به گزارش خبرگزاری مهر، آیین رونمایی آلبوم موسیقی «درآینه» از تازهترین محصولات مرکز موسیقی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی ظهر روز سه شنبه ششم آبان به صورت یک رویداد آنلاین از تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.
تجهیز فضای مجازی برای اجرای با کیفیت تر آثار موسیقایی
سعید بیابانکی شاعر و ترانه سرا که اجرای مراسم را به عهده داشت در ابتدای این برنامه ضمن خوشامدگویی به حاضران با گرامیداشت یاد و خاطره زنده یاد استاد محمدرضا شجریان گفت: امروز کنار هم جمع شدهایم تا شاهد رونمایی یکی از آثار فاخر موسیقی ایران زمین باشیم که به خوانندگی اشکان کمانگری از شاگردان محمدرضا شجریان و آهنگسازی حسین بهروزی نیا از هنرمندان شناخته شده موسیقی کشورمان پیش روی مخاطبان قرار میگیرد.
وی افزود: در روزهایی به سر می بریم که تقریباً تمامی برنامههای موسیقی تعطیل هستند و ما احساس میکنیم به نوعی در روزهای غربت موسیقی به سر می بریم. چرا که همه میدانیم موسیقی با نفس مردم هست که شکل میگیرد. من یادم هست که در اصفهان و کنسرتهایی که استاد شجریان به عنوان خواننده در آنها حضور داشت، اجرای مراسم را به عهده داشتم و خوب به خاطر دارم این هنرمند فقید همیشه از حضور انبوه مردم در فضای باز چهلستون ابراز شعف میکردند و میگفتند با حضور این مردم میتوان بهترین برنامه را اجرا کرد. به هر حال ما اکنون در شرایطی هستیم که باید به شکل تازه ای از زندگی عادت کنیم. خوشبختانه در فضای مجازی شرایطی خوبی برای فعالیتهای حوزه موسیقی موجود است و من امیدوارم توسط نهادهای مختلف شرابط به گونهای هدایت شود که این شکل از موسیقی بتواند شرایط با کیفیت تری پیدا کند.
بهانهای برای یادکرد موسیقی سنتی با یادی از محمدرضا شجریان
میلاد عرفان پور مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری پس از صحبتهای بیابانکی ضمن قدردانی از دستاندرکاران تولید آلبوم «در آینه» گفت: خیلی خوشحالیم که در این شرایط سخت کرونایی حداقل توانستیم چنین جمعی را شکل بدهیم و بهانهای داشته باشیم برای یادکرد موسیقی سنتی. طبیعتاً در چنین اتفاقاتی هدفی که دنبال میکنیم، حفظ موسیقی ایرانی در راستای حفظ فرهنگ ملی ماست.
مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری با قدردانی از مقام هنری محمدرضا شجریان هنرمند فقید موسیقی ایرانی ادامه داد: اشکان کمانگری از جمله هنرمندانی است که میتوان او را به عنوانی یکی از شاگردان استاد محمدرضا شجریان معرفی کرد. او در راهی که انتخاب کرده قطعاً ادامه دهنده مسیر این هنرمند فقید موسیقی ایرانی خواهد بود. استاد حسین بهروزی نیا هم که نامشان در عرصه نوازندگی و آهنگسازی زبانزد حوزه فرهنگ و هنر است که در کنار نوازندگان ارزشمند آلبوم ضلع دیگری از این اثر هنری را تشکیل دادهاند.
