رضا رجبی در گفتوگو با خبرنگار مهر، در خصوص ارزیابی اش از هجدهمین دوره مسابقات لیگ برتر فوتبال ایران گفت: لیگ هجدهم را باید از چند جنبه ارزیابی کنیم؛ ابتدا بحثهای فنی که امسال موجودیت فنی لیگ بالا نبود. پدیدهای در لیگ وجود نداشت و شاهد بازیکنسازی در این لیگ نبودیم.
کارشناس فوتبال ایران ادامه داد: از نظر هیجانات لیگ، حُسن این دوره از مسابقات این بود که وضعیت تیمهایی که برای قهرمانی میجنگیدند، تا آخرین هفته مشخص نبود و این بر جذابیتهای لیگ امسال افزوده بود اما متأسفانه در بحث فرهنگی همچنان درجا زدیم و نتوانستیم شرایطی را به وجود بیاوریم که ورزشگاههای ما عاری از حرفهای غیرمنطقی و توهینهای زیاد باشد. در این زمینه هم موفق نبودیم و نتوانستیم شرایطی را به وجود بیاوریم که آرامش در بین تماشاگران حکمفرما شود و آنها فقط به تشویق تیم خود بپردازند.
رجبی ادامه داد: متأسفانه باید بگویم لیگ آشفتهای داشتیم و اتفاقات زیادی در آن رخ داد که همه اینها نشاندهنده آن بود که نظم خاصی در لیگ ما وجود نداشت.
وی تأکید کرد: در اجرای برنامه لیگ، زمان فشردهای داشتیم البته تا حدودی طبق استانداردها عمل کردیم اما به دلیل اردوهای طولانیمدت تیم ملی، بازیهای لیگ بسیار فشرده برگزار شد و تیمها بابت این مسئله بسیار معترض بودند.
بازیکن پیشین تیم فوتبال استقلال افزود: در مجموع باید بگویم فوتبال ما از لحاظ فلسفه و بُعد فنی، پیشرفت آنچنانی نداشت و اگر میخواهیم فصل آینده این اتفاقات در فوتبال ما رخ ندهد، باید یک برنامهریزی دقیق را برای لیگ نوزدهم داشته باشیم.
رجبی در خصوص عملکرد تیم استقلال در فصلی که به پایان رسید و منجر به کسب مقام سوم این تیم شد، گفت: امسال یکی از سالهایی بود که آبیپوشان پُرمهرهترین تیم بودند و میتوانستند به راحتی قهرمان شوند اما مثلث شفر و دو مدیر سابق استقلال این قهرمانی را از استقلال گرفت. آنها در ابتدای فصل، مدتها درگیر جذب تیام و جباروف بودند و بارها این دو را همانند پتک بر سر مردم کوبیدند.
کارشناس فوتبال ایران تصریح کرد: شفر ۲۰ روز پیش از شروع فصل، برای کارشناسی از ایران خارج شد و در بدترین شرایط، تیم را تنها گذاشت. دیدیم که بیژن طاهری در پایان فصل لب به سخن گشود که از نظر بدنی، تیم در شرایط خوبی نبوده است. چرا پرسپولیس در ادامه فصل کم نیاورد اما استقلال دچار این معضل شد؟ به این دلیل که هم در پیشفصل و هم در نیم فصل، آبیپوشان بدنسازی خوبی نداشتند.
وی در ادامه گفت: لجبازی باشگاه با مردم و صادق نبودن مدیران تیم با بازیکنان باعث شد تا بازیکنان استقلال شرایط خوبی نداشته باشند و در پایان فصل ببینیم بازیکنانی چون حسینی، منتظری و غفوری، پرده از اتفاقاتی بردارند که نشان میداد در استقلال مشکلات بسیار زیادی وجود داشت.
رجبی تصریح کرد: متأسفانه در استقلال انسجام تیمی هم نبود؛ یکبار درگیری حسینی با رحمتی، بحث فوتبال ایران بود. بار دیگر نبود بازیکنان تأثیرگذاری چون باقری و قائدی، باعث شد تا شفر زیر سوال برود. در مجموع باید بگویم در نیمکت استقلال، همدلی وجود نداشت و هرکس به دنبال این بود که ساز خودش را بزند. در سالی که استقلال میتوانست به قهرمانی دست پیدا کند، به راحتی به دلیل اختلافات داخلی، این قهرمانی را به حریف دیرینهاش واگذار کرد. نبود ثبات در استقلال، منجر به این شد تا باز هم یکبار دیگر هواداران که در سرما و گرما کنار تیم بودند، در پایان فصل شاهد رتبه سومی استقلال باشند.
مدافع پیشین تیم فوتبال استقلال با انتقاد از مدیران این تیم گفت: برانکو چرا در پرسپولیس موفق بود؟ زیرا تیم او از ثبات مدیریتی برخوردار بود. همدلی در تیمش وجود داشت و همه یک هدف داشتند اما در استقلال چنین وضعیتی وجود نداشت و هرکس به دنبال منافع خودش بود. سرمربی تیم به دنبال جذب بازیکنانی بود که اصلاً کیفیت نداشتند و دیدیم بعد از مدتی به دلیل اعتراضات مردمی، مجبور شدند دو بازیکن را از لیست استقلال حذف کنند اگرچه بازیکنانی مثل ای سما و پاتوسی به هنگام حضور در استقلال، عملکرد خوبی داشتند که این هم دستپخت شفر نبود.
رجبی در خصوص اعتراضاتی که به داوری و وزارت ورزش شده است، گفت: من این اعتراضات را قبول ندارم. وقتی تیمی نتیجه نمیگیرد، داوری و وزارت ورزش تأثیری در روند عدم موفقیت تیمها نداشتند. وقتی تیمی خودش نمیتواند نتیجه بگیرد، نباید تقصیرها را به گردن دیگران بیاندازد. باشگاه میتوانست نقاط ضعف خود را پوشش داده و نقاط قوتش را بیشتر کند اما متأسفانه این کارها انجام نشد. شرح وظایف در استقلال مشخص نبود و هیچکس در این باشگاه سر جای خودش قرار نداشت.
رجبی در پایان خاطرنشان کرد: بیشتر از هر چیز، دلم برای هواداران میسوزد که یک فصل بسیار سخت و پردردسر را پشت سر گذاشتند. آنها در سرما و گرما کنار تیمشان بودند اما متأسفانه به آنچه که میخواستند، دست پیدا نکردند.