به گزارش خبرنگار مهر سید شمس الدین حسینی امروز در حاشیه کنفرانس بین المللی بازاریابی خدمات بانکی در جمع خبرنگاران درباره بازگشت لایحه هدفمند کردن یارانه ها به مجلس، اظهار داشت: کمیسیون ویژه و کمیته هشت نفره دولت و مجلس شورای اسلامی به این جمع بندی رسیدند که اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها نیازمند ساز و کار اجرایی مناسب است تا قابلیت انعطاف برای اجرا داشته باشد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: برای لحاظ کردن دغدغه های نظارتی، تشکیل سازمان هدفمند کردن یارانه در قالب شرکت دولتی مدنظراست که اگر این امر مورد توافق نمایندگان مجلس نیز قرار گیرد مقصود دولت حاصل می شود.
وی با بیان اینکه ابهامات و سوالاتی که در زمان ارایه طرح هدفمند کردن یارانه ها مطرح بوده هم اکنون رفع شده است، اظهار امیدواری کرد: این لایحه با کمک نمایندگان مجلس به تصویب برسد.
حسینی در خصوص نحوه اتصال درآمدهای سازمان هدفمندکردن یارانه ها به بودجه سنواتی، گفت: با توجه به اینکه دو نوع بودجه به نام بودجه کل کشور و بودجه عمومی وجود دارد سازمان هدفمند کردن یارانه ها در ردیف بودجه کل کشور دیده شده که مشکل زیادی به وجود نمی آورد.
وی گفت: آنچه که کار را غیر ممکن می کرد این بود که منابع هدفمند کردن یارانه ها به بودجه عمومی گره بخورد اما قرار گرفتن آن در زیر مجموعه بودجه شرکتهای دولتی راهکار بینابینی است که با یک سری ملاحظات که در بند الحاقی پیش بینی خواهد شد، نظر دولت و مجلس تامین می شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: آنچه که حایز اهمیت است این است که دولت و مجلس در این باره مصمم هستند و برایشان دشوار است که از اجرای چنین کار بزرگی صرف نظر کنند.
حسینی درباره امکان استرداد و همچنین تصویب نشدن این لایحه، اظهار داشت: بهتر است به این مسئله این گونه نگاه نشود آنچه که واقعیت دارد این است که دولت برای اجرای قانون مصم است. برای هدفمند کردن یارانه ها یک تحلیل هزینه – فایده انجام شده اما این اجماع وجود دارد که فایده های اجرا بیشتر از هزینه ها است اما در اجرا باید فایده ها افزایش و هزینه ها کاهش یابد.
وی اظهار داشت: برای رسیدن به این اهداف بسته های سیاستی خاصی در حوزه های مختلف نظیر ذخیره سازی کالاها با همکاری اصناف و تقویت نظارتها تدوین شده است.
وزیر اقتصاد که بتازگی از سفرحج به ایران بازگشته است با اشاره به اقتصاد عربستان، اظهار داشت: در این کشور هیچ حامل انرژی که از ایران ارزان تر باشد یافت نمی شود. این در حالی است که عربستان دارای منابع نفتی فراوان و جمعیت کمی است، با این وجود یارانه کمی به حامل های انرژی خود اختصاص می دهد.
حسینی در مورد عرضه سهام بیمه های البرز و دانا با بیان اینکه برای عرضه این بیمه ها در بورس وزارت امور اقتصادی و دارایی باید تضمین هایی را ارائه کند، از رفع ابهامات مدارک مورد نیاز برای واگذاری آنها در برخی از بخشها خبرداد و افزود: بقیه موارد نیز در دست بررسی است.
وی افزود: وزارت امور اقتصادی و دارایی تلاش هایی را برای ایجاد زمینه حضور شرکت های بیمه تا دو هفته آینده انجام داده است.
وزیر اقتصاد در خصوص اعطای مجوز به تاسیس سه بانک خصوصی در سه ماهه گذشته، اظهار داشت: باید شرایط حضور بانکهای خارجی در کشور فراهم شود و همانطور که موانع برای تشکیل بانکهای خصوصی درکشور برداشته شد برای بانکهای خارجی نیز این گونه باشد.
نظر شما