این شاعر و ترانه سرا با اشاره به تولیدات فاخر مرکز موسیقی حوزه هنری در حوزه موسیقی اصیل ایرانی بیان کرد: بهروزی نیا جزو هنرمندانی بودند که هیچ گاه در گرو نام و نشان نبوده و نیست ولی آثارشان همیشه ماندگار بوده که به آن میبالیم. مرکز موسیقی حوزه هنری در گونههای مختلف موسیقی تلاش میکند نام موسیقی خوب را ترویج و تولید کند. بخش اعظمی از این موسیقی خوب هم با موسیقی ایرانی ما گره خورده که در این راستا تاکنون ۱۰ عدد آلبوم در فضای موسیقی سنتی تولید کردیم که به تناوب پیش روی مخاطبان قرار گرفته و میگیرد. درباره آلبوم «در آینه» هم باید بگویم یکی از ویژگیهای این اثر انتخاب خوب شاعران بزرگ تاریخ شعر فارسی بود که این انتخاب گواه دقت نظر سازندگانش است و جزو ویژگیهایی است که باید ترویج و توسعه پیدا کند.
فریدون شهبازیان و یک تشکر فنی از تولید کنندگان آلبوم «در آینه»
فریدون شهبازیان آهنگساز و رهبر ارکستر با سابقه کشورمان نیز در این مراسم که با پخش چند نماهنگ نیز همراه بود، توضیح داد: دلم نمیخواست با انتقاد و حرفهای تکراری صحبتهایم را شروع کنم اما معمولاً در رونمایی آلبومها شرایطی اتفاقی میافتد که آلبوم خیلی دیر به دست ما که قرار است درباره نکات فنی اثر صحبت کنیم، میرسد، این نکته مهمی است که امیدوارم در برنامههای دیگر حوزه هنری شاهد بهبود آن باشیم.
وی درباره آلبوم «در آینه» افزود: این کار اثر ارزندهای است که زحمت زیادی برای آن کشیده شده است. حسین بهروزی نیا از جمله نوازندگان و هنرمندانی است که در عرصه نوازندگی عود از هنرمندان معتبر موسیقی ایران به حساب میآید. من با وجود اینکه خیلی دیر توانستم شاهد شنیدن اثر باشم اما میتوانم بگویم که این آلبوم دربرگیرنده نکات مثبت واوج و فرودهایی است که من آن را دوست داشتم.
این آهنگساز در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به برخی از فعالیتهای خود در روزهای قرنطینه و ساخت پوئم سمفونی «قرنطینه» در این حوزه، به ویژگیهای دیگر آلبوم «در آینه» اشاره کرد و گفت: کارهای خوبی در این آلبوم اتفاق افتاده که در حوزه ارکسترال، آهنگسازی و خوانندگی میتوان آنها را ارزیابی کرد. ما در این آلبوم شاهد اجرایی غیر معمول از فواصل موسیقایی هستیم که به درستی از سوی حسین بهروزی نیا طراحی شدهاند. البته که میتوان درباره این اثر به نکات فنی زیادی اشاره کرد که دارای ویژگیهای مثبتی است. درباره خوانندگی اشکان کمانگری هم باید بگویم که در این آلبوم کارهایی را خوانده به قولی تمیز درآمده و میتوان از آن به عنوان یکی از ویژگیها و ارزشها یاد کرد. انتخاب اشعاری از محتشم کاشانی در این آلبوم یکی دیگر از کارهای خوب این اثر موسیقایی است که می دانم توسط اشکان کمانگری انتخاب شده و به نظرم توانسته وزن ارزشمند اشعار محتشم را حفظ کند.
شهبازیان افزود: من به بچههای این آلبوم یک تبریک ویژه می گویم که توانستهاند به درستی از پس نوازندگی قطعات بربیایند. البته یکی از مباحث مهم امروز سازهای ایرانی بحث کوک سازهاست که واقعاً کار مهم و سختی است و باید به گونهای باشد که بسیار منظم اتفاق افتاده باشد. این یکی از مهمترین چیزهاست که اگر توانستید مرتب این کار را کنید قطعاً در نوازندگی و البته کمک به خواننده موفق خواهید بود. در این آلبوم شاهد این شرایط بودیم و ما در عرصه نوازندگی نوعی کوک از ساز دیدیم که به نظرم در قاعده درستی قرار داشت.
