به گزارش خبرنگار مهر، سی و نهمین جلسه شورای عالی زکات به منظور معارفه مدیر کل جدید امور اجرایی زکات و با حضور حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام سید رضا تقوی رئیس شورای زکات کشور و دیگر اعضای شورای عالی زکات در محل مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد.
در ابتدای نشست حجت الاسلام سیدرضا تقوی رئیس شورای زکات کشور با استناد به روایات، اظهار داشت: طبق صریح روایات؛ مؤمن نشانههایی دارد که با همان نشانهها میتوان او را شناخت، ایمان باید در عمل و گفتار ظهور و بروز پیدا کند، بنابراین ایمان ریشه در قلب دارد و باید بر زبان نیز جاری شود.
رئیس شورای زکات کشور با بیان اینکه جلوههای بیرونی ایمان در عمل آشکار میشود، عنوان کرد: عمل آدمی بیانگر و بازتاب اندیشه او است. موجهای ایمانی که در دل انسان به وجود میآید باید ظهور و بروز میدانی داشته باشد تا ایمان مشخص شود.
وی حسن تقدیر در معیشت را یکی از ویژگیهای مؤمن برشمرد و گفت: مؤمن همواره در معیشت تدبیر و تقدیر دارد و همواره به اندازه حرکت میکند و مصرف دارد. بر این اساس عقل معاش و عقل معاد در کنار هم بیان میشود و انسان باید به این نکته توجه کند که عقل معاش و معاد را در کنار هم داشته باشد.
حجت الاسلام تقوی با تاکید بر اینکه مؤمن همواره به سبک زندگی خود توجه دارد و به فکر معاد خویش است، اظهار داشت: اسلام برای حاکمیت وظیفه مشخصی قرار داده تا با برنامهریزی مشکلات معیشتی مستضعفان را از طریق زکات تأمین کند. از این رو کسانی که در امور زکات فعالیت میکنند مأموران حاکمیت محسوب میشوند و قدم برداشتن در این مسیر به نوعی میتوان گفت سربازی ولایت است چرا که تولیت و تدبیر زکات کشور با رهبر معظم انقلاب است.
رئیس شورای زکات کشور با بیان اینکه کمیته امداد مسئول جمعآوری زکات است، تصریح کرد: کمیته امداد از طرف حاکمیت و ولی فقیه در میدان است تا این امر خطیر را انجام دهد و بتواند بخشی از نیازهای فقرا را تأمین کند. پیامبر اسلام همواره با فقرا و مساکین نشست و برخاست داشتند و کمیته امداد نیز با پیروی از این سیره درصدد سامان بخشیدن به زندگی فقرا است.
وی رفع مشکلات معیشتی مردم را بسیار مهم دانست و گفت: اگر مشکلات معیشتی مردم رفع نشود نمیتوان از آنان خواست در برابر مستکبران مقاومت کنند. فقر کفر میآورد و طبق صریح روایات؛ موت اکبر به شمار میرود، برای همین همه باید دست به دست هم بدهیم تا مشکلات معیشت مردم را رفع کنیم.
حجت الاسلام تقوی صبر در سختیها را یکی دیگر از ویژگیهای مؤمن خواند و عنوان کرد: صبر در بلایا لازم است اما این به آن معنا نیست که در برابر مدیران نالایق و ناآگاه که مشکل آفرین هستند نیز باید صبر پیشه کرد. دین شناسی نیز یکی دیگر از نشانههای مؤمن به شمار میرود.
در ادامه حجت الاسلام عبدالعلی ابراهیمی طرح تحولی فرهنگ سازی، تبلیغ و ترویج زکات ارائه شده توسط سازمان صدا و سیما را یکی از مصوبات جلسه برشمرد و گفت: بر اساس این مصوبه مقرر گردید جهت تولید و پخش برنامههای مورد نظر اقدام شود. همچنین مقرر گردید طرح تحولی فرهنگ سازی و ترویج زکات ارائه شده توسط صدا و سیما برنامهای محدود و مقطعی نباشد و سالانه ضمن تکمیل و ارتقای کمی و کیفی آن توسط سازمان مذکور عملیاتی و تکرار شود.
در ادامه علیرضا عسگریان معاون مشارکت مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) با تاکید بر اینکه برای اولین بار در طول تاریخ کل زکات از مرز هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان عبور کرده است، اظهار داشت: زکات مستحب ۵/۸۵۱ میلیارد ریال بوده که ۲۰۵ درصد نسبت به سال ۹۸ رشد داشته است.
وی افزود: عملکرد زکات کشور در ده ماهه امسال بیشتر از ۱۱ میلیارد بوده که کل عملکرد زمان میزان ۱۰۵ درصد رشد داشته است، زکات واجب که شامل مال و فطریات میشود ۵/۱۱۵ میلیارد ریال بوده که نسبت به سال گذشته ۵۱ درصد رشد داشته است. فطریات ۲/۵۱۵ میلیارد ریال بود که شاهد رشد آن نسبت به سال گذشته ۴۶ درصد بوده است.
عسگریان هزینه کرد زکات در ده ماهه اول امسال را بالغ بر ۹/۴۵۴ میلیارد ریال بیان کرد و گفت: از این مبلغ ۷/۸۰۸ میلیارد ریال معادل ۸۳ درصد در آمد صرف امور محرومین شده و مبلغ ۱/۶۴۶ میلیارد ریال معادل ۱۷ درصد در آمد در امور پروژههای عمرانی هزینه شده است.
معاون مشارکت مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) در پایان خاطرنشان کرد: کل هزینههای زکات در ۱۰ ماهه اول سال بالغ بر ۲۰۲/۲۳۰ میلیون ریال معادل با ۱/۸ درصد کل عملکرد صرفاً از محل منابع اختصاصی امداد بوده که شامل حقوق و دستمزد و هزینههای اجرایی میشود.
در پایان حجت الاسلام مهری به عنوان مدیرکل اجرایی شورای عالی زکات معرفی شد.