مذاكرات ايران و اروپا مي تواند صرفا به عنوان مسكن عمل كند و نه درمانگر.

علي خرم تحليلگر مسائل بين الملل در گفت وگو با خبرنگار سياسي "مهر" گفت: مسئله پرونده هسته اي ايران امروز ذهن بسياري از دولت هاي جهان را به خود مشغول كرده و حتي در صورت عدم تحريم ايران در شوراي امنيت ، ادامه وضع موجود نيز از نظر اقتصادي براي بسياري از كشورها مضر است.

وي تاكيد كرد: اگر موضوع هسته اي ايران خارج از نيات سياسي آمريكا قرار داشت قضيه به اين بزرگي نبود، اين موضوع ظرف سه سال گذشته توسط ايالات محده آمريكا پيچيده شده است. 

دكتر خرم كه در دو رشته فيزيك هسته اي و روابط بين الملل در دانشگاه تدريس مي كند ، موضوع ايران را به دليل ماهيت صلح آميز آن بسيار ساده تر از موضوعات پاكستان و هند و كره شمالي و حتي برزيل خواند و افزود: اروپا، روسيه و چين مي دانند كه موضوع هسته اي ايران در سطحي نيست كه بخواهد چارچوب شوراي امنيت را به خود مشغول كند و بر اين اساس همه اين كشورها به صراحت يا تلويحا به آمريكا مي گويند كه اين موضوع خود شماست و خود بايد آن را حل كنيد.

اروپا و روسيه و چين فهميده اند كه منطقا نبايد سرنوشت خود را به سرنوشت موضوع ايران و آمريكا گره بزنند

وي با اشاره به اينكه تحليلگران آمريكايي نيز در روزهاي اخير به هيات حاكمه آمريكا اعلام كرده اند كه منافع ملي آمريكا ايجاب نمي كند كه تا اين اندازه روي موضوع  هسته اي ايران سرمايه گذاري كند، خاطرنشان كرد: همه اينها در حالي مطرح مي شود كه آمريكا تنها به تغيير رژيم در ايران مي انديشد و موضوع هسته اي را براي اين هدف مي خواهد. 

دكتر خرم  افزود : اروپا و روسيه و چين فهميده اند كه منطقا نبايد سرنوشت خود را به سرنوشت موضوع ايران و آمريكا گره بزنند.

وي با تاكيد بر ضرورت تلاش ايران براي افول بحران بين المللي گفت: براي اين هدف ايران نيز بايد كانال هاي برون رفت را باز كند. موضوع خود و آمريكا را از نظر سياسي حل كند تا موضوع هسته اي به جايگاه واقعي خود بازگردد. 

وي كه پيشتر نمايندگي ايران را در كميته هاي خلع سلاح و حقوق بشرسازمان ملل برعهده داشته است، پذيرش گفت وگوي بدون پيش شرط با اروپا را نيز به عنوان يكي از راه هاي برون رفت برشمرد و افزود: گفت وگو با اروپا، روسيه و چين را نيز در حمايت از ايران قويدل مي كند. 

اين تحليلگر بين الملل افزود : چون هنوز شرايط مذاكره با آمريكا آماده نيست مذاكره با اروپا مي تواند مسكن باشد. 

خرم  تصريح كرد : اروپاييها قطعا نمي خواهند موضوع هسته اي ايران به گونه اي كه آمريكا برنامه ريزي كرده است به سر انجام برسد اما در عين حال در عرصه بين المللي برخلاف نظر آمريكا تصميمي نخواهند گرفت .

وي اظهار داشت : بر اين اساس مذاكرات ايران و اروپا قطعا نتيجه بخش نخواهد بود مگر آنكه مذاكرات ايران و آمريكا آغاز شود. 

دكتر خرم در پايان در خصوص موضع رژيم صهيونيستي در روند پيشرفت مذاكرات ايران با اروپا و آمريكا گفت : اسرائيلي ها تازماني كه احساس كنند امنيت ملي و موجوديت آنها توسط ايران ممكن است مورد تهديد واقع شود ، از هيچ اقدامي براي بي نتيجه ماندن مذاكرات ايران با غرب اعم از اروپا و آمريكا فروگذار نمي كنند بر اين اساس بايد انتظار هر گونه خرابكاري آنان را در مسير مذاكرات داشته باشيم.