به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اشپیگل، درحالی که دبیر کل ناتو به "باراک اوباما" قول داده است تا 7 هزار نظامی جدید را به افغانستان اعزام کند، این اقدام با مخالفت بیشتر مردم آلمان مواجه شده است که همین امر "آنگلا مرکل" را وارد یک بازی سیاسی کرده است که به نظر می رسد روابط میان واشنگتن و برلین را وارد مرحله جدیدی خواهد کرد.
آنگلا مرکل هفته گذشته در یک گفتگوی تلفنی درباره راهبرد جدید آمریکا در افغانستان از اوباما سوال کرد. صدراعظم آلمان پیشتر از افزایش شمار نظامیان خارجی در افغانستان باخبر بود و حتی می دانست که اوباما تاریخ دقیقی را برای خروج نظامیان آمریکایی از این کشور اعلام خواهد کرد اما آنچه برای مرکل مهم به نظر می رسد دانستن شمار دقیق نظامیان اعزامی به افغانستان بود.
اوباما در پاسخ به پرسش مرکل از اعزام دو هزار نظامی آلمانی به افغانستان خبر داد، این درحالیست که منابع دیگر خبری شمار نظامیان اعزامی را دو هزار و 500 نفر اعلام کرده اند.
این درحالیست که با توجه به اوضاع سیاسی در آلمان و افزایش مخالفین جنگ، مرکل اظهار نظر در این باره را موکول به پس از برگزاری کنفرانس افغانستان در اواخر ماه ژانویه در لندن کرد. همچنین صدراعظم آلمان به اوباما گفت که وی باید اعضای کنگره را متقاعد به اعزام نظامیان آلمانی به افغانستان کند.
به نوشته اشپیگل، هم اکنون مرکل برای اعزام نظامیان به افغانستان دچار سردگمی و تردید شده است، زیرا در صورت موافقت با درخواست اوباما با نارضایتی بسیاری از مردم در کشور خود و افزایش بحران سیاسی در آلمان مواجه خواهد شد، چنانچه آخرین نظرسنجی ها نشان می دهد که 69 درصد از مردم آلمان خواستار عقب نشینی سریع نظامیان خود از افغانستان هستند.
به گزارش این نشریه آلمانی، در این نظرسنجی تنها 27 درصد از مردم آلمان بر این عقیده بودند که کشورشان باید به عملیات نظامی در افغانستان ادامه دهد. اکثریت طرفداران احزاب مختلف در این کشور نیز خواهان برگشت نیروهای آلمانی از این منطقه بحرانی هستند.
آلمان در حال حاضر چهار هزارو 300 نیرو در افغانستان دارد و در بین کشورهای خارجی حاضر در افغانستان پس از آمریکا و انگلیس بیشترین نیرو را در افغانستان دارد.
مرکل همچنین پیشتر در مصاحبه با یک برنامه تلویزیونی که از شبکه ZDF آلمان پخش شده بود، خاطرنشان کرد: مدت حضور نظامیان آلمانی در افغانستان به این بستگی دارد که چه زمانی اهداف بین المللی تعیین شده برای این کشور تحقق می یابد.
نظر شما