تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۵

گرگان- کارگاه آشنایی با پروژه حفاظت از فک خزری در پردیس دانشگاه منابع طبیعی گرگان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، لنی هارت، مسئول مرکز درمانی و تحقیقات فک خزری ظهر سه شنبه در کارگاه آشنایی با پروژه حفاظت از فک خزری اظهار کرد: هدف پروژه حفاظت از فک خزری ایجاد محیط زیستی سالم برای این‌گونه از جانوران است.

وی افزود: در این راستا ماهیگیران و افراد بومی می‌توانند بیشترین کمک را داشته باشند و وظیفه مردم منطقه است که نگران آینده دریای خزر باشند.

مسئول مرکز درمانی و تحقیقات فک خزری تصریح کرد: در این راستا، آموزش، تحقیقات و ارتقاء شرایط معیشتی افراد بومی راهگشا است

هارت گفت: آلودگی، شکار مستقیم، صید بی‌رویه، تغییرات اقلیمی و حضور انسان در سواحل از مهم‌ترین عوامل تهدیدکننده فکهای خزری است.

به گفته وی، برای کمک به حفظ فوک‌ها نیاز به کمک مردم بومی داریم و بدون آن‌ها نمی‌توانیم حتی کارهای تحقیقاتی انجام دهیم، درمان و بازتوانی این جانوران نیز مهم است و دانشگاه می‌تواند تأثیرگذار باشد.

هارت اظهار کرد: بر اساس آمار کلی‌ای که در سال ۲۰۰۶ در دریای خزر گرفته شد، یک‌صد هزار قلاده فک در این منطقه زندگی می‌کردند اما در آمارگیری سال ۲۰۱۳ که تنها در بخشی از منطقه انجام شد تعداد ۷۰ تا ۸۰ هزار قلاده ذکرشده است.

وی تأکید کرد: این ارقام در حالی است که نزدیک به نیم‌قرن پیش فکهای خزری نزدیک به یک‌میلیون قلاده جمعیت داشتند.

هارت تصریح کرد: هم‌اکنون در ۲ نقطه آشوراده و منطقه حفاظت‌شده بوجاق در ایران برای پروژه حافظت و درمان فکهای خزری در نظر گرفته‌شده است.