عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در بسیاری از مناطق معلم با سواد نداریم و همین باعث افت تحصیلی شده است؛ برای همین تاثیر ۳۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور عادلانه نیست.

ضیاء‌الله اعزازی ملکی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره تاثیر ۳۰ درصدی قطعی سوابق تحصیلی در کنکور سال آینده گفت: طبیعی است که امکانات در همه شهرهای ما یکسان نیست و در یک سفری که به چابهار داشتم و از مدارسشان بازدید کردم، این مطلب مطرح شد که در آنجا معلمان متخصص وجود ندارد. ما در بسیاری از مناطق معلم با سواد نداریم و یا حتی کمبود معلم داریم و همین باعث افت تحصیلی شده است. این یک تبعیضی است که متاسفانه وجود دارد. برای همین تاثیر ۳۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور عادلانه به نظر نمی رسد.

وی اضافه کرد: من یک پیشنهادی دارم به سازمان سنجش و آن این است که اگر مقدور باشد سهمیه مناطق را در معدل ها اعمال کنند. مناطق بر اساس برخورداری منطقه بندی شده اند و ما این منطقه بندی را در تاثیر سوابق در نظر بگیریم یا یک ضریبی به آنها بدهیم. اینکه ما در کل کشور همه را یک جا ببینیم نه انصاف است و نه دقت نظرهای لازم لحاظ شده است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین اظهار کرد: البته در موضوع خود کنکور هم بحث ناعدالتی وجود دارد چون به هر حال کسانی که معدل پایین تری دارند یعنی کمتر از سوادی که لازمه رتبه آوردن در کنکور است برخوردارند. در کنکور هم افرادی که معدل بالاتر دارند با هم رقابت می کنند. پس این ناعدالتی در ذات کنکور هم وجود دارد. به نظرم باید برای رفع ناعدالتی آموزشی در کشور به طور کلی گام های موثری برداریم.

وی همچنین گفت: پیشنهاد مشخص من این است که در جهت تقویت معلمان در تمام شهرها و استان ها، دانشگاه فرهنگیان تقویت شود. آموزش و پرورش خوب می داند در کدام مناطق معلم متخصص کم دارد و می تواند در دانشگاه فرهنگیان آن منطقه را در اولویت بگذارد و نیروی بومی جذب کنند. حتی برای رشته هایی که به طور خاص نیروی متخصص کمتر است می توانند این تخصیص را بدهند. بالاخره بعد از چهار سال با توجه به شروع تقویت دانشگاه فرهنگیان باید بسیاری از مشکلات ما حل شود.