به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، عباسعلی مطلبی بعد از ظهر یکشنبه در حاشیه برگزاری کارگاه بین المللی آرتمیا در ارومیه به خبرنگاران گفت: این طرح از سوی مرکز تحقیقات آرتمیا در جوار دریاچه ارومیه و پژوهشکده آرتمیا و جانوران آبزی در دانشگاه ارومیه در حال تهیه است.
وی اعتبار ارزی برای اجرای این طرح را دو میلیون یورو و اعتبار ریالی مورد نیاز را دو میلیارد ریال عنوان و خاطرنشان کرد: این طرح طی چهار سال اجرا خواهد شد.
مطلبی با اشاره به اقدامات کشورهای فعال در حوزه آرتمیا جهت جذب حمایتهای جهانی و موقعیتهای بین المللی ایجاد شده برای ایران خاطرنشان کرد: ایران نیز در راستای استمرار این حمایت ضمن ایجاد بستر لازم برای انجام تحقیقات و پژوهشهای لازم امکان استفاده از تحقیقات و پژوهشهای کشورهای خارجی را فراهم کرده است.
وی از اجرای طرح تشکیل بانک ژن آرتیمیا در ارومیه خبر داد و افزود: این اقدام برای حفظ ذخایر آرتمیا تا زمانی که دریاچه ارومیه به حالت عادی برگردد انجام می شود.
وی با بیان اینکه از ذخایر بانک ژن در سایر زیستگاه ها که شرایط آبی مناسبی دارند می توان استفاده کرد، اظهار داشت: با این وجود دریاچه ارومیه فضای پایه برای این امر است که احیای سریع این دریاچه باید مورد توجه مسئولان باشد.
مطلبی با تاکید بر جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی و سرمایه پرورش دهندگان آبزیان در استان جهت پرورش آرتمیا و بسته بندی و صادرات این موجود با ارزش، بیان داشت: سازمانهای متولی نیز در این راستا باید مجوزهای لازم برای پرورش صادر کنند تا به مرحله فراوری برسیم.
رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران همچنین با اشاره به اینکه دریاچه ارومیه یکی از زیستگاه های اصلی آرتمیا در جهان است، اظهار داشت: با تلاش مسئولان کشور آرتمیا به نام ارومیه در مرکز تحقیقات جهانی به ثبت رسیده است.
وی ارومیه را شاخص زنده ای برای آبزی و آرتمیا پروری عنوان کرد و افزود: مرکز تحقیقات آرتمیای ارومیه مرکزی مرجع برای سازمان جهانی خواربار و کشاورزی است که انجام برخی امور برای این سازمان را تعهد کرده است.
مطلبی ارائه دانش فنی پرورش، نگهداری و تکثیر آرتمیا برای 27 کشور آسیا و آسیای میانه فعال در زمینه آرتمیا را از جمله تعهدات این مرکز برای سازمان بهداشت جهانی عنوان کرد و افزود: به دلیل مرکزیت این پژوهشکده همه دستاوردهای علمی در خصوص تغذیه و زندگی آرتمیا به این مرکز انتقال می یابد.
وی بیان داشت: در این راستا اولین سپوزیم و کارگاه بین المللی دو روزه آرتمیا با حضور محققان مرکز جهانی آرتمیا با حمایت مالی سازمان خواربار کشاورزی در ارومیه برگزار شد.
رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران حضور محققان کشورهای ویتنام، اوکراین، هند، پاکستان و ترکیه در این همایش جهت ارائه آخرین دستاوردهای علمی را یکی از محورهای برگزاری این همایش عنوان کرد و افزود: مهمترین هدف از این نشست بررسی وضعیت اکولوژیکی حاکم بر دریاچه ارومیه به عنوان زیستگاه اصلی آرتیمیا و اثرات آن بر ذخایر موجود آرتمیاست.
نظر شما