فصلنامه ارغنون، پس از سال‌ها خاموشی، دوره جدید انتشار خود را آغاز کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، شماره 1 و 2 این نشریه، به موضوع «آزادی اراده» پرداخته که از میان مقالات آن، می‌توان به «جبر مطلق»، نوشته پیر سایمون لاپلاس، «هیدگر و مفهوم آزادی»، اثر بهمن پازوکی، «در ذات آزادی»، نوشته مارتین هیدگر، «آزادی و تعین‌گرایی»، نوشته یورگن هابرماس، «برهانی برای ناسازگارگرایی» اثر پیتر ون‌ان‌واگن، «آزادی اراده و مفهوم شخص» نوشته هری فرنکفورت و «سلامت روانی و متافیزیک مسئولیت» اثر سوزان ولف اشاره کرد.

از نکات قابل توجه این نشریه، حضور برخی از مترجمان نام آشنا همچون شاپور اعتماد، بهمن پازوکی و امیر صائمی در گروه مترجمان این فصلنامه است. یادداشت احمد مسجدجامعی با عنوان «داستان ارغنون» و همچنین مقدمه علی پورمحمدی بر این نشریه، سیر تاریخی انتشار این فصلنامه و همچنین، افق‌ها و سیاست‌های پیش‌رو را تبیین می‌کند.

این فصلنامه در دور تازه فعالیت خود، اگرچه همچون گذشته، به دنبال ترجمه و انتشار مقالات شاخص در قلمرو اندیشه غربی است، با گروهی کاملاً متفاوت از نویسندگان و مترجمان پا به عرصه مطبوعات نهاده است.

علی پورمحمدی که پیش از این به عنوان سردبیر و مدیرمسئول در نشریاتی همچون «خردنامه» و «متن» در حوزه مطبوعات فعالیت کرده، مدیرمسئول این نشریه است. امیر کرباسی، سیدمجید کمالی، محمود مروارید، سیدنصرالله موسویان و احمدرضا همتی‌مقدم به عنوان اعضای هیئت تحریریه با فصلنامه ارغنون همکاری می‌کنند.    

صاحب‌امتیاز این نشریه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در زمان مدیریت احمد مسجدجامعی بر این وزارتخانه، وی مدیرمسئول «ارغنون» بوده است.

شماره 1 و 2 فصلنامه ارغنون متشکل از 17 مقاله در 374 صفحه در اختیار علاقه‌مندان حوزه‌های نظری و فلسفی قرار گرفته است.

برچسب‌ها