به گزارش خبرگزاری مهر، ابوذر ابراهیمیترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنرانی خود در وبینار «مشکلات جهان معاصر: نفرتپراکنی، افراطگرایی، تروریسم، اسلامهراسی و تعرض ارمنستان به آذربایجان» گفت: جهل در متون اسلامی اغلب در برابر عقل به کار برده میشود. به این معنی که فقدان اندیشه و تعقل، منجر به جهالت میشود و جهالت میتواند آثار زیانباری را پدید آورد. با این معنی از جهل میتوان گفت که حتی عالمان هم ممکن است دچار جهل شوند و حضرت علی ابن ابیطالب (ع) در این باره، میفرمایند: «رُبَّ عَالِمٍ قَدْ قَتَلَهُ جَهْلُهُ، وَ عِلْمُهُ مَعَهُ لَا ینْفَعُهُ.».
وی افزود: در عصر کنونی، علیرغم رشد فزاینده علم در جهان، جهل نیز رشد کرده است و البته از جهل بدوی به جهالت مدرن تبدیل شده است؛ یعنی جهالت در عین دانستن. پیدایش گروههای افراطگرا در جوامع جهان، نمونه این جهالت است. جهالتی که میتواند آینده بسیار تلخی را رقم بزند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به جهالت مدرن در عصر کنونی اظهار کرد: آتش زدن قرآن مقدس، ترسیم و انتشار کاریکاتور موهن از نبی مکرم اسلام (ص) در زمانی که دنیا گرفتار درد مشترک ناشی از بیماری کوید ۱۹ است، آیا غیر از جهالت مدرن است؟ امروز که بشر از نظر تکنولوژی، رشد فزایندهای کرده است و عرصههای دانش را یکی پس از دیگری در نوردیده است، پس چرا نتوانسته جهالت را از میان بردارد؟ عامل اصلی این است که غفلت، سبب شده است تا معنویت و اخلاق سیر قهقرایی داشته باشد.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأکید کرد: غزالی، غفلت را بیماری میداند و معتقد است برای هشیار ساختن شخص غافل به دلیل نیاز نیست، بلکه به علت نیاز داریم. علتی باید به وجود آید تا غفلتزدایی کند. این علت، توجه دادن به معنویت و اخلاق است.
وی همچنین، بیان کرد: امروز، توجه روزافزون به فضای مجازی، انسان را نه تنها در خانه از خانواده جدا کرده بلکه او را از خودش نیز جدا کرده است و کمتر فرصت میکند درباره خودش اندیشه کند در صورتی که خداوند متعال میفرماید: «وَفِی أَنْفُسِکمْ ۚ أَفَلَا تُبْصِرُونَ» (الذاریات ۲۱) پس برای رفع جهالت مدرن ابتدا باید انسان را با خودش آشتی داد و معنویت و اخلاق را به او چشاند. آنها باید بچشند تا بفهمند؛ «من لم یذق لم یدر».
ابراهیمیترکمان به اقدامات قبیح یک نشریه فرانسوی و سخنان گستاخانه رییسجمهور فرانسه در حمایت از انتشار تصاویر موهن به رسول اکرم (ص) اشاره کرد و گفت: کشور فرانسه را ببینید چقدر از گذشتگان خود دور افتاده است. روزگاری دانش حقوق در فرانسه بالید و بسیاری از کشورها در قانوننویسی خود به اتخاذ از قوانین فرانسوی روی آوردند. متأسفانه، امروز دولت در آن کشور، خود، خصومتپراکنی میکند.
وی در پایان سخنانش، خاطرنشان کرد: یک کار زشتی توسط نشریهای انجام شده و رییس دولت به جای آنکه با جریحهدار کننده احساسات یک و نیم میلیارد انسان، مقابله کند از او دفاع میکند، آیا این جهل مدرن نیست؟ اگر امروز کشورهای اسلامی از کنار چنین اقدام موهنی بگذرند، فردا دیگر نمیتوانند در برابر توهینهای دیگر بایستند، دولت فرانسه باید هزینه این رفتار ناشایست خود را بپردازد.
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۹
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: در عصر کنونی، علیرغم رشد فزاینده علم در جهان، جهل نیز رشد کرده و البته از جهل بدوی به جهالت مدرن تبدیل شده است.