مزایای استفاده از فوم های جدید پلی یورتانی به عنوان عایق لوله های نفت و گاز در قالب یک طرح پژوهشی توسط جهاددانشگاهی واحد تربیت معلم بررسی می شود.

مسئول گروه پژوهشی شیمی پلیمر جهاد دانشگاهی تربیت معلم در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج گفت : هدف از ارائه این طرح پژوهشی ضرورت اثبات نیاز به استفاده از عایق های بهتر برای لوله های انتقال انرژی است و در این طرح کارآیی عایق های کنونی با مزایا و معایب آنها تبیین خواهد شد.

دکتر ابراهیم ابوذری لطف افزود: در این طرح پس از معرفی پلی یورتان به امکان سنجی تولید و قیمت تمام شده محصول پرداخته می شود و عایق یادشده از نظر کارآیی، قیمت و دیگر خواص با عایق های متداول کشور مقایسه خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به این که در کشور ما از عایق های پایه قیری برای عایق لوله ها استفاده می شود و این عایق ها در دنیا چندان مورد استفاده نیست تاکنون کار پژوهشی در زمینه مزایای استفاده از عایق پلی یورتانی انجام نشده است.

ابوذری گفت: مهمترین وظیفه عایق های پلی یورتانی به حداقل رساندن میزان مبادله حرارت با محیط است و این فوم ها با خواص بی نظیر مانند خواص عالی مکانیکی، مقاومت گرمایی بالا و جذب آب اندک خود را به عنوان کاندیدای برتر برای عایق کردن لوله ها مطرح کرده اند.

وی یادآور شد: طرح یاد شده توسط پژوهشگران شیمی جهاددانشگاهی واحد تربیت معلم آغاز شده و تا بهار سال آینده به پایان خواهد رسید.

عایق های جدید پلی یورتان از 30 سال قبل به عنوان عایق لوله های حامل گاز استفاده شده اند و امروز بیش از عایق های دیگر در دنیا مورد استفاده قرار می گیرند. خواص مکانیکی خوب و امکان استفاده تا گستره دمای 150 تا 200 درجه سانتی گراد از مزایای اصلی این عایق ها است.