وی گفت: این یک کار جدید از مرکز موسیقی حوزه هنری است که اگر چه دیر منتشر شده اما توانسته به عنوان یک آلبوم قابل قبول پیش روی مخاطبان قرار گیرد. من به همه دوستان در حوزه هنری، حسین بهروزی نیا، اشکان کمانگری و نوازندگان اثر تبریک می گویم که چنین اثری را به مخاطبان ارائه دادند. همه حرف من در موسیقی این است که مطلب زیبایی به مخاطبان ارائه شود که دلنشین باشد. این موسیقی درست است که امیدوارم در مرکز موسیقی حوزه هنری چنین اتفاقاتی بیشتر باشد.
قدردانی آقای خواننده از مدیریت مرکز موسیقی حوزه هنری
اشکان کمانگری خواننده آلبوم «در آینه» هم در این مراسم ضمن قدردانی از دستاندرکاران آلبوم گفت: طی دو سال گذشته که پیش تولید اثر آغاز شد شاهد همراهی مرکز موسیقی حوزه هنری در حمایت از ارزشهای موسیقایی سرزمین ایران بودیم. در این زمینه تلاشهای زیادی صورت گرفت که متاسفانه تهیه کنندگان محترم خیلی مایل به تولید موسیقی اصیل ایرانی نیستند. اما به هر حال این اتفاق خوبی است که مرکز موسیقی حوزه هنری کنار ما بود.
این خواننده موسیقی ایرانی تصریح کرد: یکی از مهمترین نکاتی که همواره روی آن تاکید داشته و دارم، حفظ شأن و شخصیت استادان موسیقی ایرانی است که بخش عمدهای از پاسداری این گونه موسیقایی حفظ حرمت این هنرمندان شاخص موسیقی کشورمان است. من بر این باورم لازمه اینکه بتوانیم در حوزه موسیقی ایرانی پیشرفت داشته باشیم این است که قدردان بزرگان موسیقی باشیم و بدانیم این موسیقی و مضرابهای نواخته در نتیجه سالها زحمت و عمری بوده که صرف این نکته ارزشمند شده است.
وی افزود: من از حسین بهروزی نیا صمیمانه قدردانی میکنم که به من اعتماد کرده و برای خوانندگی این اثر از من حمایت کرد. امیدوارم «در آینه» مورد پسند مخاطبان هم قرار بگیرد. اما من توصیه میکنم برای شنیدن این اثر به یک بار اکتفا نکنند تا به زوایای مختلف کار بیشتر بیندیشند.
نمیخواستم با خوانندگان معروف کار کنم
حسین بهروزی نیا آهنگساز آلبوم «در آینه» نیز درباره نحوه شکل گیری این اثر بیان کرد: من ۱۶ سال داشتم که وارد عرصه حرفهای موسیقی شدم و در آن دوران بود که به مرکز حفظ و اشاعه موسیقی رفتم. در آنجا با نامدارانی چون محمدرضا لطفی، حسین علیزاده، محمدرضا شجریان آشنا شدم. در آن دوران گروهی به نام خالقی را راه اندازی کردم و پس از آن بود که با استاد فریدون شهبازیان آشنا شده و از راهنماییهای او استفاده میکردم. امروز هم بسیار خوشحالم که درباره اثر صحبت کرد.
وی افزود: بعد از چند سالی که در ایران فعالیت داشتم حدود ۲۱ سال از ایران دور شدم ولی سه سال قبل به ایران برگشتم تا دوباره بتوانم فعالیت کنم. روزهای اول شروع به ضبط آلبومها و آهنگهای بی کلام کردم. در این راه با برادرزادهام حمید بهروزی نیا که اکنون یکی از نوازندگان برتر ایران است، مشورتهایی انجام دادم. وقتی درباره ضبط این کار با او صحبت کردم چون نمیخواستم خواننده معروفی در کارهایم باشد بنابراین به دنبال هنرمندان مستعد بودم که می دانم واقعاً حرفهای زیادی برای گفتن دارند. وقتی حمید، اشکان کمانگری را به من معرفی کرد او را خواننده مثبتی دیدم که میتواند در آلبوم «در آینه» کنار من باشد. در حوزه نوازندگان هم باید بگویم که هنرمندان نوازنده این آلبوم از بهترینهای موسیقی ما هستند که در ضبط استودیویی کار واقعاً همکاری ارزشمندی با من داشتند.
