به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مصطفی قانعی امروز سه شنبه در نشست خبری در محل وزارت بهداشت افزود: مراکز رشد در حوزه علوم پزشکی ماموریت دارند که دانش را به ارزش افزوده بدل کنند از این رو ما لیست داروهای وارداتی را در سایت خود قرار دادهایم و از مراکز رشد خواستهایم تا این داروها را در یک دوره زمانی تولید کنند تا وابستگی ما به خارج از کشور قطع شود.
وی در خصوص ارزشیابی پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی یادآور شد: 9 سال است که دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی هر ساله رتبه بندی می شوند و در این رتبه بندی جایگاه علمی آنها در سطح دنیا رصد می شود. ما بر اساس شاخصهایی از جمله حاکمیت و رهبری، تولید دانش، بسیج منابع و توانمندسازی این رتبه بندی را انجام می دهیم. امسال نیز پس از رتبه بندی مراکز تحقیقاتی موفق، مدیران موفق و برترینهای پژوهشی کشور در جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی معرفی می شوند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تشریح شاخصهای رتبه بندی دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز تحقیقاتی اظهار داشت: در تغییری که امسال رخ داده است تنها امتیاز خام دانشگاهها و در واقع جایگاه واقعی آنها در حوزه علمی دنیا محاسبه شده است و امتیاز موجود بر بودجه پژوهش تقسیم نشده است. این امر ممکن است اعتراضاتی را نیز از سوی دانشگاهها به همراه داشته باشد اما ترجیح دادیم که تنها امتیاز خام که نشان دهنده شاخصهای واقعی فعالیت علمی دانشگاهها است اعلام شود.
وی در خصوص رشد طرحها و مقالات علمی در حوزه علوم پزشکی یادآور شد: در سال 81 تعداد طرحهای تحقیقاتی سه هزار و 878 طرح بود که در سال 87 این تعداد به هفت هزار و 757 طرح افزایش یافت. همچنین میزان انتشار مقالات علمی در سال 81 از دو هزار و 372 مقاله به هفت هزار و 816 مقاله در سال 87 رسید.
قانعی توسعه تعداد مراکز تحقیقاتی را از استراتژیهای وزارت بهداشت برشمرد و اظهار داشت: در حال حاضر 280 مرکز تحقیقاتی در حوزه علوم پزشکی فعالیت می کنند که تولید دانش این مراکز از 25 درصد در سال 80 به 56 درصد در سال 87 رسیده است و با توجه به اینکه ما در نقشه علمی کشور باید 700 مرکز تحقیقاتی داشته باشیم تولید دانش این مراکز نیز افزایش می یابد.
راه اندازی دکتری تخصصی پژوهشی
معاون تحقیقات فناوری وزارت بهداشت راه اندازی دکتری تخصصی پژوهشی را در وزارت بهداشت یکی از راهکارهای حل معضل خروج نخبگان از کشور برشمرد و اظهار داشت: به دلیل نبود ظرفیت جذب نخبگان پژوهشی در سالهای گذشته در حوزه علوم پزشکی این گروه در کشورهایی به تحصیل می پرداختند که از نظر علمی در سطح پایین تری قرار داشتند اما با راه اندازی این دوره نخبگان علوم پزشکی و محققان برجسته می توانند در حوزه پژوهش به فعالیتهای بیشتری بپردازند.
راه اندازی سامانه ملی مدیریت اطلاعات تحقیقاتی علم و فناوری
وی از راه اندازی سمات 1 (سامانه ملی مدیریت اطلاعات تحقیقاتی علم و فناوری) به عنوان یکی از فعالیتها برای پیشگیری از موازی کاری و جزیره ای عمل کردن در حوزه تحقیقات نام برد و یادآور شد: به این شیوه فرآیند مدیریت اطلاعات و تحقیقاتی ساماندهی شده و هر محققی در هر دانشگاهی می تواند حوزه های مختلف علمی، تحقیقاتی کشور را رصد کند.
قانعی در خصوص فعالیت حوزه علوم پزشکی در بحث نشریات یادآور شد: یکی از فعالیتهایی که باعث می شود ما بتوانیم در منطقه از نظر علمی به رتبه اول دست پیدا کنیم این است که مجلات علمی ایرانی در نمایه های بینالمللی نمایه شود. در حال حاضر از 150 نشریه علوم پزشکی 50 نشریه به زبان انگلیسی منتشر می شود و هیئت علمی علوم پزشکی در سطح مناسبی به تولید علم و انتشار مقاله می پردازد که البته سهم هیئت علمی باید بیشتر افزایش پیدا کند.
وی در خصوص اعلام رتبه بندی مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی گفت: در حال حاضر رتبه بندی مراکز تحقیقاتی که ردیف بودجه مستقل دریافت نمی کنند اعلام شده اما مراکز تحقیقاتی دارای بودجه مستقل در هفته های آتی تا پیش از برگزاری جشنواره رازی اعلام می شود.
تغییر در جشنواره رازی
قانعی در خصوص جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی نیز اظهار داشت: 411 پرونده به جشنواره رسیده است که 30 پرونده از سال گذشته بیشتر بوده و نتایج داوری نیز در این هفته اعلام خواهد شد. جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در آینده تغییر می کند و رقابت دانشگاهها در یک چارچوب یکسان به صورت سالیانه انجام می گیرد و جشنواره به جمع بندی این موضوع می پردازد.
نظر شما