به گزارش خبرگزاری مهر، کامران شفائی اظهار کرد: با عنایت به امضای تفاهم نامه همکاری بین سازمان دامپزشکی کشور و معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی و در راستای اجرای آئین نامه اجرائی ماده ۱۰ قانون نظام جامع دامپروری کشور و همچنین اجرائی کردن مصوبه هئیت وزیران در خصوص ضوابط اختصاصی نگهداری، حمل و نقل، خرید و فروش و جابجائی دام زنده، به اطلاع تمامی دامداران شهرستان انار می رساند که ارائه خدمات به ویژه در زمینه حمل و نقل و جابجائی و خدمات بهداشتی منوط به هویت دار کردن دام خود با پلاک ملی است.
وی گفت: پلاک کوبی جمعیت دامی در حیطه وظایف معاونت امور تولیدات دامی جهاد کشاورزی است. هویت دار کردن دام ها در کنترل و کاهش بیماری های مشترک بین انسان و دام تأثیر بسزائی داشته و باعث ساماندهی و حفظ جمعیت دام بومی منطقه می شود. هویت دار کردن دام، نقش موثری در کنترل و جلوگیری از قاچاق دام دارد.
سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان انار افزود: هر گونه خرید و فروش، حمل و نقل، جابجائی و نگهداری دام سبک و سنگین بدون پلاک و هویت گذاری، ممنوع می است. دامداران و مالکانی که مبادرت به حمل و جابجائی دام می کنند باید از شبکه دامپزشکی و سایر ارگانهای مربوط مجوزهای لازم را دریافت کنند. دام هائی که هویت دار و پلاک کوبی نشده و دارای گواهی حمل بهداشتی – قرنطینه ای دامپزشکی و مجوزهای مربوطه نباشند مصداق کالای قاچاق محسوب می شوند.
شفائی از دامداران این شهرستان خواست هر چه سریعتر نسبت به پلاک کوبی و هویت دار کردن دام های خود با مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی و امور دام شهرستان انار اقدام کنند. در این طرح با استفاده از پلاک کردن دام و ثبت کد رهگیری، تمامی مشخصات و اطلاعات هویتی دام از جمله مالک، محل پرورش و نگهداری و ... به منظور جلوگیری و کنترل از قاچاق دام ثبت می شود.