پس از بررسی‌های چندین ساله و مشترک تیم تحقیقاتی دانشگاه تربیت مدرس با گروه حشره شناسی دانشگاه بولونیا (ایتالیا)، کاهش جمعیت آفات امکان پذیر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تربیت مدرس، دستیابی به تکنیک‌های پرورش انبوه زنبورهای پارازیتویید از اهمیت زیادی برخوردار است. در این راستا مهندس مهران رضایی، دانشجوی دکترای گروه حشره شناسی کشاورزی، روش پرورش انبوه زنبورهای پارازیتوئید شته های آفت را در قالب رساله دکتری با راهنمایی علی اصغر طالبی و یعقوب فتحی پور و با به‌ کارگیری کمترین نیروی انسانی و امکانات به ثبت رسانید.

وی در این خصوص گفت: استفاده بی‌رویه از آفت کش‌های شیمیایی اثرات جبران‌ناپذیری روی محیط زیست و موجودات زنده برجای می‌گذارد. لذا بهترین گزینه برای جایگزینی ترکیبات شیمیایی، استفاده از روش بیولوژیک می‌باشد. در این روش برای تولید محصول سالم و ارگانیک از موجودات زنده برای کاهش جمعیت آفات استفاده می‌شود. زنبورهای پارازیتوئید شته‌ها در محیط گلخانه یا فضای آزاد با پیدا کردن شته‌ها در بدن آنها تخم‌ریزی کرده و آنها را از بین می‌برند و هیچ‌گونه اثر سویی برای انسان ندارند.

انتظار می‌رود که با تجاری‌سازی این روش گامی موثر در عرصه تولید عوامل کنترل بیولوژیک آفات کشاورزی برداشته شود و از استفاده بی‌رویه از آفت‌کش‌های شیمیایی و پیامدهای باقیمانده آنها در محصولات کشاورزی کاسته شود.

گفتنی است فرآیند پرورش انبوه زنبورهای پارازیتوئید شته‌های آفت توسط مرکز مالکیت معنوی و سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، اعتبارسنجی و مورد تایید قرار گرفت.