به گزارش خبرنگار مهر، آسیبهای حوزه خانواده کم نیستند و کم نیستند خانوادههایی که بر اثر مسایلی گاه کوچک و گاه حل شدنی شیرازهشان از هم پاشیده و جدایی سرنوشت تلخی برای اعضای آن رقم زده است. کم نیستند٬ جوانانی که بدلیل رسم و رسوم نادرست و گاه ریشه دار نمیتوانند به خانه بخت بروند و گاه بدلیل مشکلات مالی خودشان را از بودن کنار یکدیگر محروم میکنند. آسیبها اما تنها به همین حوزهها محدود نمیشود٬ عدم تربیت درست فرزندان٬ کودک همسری و سایر ناهنجاری که زیر سایه محرومیت جا خوش کردند میتوانند باعث از هم پاشیده شدن مفهوم خانواده شوند٬ مفهومی که اگر ساختار درست آن در جامعه پایه گذاری شود میتوانیم انتظار یک جامعه سالم از پس آن را نیز داشته باشیم.
جشنوارهای برای خانواده
برای کاستن همه این آسیبها اما افرادی گرد هم آمدند و جشنوارهای را برچا کردند تا ذیل آن بتوانند اندکی از این آسیبها بکاهند و به نوعی تمام فعالان و کنشگران اجتماعی که سالهاست در حوزه خانواده فعالیت میکنند را گرد هم آورند. جشنوارهای که به نام هشتمین امام شیعیان منور شده است. جشنواره خانواده رضوی.
فراخوان این جشنواره که تا پایان بیستم شهریور ماه ادامه دارد٬ قرار است از ایدهها و تجربیات کنشگران و متخصصان و علاقهمندان حوزه خانواده استقبال کند و به برترین ایدهها بودجهای برای اجرایی شدن تخصیص دهد.
فضه سادات حسینی دبیر علمی جشنواره درخصوص چرایی برگزاری این جشنواره و اهداف آن به خبرنگار مهر می گوید: در ایران متاسفانه با وجود اینکه هر موضوعی چند متولی دارد اما کاری ملی و گسترد انجام نمیشود. در حالیکه شاید اگر تمام متولیان که شامل نهادها و ارگانهای خصوصی یا دولتی هستند با یکدیگر همدلی کنند و به صورت مشترک فعالیت کنند نتیجه مطلوب حاصل میشود.
وی ادامه میدهد: به همین دلیل ما احساس نیاز کردیم تا جشنوارهای را اجرایی کنیم که در آن همه مسوولان و نهادهای دولتی و خصوصی که در حوزه خانواده فعالیت میکنند را کنار هم قرار دهیم و به نوعی هم افزایی بینشان برقرار کنیم. ما همچنین میخواهیم به نوعی کارهای پراکنده را به کارهای یکپارچه تبدیل کنیم. میخواهیم از پژوهشهای کتابخانهای و تالیف نیز اندکی فاصله بگیریم و بیشتر طرحها و ایدهها و تجربیات افراد را اجرایی کنیم.
از همه برای شرکت دعوت میکنیم
صادق صادقی٬ دبیر رسانه جشنواره نیز با تاکید بر اینکه این جشنواره میتواند از ایدههای بسیاری حمایت کند به خبرنگار ما میگوید : این جشنواره به نوعی هم افزایی و اشتراک تجربه است. به این ترتیب که فعالان حوزه خانواده از تجربیاتشان میگویند و ایدههای آنها به جامعیت و گسترده شدن فعالیت بنیاد کرامت کمک به سزایی خواهد کرد.
وی در ادامه میافزاید: این جشنواره اتفاق مثبت زیادی در خلالش دارد به طور مثال که اگر فردی ایدهای دارد که تاکنون گمنام بوده یا به نوعی تاکنون شناسایی درباره کارکرد آن صورت نگرفته یا احتیاج به بودجه و کمک فکری برای احیا داشته کمک شود. از طرف دیگر حجت بر ما تمام خواهد شد که اگر در این سالها گروهها یا افرادی در این حوزه فعالیت میکردند و برای ما ناشناخته بودند٬ شناسایی شوند و روی ایدههایشان سرمایه گذاری صورت بگیرد.
چه موضوعاتی مورد استقبال است؟
مهمترین اهداف و محور جشنواره ذیل عنوان خانواده تعریف میشود اما به گفته حسینی آثار ارسالی میتوانند تنوع بیشتری در موضوعات هم داشته باشند. او میگوید: تسهیل ازدواج٬ فرزندآوری٬ کاهش طلاق و تحکیم خانواده از مهمترین آسیبهای این روزها حوزه خانواده است. این عناوین مهمترین محورهای جشنواره ما نیز هستند و قرار است که پذیرای ایدهها و طرحها و تجربیات در این حیطه هستیم.
محدودیتی برای کمک به ایدهها نداریم
یکی از معضلات همیشگی جشنوارهها و شرکت کننده مشکلات بودجه و تامین هزینه برای اجرایی کردن ایدههاست موضوعی که برای جشنواره خانواده رضوی محدودیتی ندارد٬ دبیر اجرایی جشنواره در اینباره میگوید: ما هیچ محدودیت مالی را برای حمایت از ایدههایی که در این جشنواره پذیرش میشوند معین نکردیم و از ایدههایی که قابلیت اجرای گسترده داشته باشند حمایت همه جانبه خواهیم داشت.
به گزارش خبرنگار ما٬ فراخوان شرکت در جشنواره خانواده رضوی تا بیست شهریور ماه ادامه دارد و علاقهمندان میتوانند برای شرکت در این فراخوان به آدرس www.khanevadehRazavi.ir مراجعه کرده و ایدهها٬ تجربهها و طرحهای خود را ثبت کنند و تا پایان شهریور ماه آنها را تکمیل نمایند.