به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمد اسدی فر بعداز ظهر پنجشبه در نشستی خبری در جمع خبرنگاران افزود: در سال گذشته به دلیل سرمای بی سابقه سال 86 و خشکسالی های مداوم در کل استان تنها 23 تن زعفران تولید شد که این رقم به دلیل مساعد بودن شرایط آب و هوایی و افزایش چشمگیر تولید این محصول در سال جاری به 120 تن رسید.
معاون امور باغات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: پیش بینی می شود در صورت عدم بروز مشکلات جوی ناگهانی در سال آینده بتوان شاهد افزایش تولید این محصول بود.
اسدی فر افزایش چند برابری قیمت زعفران در دو سال اخیر را نگران کننده عنوان کرد و گفت: افزایش جهانی قیمت زعفران که ناشی از افزایش قیمت این محصول در داخل کشور است باعث رغبت بسیاری از کشورهای هم اقلیم ما به تولید زعفران و ورود آنها به بازار جهانی خواهد شد.
وی افزود: کشورهایی مثل سوریه، لیبی، اسپانیا، مراکش، الجزایر، افغانستان و پاکستان به میزان بسیار کم زعفران تولید می کنند و به یقین با افزایش جهانی قیمتها تولید خود را افزایش خواهند داد.
اسدی فر تاکید کرد: در چنین شرایطی ایران تنها با کاهش هزینه های تولید، افزایش بهره وری در واحد سطح و ارتقاء کیفیت زعفران تولیدی می تواند جایگاه خود را در صدر تولید کنندگان زعفران جهانی حفظ کند و در غیر این صورت به تدریج به حاشیه رانده خواهد شد.
وی ادامه داد: از آنجائیکه تولید زعفران نیاز به تکنولوژی خاصی ندارد، بسیاری از کشورهای همسایه که از نظر وضعیت اقلیمی شبیه ما هستند و نیروی کار کافی دارند به دنبال کشت زعفران هستند و قاچاق پیاز زعفران به این کشورها کار آنها را تسریع می بخشد.
وی افزود: این در حالیست که پیاز زعفران جزء ذخایر ژنتیکی کشور بوده و رهآورد اقتصادی زایدی برای کشور دارد.
معاون امور باغات جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: ورود به بحث فرآوری زعفران مهمترین اقدامی است که ایران برای تثبیت جایگاهش می تواند انجام دهد.
وی افزود: زعفران در کشورهای پیشرفته تبدیل به قرص و کپسول می شود و برای درمان بیماریهای عصبی، افسردگی و آلزایمر مورد استفاده قرار می گیرد.
وی افزود: باید به جای صادرات زعفران به صورت خام و گاهی به صورت فله ای دست به فرآوری این محصول زده و در صنایع غذایی و دارویی از آن استفاده کنیم.
نظر شما