این نوازنده شناخته شده عود با اشاره به حضور نوازندگان شهرستانی که در آلبوم «در آینه» حضور داشتند، گفت: این افراد تا به امروز مجالی برای عرضه آثار خود نداشتند و گرنه همگی هنرمندان بسیار مستعد و ارزشمندی هستند که حرفهای زیادی برای گفتن دارند. این را هم بگویم وقتی ما کار ضبط را آغاز کردیم متاسفانه سیستم استودیو ویروسی شد و ما مجبور شدیم کار را دوباره بزنیم. در حوزه تولید اثر هم باید بگویم که متاسفانه برخی از شرکتها به دلیل نگاه مالی که به ماجرای موسیقی دارند و موسیقی غیر تجاری دیگر برای کمتر تهیه کنندهای اهمیت پیدا کرده، بنابراین خیلیها آنچنان استقبالی از آلبوم ما نکردند اما خوشبختانه با پیگیریهای اشکان کمانگری با مرکز موسیقی حوزه هنری به توافق رسیدیم و کار را به جایی رساندیم که امروز شاهد رونمایی از آلبوم هستیم. در مجموع باید گفت «در آینه» یک کار تیمی است.
آلبوم «در آینه» اثری در حوزه موسیقی کلاسیک ایرانی که حاصل ذوق و قریحه حسین بهروزی نیا نوازنده سرشناس بربت و اشکان کمانگری خواننده با تجربه موسیقی ایرانی است. بهروزی نیا مانند دیگر آثارش کوشیده تا از موسیقی دهههای گذشته چندان فاصله نگیرد و همواره در خلق و تنظیم آن اصالت را مد نظر داشته باشد. تجربه سالها نوازندگی در اجراهای زنده و همچنین آثار ضبط شده در استودیو، در این آلبوم کاملاً مشهود است.
«مقدمه و آواز» با شعر مولوی، «ادامه مقدمه»، «در آینه» با شعر نظامی، «آواز حجاز و ارکستر» با مولوی، «چهار پاره (بی کلام)»، «آواز چهار پاره» با شعر محتشم کاشانی، «تک نوازی سنتور» و «ای دوست» با شعر نظامی اسامی آثار منتشر شده در این آلبوم هستند.
حسین بهروزی نیا آهنگساز و تنظیم کننده و نوازنده بربت، اشکان کمانگری خواننده، حمید بهروزی نیا نوازنده تار، مسلم علیپور نوازنده کمانچه، سعید مهر پیما نوازنده سنتور، بهنام معصومی نوازنده تمبک و سازهای کوبه ای، مصطفی موسوی نوازنده نی، نگار اعزازی نوازنده دف گروه نوازندگان آلبوم «در آینه» را تشکیل میدهند. ضمن اینکه ساره هاشم خانی گرافیک، مهدی فلاح خوشنویس، معین هاشمی نسب عکس، حمید خدا پناهی ترجمه، کاوه صادقی آزاد ویراستار، محراب اللهیاری صدابردار، کامیار باتمانی میکس و مسترینگ، یاسر فلاح پور پردازش صدا دیگرعوامل اجرایی این اثر موسیقایی که در استودیوهای «گلها» و «پژواک» ضبط شده را تشکیل میدهند.
آلبوم موسیقی «در آینه» با شماره ثبت اثر به شماره ۹۹- م/۳۷۵ در مرکز موسیقی حوزه هنری از روز سه شنبه ششم آبان ماه سال ۱۳۹۹ به صورت فیزیکی و دیجیتالی پیش روی مخاطبان قرار میگیرد.