شیراز - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس گفت: مشکل اصلی بیکاری موضوعات فرهنگی است و اگر مشکلات فرهنگ کار در جامعه ما حل نشود گره‌های اقتصادی نیز باقی خواهد ماند.

به گزارش خبرگزاری مهر، سهراب مختاری در بیست و هشتمین اجلاس شورای اسلامی فارس گفت: در حوزه رفع انحصار در حوزه اقتصادی در سالیان گذشته تلاش‌های زیادی در سطح این استان انجام و موانع بسیاری برداشته شده اما هنوز هم در این خصوص تلاش بیشتری نیاز است.

وی تصریح کرد: بهترین جایگاه تولید ثروت در حوزه تعاونی‌ها است که موجب افزایش بهره وری خواهد شد. مختاری ادامه داد: در سال ۹۰ نرخ بیکاری استان فارس ۱۸ و نیم درصد بوده در حالی که میانگین کشور در همین سال ۱۲ و ۳ دهم درصد و این استان رتبه ۲۹ کشور را داشته است.

او با بیان اینکه در سال ۹۲ فارس در حوزه نرخ بیکاری رتبه ۲۵ و در سال ۹۳ رتبه ۲۲ کشور بوده، عنوان کرد: این استان در سال ۹۸ در حوزه نرخ بیکاری به رتبه ۳ کشور کاهش داشته است.

مختاری، مشکل کنونی جامعه را خصوصاً در حوزه بیکاری بیش از اینکه اقتصادی باشد مشکل فرهنگی دانست و بیان کرد: اگر مشکلات فرهنگ کار در جامعه ما حل نشود گره‌های اقتصادی نیز باقی خواهد ماند.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی فارس اظهار کرد: در بحث فضای کسب و کار این استان در سال ۹۱ رتبه ۲۸ کشور را دارا بوده که در سال ۹۶ به جایگاه سوم و در سال ۹۸ نهم کشور را به دست آورده که این روند نشان دهنده بهبود وضعیت در این استان به نسبت سایر نقاط کشور است.

مختاری ادامه داد: ایجاد اشتغال وظیفه یک نهاد نیست بلکه وظیفه‌ای همگانی است که همه مردم و حاکمیت باید در این خصوص مشارکت جدی داشته باشند.

او با تاکید بر این مطلب که همه تصمیمات شوراهای اسلامی شهری و روستایی سراسر این استان باید پیوست اشتغال داشته باشد، گفت: بیش از ۹۰ درصد کارگاه‌های این استان کمتر از ۵۰ نفر کارگر و بیش از ۸۰ درصد کارگاه‌ها نیز کمتر از پنج نفر کارگر دارند.

مختاری با بیان اینکه ۹۰۰ تشکل کارگری در سطح استان فارس وجود دارد، افزود: ۱۳۹ شورای اسلامی کار در فارس وجود دارد که تمام این شوراها در سازمان بین‌المللی کار به ثبت رسیده است.