حمید رضا امینی در حاشیه بازدید استاندار از سد بختیاری در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد اظهار داشت: دز، کرخه و کارون در حال حاضر پر آب ترین حوزه آبریز ایران محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه رودخانه دز از به هم آمیختن رودخانه های سزار و بختیاری متولد می شود، تصریح کرد: بعد از مطالعات انجام شده برای ساخت سد بختیاری، محلی در پنج کیلومتر بالاتر از تلاقی رودخانه های سزار و بختیاری برای کار معرفی شد.
مجری طرح سد بختیاری با اشاره به مشخصات این سد بلند دنیا، یادآور شد: این سد دارای ارتفاع 315 متر، طول تاج 434 متر و عرض پی 50 متر است و در حال حاضر بلندترین سد دوقوسی دنیا محسوب می شود.
امینی هدف اصلی از ساخت این سد را تولید برق از طریق نیروگاه بختیاری ارزیابی کرد و بیان داشت: شش واحد 250 مگاواتی تولید برق در نیروگاه بختیاری پیش بینی شده است.
وی ظرفیت سد بختیاری را 4.8 میلیارد مترمکعب عنوان کرد و افزود: دریاچه این سد پس از دریاچه سد کرخه بزرگترین دریاچه در کشور محسوب می شود.
استاندار و مجری پروژه سد بختیاری در بازدید از طرح
مجری طرح سد بختیاری با اشاره به صرف 10 سال زمان برای مطاله این سد بزرگ، عنوان کرد: در این مدت زمان بیش از 15 هزار متر انواع گمانه زده شد و اعتباری بالغ بر 13 میلیارد تومان صرف مطالعات و عملیات اکتشافی در طول این مدت شده است.
امینی با مقایسه سدهای بلند دنیا با سد بختیاری گفت: در حال حاضر سد کارون 3 با ارتفاع 305 متر بلندترین سد ایران است و بلندترین سد دنیا نیز در حال حاضر در گرجستان قرار دارد که در مجموع با ساخت سد بختیاری این سد با 315 متر ارتفاع در رده نخست بلندترین سدهای دنیا قرار خواهد گرفت.
وی با تشریح اهداف ساخت این سد عظیم، افزود: تامین سه هزار گیگاوات برق در سال، کاهش رسوبات دریاچه سد دز، افزایش ذخیره آب در حوزه دز، افزایش سطح زیرکشت اراضی پاییزه و کنترل سیلاب در منطقه از جمله اهداف ساخت سد و نیروگاه بختیاری است.
مجری طرح سد بختیاری خاطرنشان کرد: با توجه به برآوردهای به عمل آمده پیش بینی سود به هزینه در این پروژه دو برابر است.
امینی یادآور شد: با توجه به بررسی های انجام شده عملیات اجرایی سد بختیاری سال آینده آغاز خواهد شد.
وی زمانبندی اجرای این طرح را 10 ساله ارزیابی کرد و گفت: روند عملیات اجرایی پروژه سد و نیروگاه بختیاری به روند تخصیص اعتبارات بستگی دارد.
مجری طرح سد بختیاری موافقتنامه این طرح را بالغ بر هزار و 250 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: طبق برآوردهای انجام شده هفت هزار نفر در این طرح به صورت مستقیم و بیش از دو برابر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار خواهند شد.
امینی با تاکید بر اینکه در اجرای این طرح از نیروهای بومی استفاده خواهد شد، تصریح کرد: اجرای طرح سد و نیروگاه بختیاری نقش تعیین کننده ای در توسعه اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی منطقه دارد.
نظر شما