بهگزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس، مصیب امیری، اظهار کرد: با توجه به اهمیت مجموعه جهانی بی شاپور و لزوم حفاظت از آثار تاریخی، آسیبشناسی و آسیبنگاری نقش برجستههای تنگ چوگان و شناسایی نقاط آسیبپذیر اماکن تاریخی موجود در این مجموعه تاریخی با حضور کارشناسان مرمت آغاز شد.
وی ادامه داد: نقش برجستههای ساسانی تنگ چوگان که ازلحاظ نوع حجاری، برجستگی و همچنین به تصویر کشیدن صحنه پیروزی شهریاران ایرانی بر امپراتوران رومی، در زمره نقوش بسیار ارزشمند دوره ساسانی است، براثر عوامل محیطی شامل تغییرات آب و هوایی، باران، آلودگی هوا در معرض آسیب قرار گرفته بود که طرح مرمت آنها با حضور کارشناسان در حال مطالعه است.
مدیر پایگاه میراث جهانی بی شاپور گفت: نقش برجستههای تنگ چوگان شامل شش نقش برجسته است که دو نقش برجسته در سمت راست ورودی تنگ چوگان و چهار نقش برجسته در سمت چپ تنگ چوگان قرار گرفته است. مضمون سه نقش برجسته اشاره به پیروزی شاهپور اول بر امپراتوران رومی دارد.
وی افزود: در بقیه نقش برجستهها، پیروزی شاهان ساسانی بر یاغیان و دشمنان آنها و همچنین دریافت حلقه قدرت از اهورامزدا و در دیگر نقش برجسته دیهیم بخشی شاه و اهورامزدا و قرارگیری اهریمن در زیر پای اسب برقابی از سنگ به تصویر کشیده شده است.