به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، رضا رحمانی در جمع تجار ایرانی در تاشکند، اظهار داشت: برگزاری نمایشگاه اختصاصی در ازبکستان و معرفی بخشی از توانمندی های صنعتی ایران ، فرصت خوبی برای آغاز همکاریهای تجاری بین تجار ایرانی و طرف ازبکستانی است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: سیاست جمهوری اسلامی ایران در گسترش روابط تجاری، با اولویت ۱۵ کشور همسایه بنا شده است.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین محورهای برنامه هفتگانه وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جاری توجه به توسعه صادرات است که در ذیل آن، به افزایش مبادلات تجاری با کشورهای همسایه پرداخته شده است.
رحمانی اضافه کرد: موقعیت جغرافیایی ویژه جمهوری اسلامی ایران، فرصت ها و ظرفیتهای بسیار بزرگی را برای تعمیق روابط و توسعه همکاریهای تجاری با کشورهای همسایه و پیرامون ما به وجود آورده است.
وی تصریح کرد: پیشران رونق تولید ،توسعه صادرات است و به عبارتی، هر نوع محصول تولیدی با صادرات شکوفا میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: به تعبیری تولید برای جهش نیازمند دو بال صادرات و فناوری است.
رحمانی با اشاره به رویکرد جدید در کشور ازبکستان در راستای توسعه اقتصادی، افزود: شرایط حاضر، فرصت بسیار مناسبی را برای فعالان اقتصادی ما فراهم کرده است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی ادامه داد: مهمترین موارد مورد نظر طرفهای مذاکره ما برای گسترش روابط تجاری با سایر کشورها، رعایت الزامات اساسی در کیفیت و استاندارد کالاهای صادراتی و همچنین تداوم روند صادرات از سوی تجار ایرانی بوده است.
رحمانی خاطرنشان کرد: دولت در جنبه حاکمیتی خود وظیفه تسهیلگری امور را دارد و این بخش خصوصی هست که باید ظرفیتهای تجاری بین کشور ما و سایر کشورها را فعال کنند.
وی در خصوص روابط با کشور ازبکستان تصریح کرد: مواردی همچون ایجاد تسهیلات لازم در صدور روادید و رفع موانع پیش روی همکاری های ترانزیتی و حمل و نقل کالا و همچنین اصلاح تعرفه های گمرکی در چارچوب اعمال تجارت ترجیحی بین ایران و ازبکستان مد نظر دو طرف بوده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان در جمع تجار ایرانی در تاشکند گفت: طبق آمار میزان صادرات ایران به ازبکستان در ۷ ماهه امسال با رشد ۶۳ درصدی مواجه شده است که باید بیش از این تقویت شود و البته ما نیز روی تامین کالاهای اساسی خود از این کشور برنامه ریزی کردیم.
رحمانی افزود: تشکیل اتاق مشترک بازرگانی میان ایران و ازبکستان باید در اولویت کاری بخش خصوصی قرار بگیر و در این راستا سفارت کشورمان در ازبکستان نیز قول مساعد داده است.
وی ادامه داد: در توسعه روابط تجاری با همه کشورها بخش خصوصی محور اقدامات است و با برنامه ریزی دقیق و شناسایی بازارهای هدف، روی ظرفیتهای موجود باید متمرکز شود.
رحمانی اضافه کرد: افزایش همکاری های استانی با مناطق مستعد به همکاری با این کشورها باید مورد توجه قرار گیرد و این اجلاس به عنوان نقطه عطفی در آغاز همکاری ها و گسترش روابط بین بازرگانان ایرانی و ازبک واقع شود.
وزیر صمت در پایان تصریح کرد: خوشبختانه خط پروازی مستقیم میان دو کشور نیز برقرار شده و مورد استقبال طرف ازبکستانی نیز است و باید فعال بماند.