گفتگو با خبرنگار مهر در بندرعباس افزود: وجود زیرساخت های لازم از جمله اسکله سبب شده است تا تمامی صنایع در غرب بندرعباس احداث شود که این موضوع باعث شده آلودگی هوا در این منطقه افزایش یابد.
وی تردد کامیونهای فرسوده و کشتی ها همچنین تخلیه مواد معدنی در غرب بندرعباس را یکی از عوامل آلودگی منطقه دانست و افزود: فرسوده بودن ناوگان حمل و نقل و تردد بیش از حد این وسایل نقلیه در محدوده غرب بندرعباس آلودگی این نقطه را افزایش داده است که مسئولان ذیربط باید در این خصوص فکری کنند.
مجتمع هرمزآل ارزیابی زیست محیطی نشده است
وفادار با بیان اینکه برخی طرح های ملی اجرا شده در غرب بندرعباس فاقد هرگونه ارزیابی زیست محیطی است، گفت: حیات انسانها مهمترین نکته ای است که باید به آن توجه شود و این حق طبیعی شهروندان است که از هوای پاک استفاده کنند که متاسفانه مجتمع هرمزآل یکی از صنایعی است که تاکنون هیچگونه گزارشی از سوی مجری طرح به اداره محیط زیست استان هرمزگان در خصوص ارزیابی زیست محیطی آن ارائه نشده است و محیط زیست هرمزگان نیز مجوزهای لازم برای بهره برداری از این طرح را صادر نخواهد کرد.
نیروگاه برق بندرعباس یکی از عوامل آلودگی هواست
وی ضمن اشاره به آلودگی ناشی از فعالیت آلومینیوم هرمزگان گفت: مقدار خروجی گاز CO در این مجتمع بیش از حد استاندارد است که این گاز ضمن ترکیب با اکسیژن هوا تبدیل به CO2 و افزایش گازهای گلخانه ای می شود.
وی نیروگاه برق واقع در غرب بندرعباس را یکی از عوامل آلودگی دانست و افزود: این نیروگاه از تکنولوژی بسیار قدیمی برای تولید برق استفاده می کند و دستگاه های استفاده شده در نیروگاه برق بسیار قدیمی است و در برخی از مقاطع فصل زمستان به دلیل کمبود گاز این نیروگاه از مازت و گازوئیل استفاده می کند که آلودگی ناشی از استفاده از این نوع سوخت بسیار زیاد است و حتی ذرات خروجی ناشی از این نوع سوخت تا فاصله پنج کیلومتری دریا را احاطه می کند و متاسفانه در رفع این معضل اقدامی نشده است.
وفادار افزود: نیروگاه برق برای خنک کردن سیستمهای خود از آب دریا استفاده می کند و 150 هزار متر مکعب در ساعت آب از دریا می گیرد و پس از اضافه کردن کلر در این پروسه بسیاری از موجودات ریز دریایی از بین می رود و این آب پس از آلوده شدن به روغن و برخی مواد شیمیایی دوباره به دریا باز می گردد.
گازهای CO2 و SO2 روی دستگاه تنفسی تاثیرات سوئی دارد
سرپرست محیط زیست استان هرمزگان با بیان اینکه حریم قانونی در ساخت برخی صنایع غرب بندرعباس رعایت نشده است، گفت: عدم رعایت فاصله قانونی در ساخت این صنایع سبب شده است که آلودگی ناشی از فعالیت آنها روی یکدیگر تاثیر گذارد.
وفادار گفت: وجود صنایع در غرب بندرعباس، تردد وسایل نقلیه فرسوده و عدم ارزیابی زیست محیطی در برخی صنایع سبب شده است که میزان برخی ذرات معلق در هوا و گازهایSO2 , CO2 افزایش پیدا کند که این عوامل در نتیجه هوای بندرعباس را سنگین کرده است و این گازها و ذرات معلق بر روی سیستم تنفسی و سایر دستگاه های بدن تاثیرات سوئی را خواهد گذاشت که در این زمینه مسئولان بهداشت و درمان استان باید تحقیقاتی را بر روی مردم منطقه انجام دهند.
لزوم مطالعات آمایش و اکولوژیکی در غرب بندرعباس
وی در پایان در خصوص طرح آمایش در غرب بندرعباس گفت: محیط زیست به کمک استانداری و صنایع غرب بندرعباس می تواند مطالعات اکولوژیکی و آمایش را در این منطقه انجام دهد که این مطالعات می تواند توان منطقه را در احداث صنایع جدید ارزیابی کند و این سئوال مهم را در خصوص ظرفیت پذیرش ایجاد صنایع جدید در غرب شهر بندرعباس پاسخ دهد زیرا این احتمال وجود دارد که منطقه غرب این شهر با توجه به وجود صنایع متعدد ظرفیت پذیرش صنایع جدید را به لحاظ زیست محیطی نداشته باشد.
نظر شما