به گزارش خبرگزاري مهراز حيدرآباد ، روزنامه اردو زبان سياست چاپ حيدرآباد (هند) در سرمقاله اخير خود تحت عنوان « هندوستان ـ ايران ، عراق » نوشت : روابط ايران و هند صدها سال كهن مي باشد . از نظر جايگاه فرهنگي نيز اين دو كشور بسيار به هم نزديك مي باشند و هر دو داراي نقطه نظرات همسو در خصوص مسائل جهاني مي باشند . اين دو كشور در مسائلي همچون تبديل دنيا به آماج گاه امنيت ، خاتمه دادن به زورگويي و جلوگيري از تك قطبي شدن دنيا داراي نظرات يكسان هستند . در بخش تجاري نيز روابط بين دو كشور بسيار خوب مي باشد و در سطح روابط سياسي نيز بهترين روابط ميان دو كشور وجود دارد .
در ادامه اين سرمقاله آمده است : اخيراً عمليات آمريكايي ها به ويژه در خاورميانه و جنوب آسيا موجب نگراني شده است . تمام دنيا از هدف پشت پرده آمريكا در گسترش جنگ در سراسر دنيا كه پس از واقعه 11 سپتامبر و با نام تروريسم صورت گرفته ، واقف مي باشند . آمريكا ، ايران را جزء محور شيطاني قرار داد . ايران هيچ گاه با قرار گرفتن تحت فشار از سوي آمريكا ، شكست را نپذيرفت . ايران با سياست هاي آمريكا در خاورميانه مخالف مي باشد و هند نيز نسبت به تصميم گيري هاي يك طرفه كه به سود اسرائيل مي باشد ، علاقه اي ندارد .
اين روزنامه مي افزايد: كمال خرازي وزير خارجه ايران از سياستمداران و ديپلمات هاي دنيا ديده است و از معماران سياست خارجي ايران مي باشد و مي داند كه در چنين شرايطي بسيار ضروري است تا از نيرنگ و اقدام نيروهاي زورگو كه خواهان ريشه دواندن مي باشند ، با خبر باشند .
سياست نوشت: پس از خاتمه دادن به حكومت صدام حسين در عراق و استقرار حكومت دست نشانده در افغانستان ، اكنون آمريكا آغاز به گام برداشتن به سوي ايران نموده است . تلاش براي گمراه نمودن دنيا تحت نام سلاح هاي كشتار جمعي براي مخالفت با ايران جاري مي باشد . ايران بر موضع خود پافشاري نموده و مي گويد برنامه هاي اتمي اش با هدف صلح آميز انجام مي شود و اين را حق مسلم خود دانسته و از آن نخواهد گذشت . نهاد ديده بان سازمان ملل كه كار نظارت بر برنامه هاي اتمي را بر عهده دارد ، پس از بازرسي از برنامه هاي اتمي ايران اعلام داشته كه هيچ نشاني نسبت به آماده سازي سلاح هاي كشتار جمعي يافت نشده است . اين سخنان در خصوص عراق نيز گفته شده بود ، ولي چون آمريكا تصميم گرفته بود صدام حسين را از حكومت خلع نمايد ، به بهانه جنگ خود بر ضد تروريسم ، عراق را تصرف نمود . با وجود اينكه آمريكا با طرح سلاح هاي كشتار جمعي ، كمك به برنامه هاي اتمي ديگر كشورها و رهبري القاعده در صدد تحريك جهان عليه ايران مي باشد ، نمي تواند همانند عراق در مورد ايران اقدام نمايد .
كمال خرازي درسفر دو روزه خود به هند ، روشن نمود كه نظر ايران و هند در خصوص مسأله عراق يكي مي باشد . وي افزود : زماني در عراق صلح و امنيت برقرار خواهد شد كه نيروهاي ائتلاف به سرپرستي آمريكا از عراق خارج شوند و آمريكا پاي خود را از عراق بيرون گذارد . با تشكيل حكومت مردمي و تشكيل ارتش و پليس عراق ، صلح و آرامش در اين كشور ايجاد خواهد شد . آقاي خرازي با اظهار شك و ترديد نسبت به اسرائيل گفت : آن كشور به آمريكا مشاوره مي دهد تامنطقه هيچگاه ثبات پيدا ننمايد .
از آنجا كه عراق همسايه ايران است ، ايران خواستار آرامش در عراق مي باشد . اين نظرخرازي (نسبت به اسرائيل) مي تواند به حقيقت نزديك باشد ، زيرا از زماني كه آريل شارون به نخست وزيري اسرائيل رسيده ، پشت آمريكا محكم تر شده و شارون براي تضعيف كشورهاي عرب اقداماتي را در نظر گرفته است . عدم ثبات در منطقه به نفع اسرائيل و آمريكا مي باشد . در حال حاضر عراق به شدت دچار بحران داخلي است . تشكيل حكومت موقت نيز اين بحران را حل نمي كند ، زيرا مريضي چيز ديگري است و بيماري چيز ديگري تشخيص داده شده است .
تا زماني كه آمريكا تسلط خود را حفظ نمايد ، ايجاد آرامش در عراق ممكن نيست . دكتر كمال خرازي به طور صحيح اعلام داشت : انتظار استقرار آرامش تا برگزاري انتخابات عمومي در عــراق و منتخب شدن يك دولت كه نماينده واقعي مـردم باشد ، انتظـار به جايي مي باشد . نظر هند نيز همين مي باشد و به همين دليل از اعزام نيرو به عراق خودداري نموده است . تا زماني كه به سازمان ملل نقش تعيين كننده اي داده نشود ، هند در موضع خود تغييري نخواهد داد
تحليل روزنامه «سياست» حيدرآباد هند از نتايج سفر وزير خارجه ايران به هند
هدف آمريكا از اتهام به ايران در زمينه انرژي هسته اي انحراف افكار عمومي جهان است / ايران هيچگاه در برابر آمريكا شكست را نپذيرفته است
روزنامه اردو زبان سياست چاپ حيدرآباد هند با درج سرمقاله اي به تحليل نتايج سفر وزير امورخارجه كشورمان به هند نشست و دو كشور را داراي مواضع مشتركي نسبت به تحولات منطقه اي معرفي كرد.
کد خبر 99658
نظر شما