۱۷ آذر ۱۳۸۸، ۱۵:۲۴

گزارش مهر از یک همایش/

اعتقادات دینی نقش عمده‌ای در مسائل فرهنگی دارند

اعتقادات دینی نقش عمده‌ای در مسائل فرهنگی دارند

دبیر دومین همایش ملی توسعه و تحول در فرهنگ و هنر در نشست خبری این همایش عنوان کرد که در مسائل فرهنگی اعتقادات دینی نقش عمده ای ‌دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مجید قدمی در نشستی خبری همایش ملی توسعه و تحول در فرهنگ و هنر که پیش از ظهر امروز سه شنبه در حوزه هنری برگزار شد با بیان این مطلب عنوان کرد: امسال برای دومین بار تصمیم گرفتیم تا در یک فعالیت عمیق و اثرگذار در عرصه فرهنگ به‌ دور از کارهای فرمایشی و نمایشی با کار کارشناسی و با استفاده از مقالات پژوهشگران و محققان در زمینه ارتقای فرهنگ بکوشیم.

وی با پراهمیت خواندن مقولات فرهنگ توضیح داد: مهمترین ویژگی کارهای فرهنگی ارزشی محور بودن آن است. در مسائل فرهنگی عواملی مثل اعتقادات دینی نقش عمده ای دارند و به همین خاطر است که دشمن هم همواره فرهنگها را نشانه حمله خود قرار می‌دهد.

قدمی افزود: فرهنگ زیربنای جامعه را تشکیل می‌دهد و با نفوذ از این راه، هم می‌توان تغییرات بنیادی مثبتی در زندگی افراد جامعه به وجود آورد و هم با غفلت از آن لطمات جبران ناپذیری ایجاد کرد.

معاون آموزش و پژوهشی حوزه هنری  با تاکید بر زمانبر بودن کارهای فرهنگی گفت: نتایج در حوزه فرهنگ به صورت تدریجی به دست می‌آید چرا که در آن با انسان سر و کار داریم و انسان هم موجود پیچیده‌ای است. ما باید در خصوص قانونگذاری، تعلیم و تربیت و خلق هنر مسائل فرهنگی را همواره در نظر داشته‌باشیم تا از این طریق بتوانیم کم کم تاثیری مثبت بر زندگی اجتماعی و فردی انسانها داشته ‌باشیم.

قدمی همایش امسال را در پنج محور معرفی کرد و اظهار داشت: در محور اول بررسی تاثیر تصمیمات کلان مدیریتی بعد از پیروزی انقلاب در شکل گیری فرهنگ مصرف در ایران مورد مطالعه قرار خواهد گرفت. محور دوم این همایش نیز به بررسی تاثیر فرهنگ عمومی در رفتار مدیران و نخبگان سیاسی اختصاص می‌یابد.

بررسی تاثیر تعامل و تهاجم فرهنگی در الگوی مصرف جامعه و همچنین رسالت هنرمندان متعهد در اصلاح الگوی مصرف به‌عنوان محورهای سوم و چهارم این همایش اعلام شد.

 وی پرداختن به امر بهره‌وری و اثر بخشی و نسبت آن با اصلاح الگوی مصرف جامعه را پنجمین محوری دانست که در همایش ملی توسعه و تحول در فرهنگ و هنر به آن پرداخته می‌شود. 

 قدمی در پایان سخنانش از همه استادان، مدیران فرهنگی و صاحبنظران خواست تا با نگارش مقاله به غنای عملی این همایش کمک کنند.

حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در راستای تحقق شعار سال، دومین همایش ملی توسعه و تحول در فرهنگ و هنر را با رویکرد اصلاح الگوی مصرف در بهمن ماه سال جاری برگزار می‌کند.

آخرین مهلت ارسالات مقالات 10 بهمن ماه اعلام شده‌است و به پنج مقاله برتر هر کدام هفت میلیون ریال اهدا و به نویسندگان 15 مقاله برگزیده نیز مبلغ سه میلیون ریال اهدا می‌شود.

کلیه مقالات پذیرفته شده در بخشهای مختلف همایش به صورت کتاب مجموعه مقالات همایش منتشر خواهد شد.

علاقه‌مندان برای ارسال مقالات یا کسب اطلاع بیشتر می‌توانند به دبیر خانه این همایش در حوزه هنری به نشانی تقاطع خیابان حافظ و سمیه، طبقه دوم معاونت آموزشی یا به نشانی  اینترنتی www.bh-hamayesh.ir مراجعه کنند.

کد خبر 996560

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha