تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۶:۴۹

کتاب "تجلی معنا در هنر اسلامی" نوشته جاناتان بلوم، شیلا بلر، کارل جی دوری، ریچارد اتینگهاوسن و اولگ گرابر با ترجمه اکرم قیطاسی از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، اکرم قیطاسی درباره این کتاب گفت: "تجلی معنا در هنر اسلامی" یک بیان روایی است که در آن به جنبه‌های مختلف فرهنگ و جلوه‌های هنر اسلامی به‌ ویژه جنبه‌های بصری در معماری و دیگر هنرها پرداخته شده است.

وی همچنین در مورد روایت کتاب توضیح داد: روایت کتاب در یک بستر تاریخی است؛ یعنی سعی شده در هر فصل یک چارچوب تاریخی تقریبی در نظر گرفته شود.

این پژوهشگر و مترجم ادامه داد: روایت این کتاب از قرن 6 -7 میلادی مقارن با قرون اول هجری شروع می‌شود و تا قرن اخیر ادامه می‌یابد.

قیطاسی در مورد اینکه چه تعریفی از هنر اسلامی می توان ارائه داد اظهار داشت: هنر اسلامی یک سبک یا جنبش خاص نیست و افرادی که چنین هنری را خلق کردند لزوما مسلمان نبودند؛ خیلی از هنرهای اسلامی را دیگران برای مسلمانان ساخته‌اند و برخی نیز به وسیله مسلمانان برای دیگران از جمله مسیحیان و یهودیان ساخته شده است.

وی در باره منابع این کتاب گفت: برای اینکه "تجلی معنا در هنر اسلامی"  کتاب جامعی باشد مطالب از چندین کتاب انتخاب شده است ولی بیشتر مطالب نوشته‌های جاناتان بلوم و شیلا بلر است.

این کتاب تولید پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی حوزه هنری  است و در 240 صفحه، قطع وزیری،  با شمارگان 2500 نسخه به بهای 3900 تومان منتشر شده است.