مرتضی خدمتکار مدیر کل تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص فرآیند اجرایی نمایشگاه مجازی قرآن گفت: نمایشگاه مجازی قرآن کریم جایگزین نمایشگاه حضوری نخواهد بود بلکه در شرایطی که امکان برگزاری نمایشگاه حضوری نیست از ظرفیتهای موجود بهره مند خواهیم شد و زمینه فعالیت مجموعههای مراکز دینی و قرآنی را فراهم می نمائیم.
وی ادامه داد: نمایشگاه مجازی قرآن میتواند به عنوان رویداد مستمر برای آینده در نظر گرفته شود. با همین نگاه امسال گام اول پروژه را آغاز کردیم و امیدواریم در فرصت باقی مانده در بخشهای مختلف زمینه برپایی این رویداد قرآنی را به نحوی فراهم کنیم که زمینه بهره برداری مناسب فراهم شود.
۱۸ رمضان آغاز نمایشگاه مجازی قرآن
خدمتکار با بیان زمان آغاز به کار این نمایشگاه گفت: نمایشگاه از ۱۸ ماه رمضان تا ۲۷ رمضان در دو بخش اصلی فروشگاهی و خدمات محتوایی به صورت مجازی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. در بخش فروشگاهی زمینه حضور و مشارکت تمام ناشران کتب قرآنی، دینی و دفاع مقدس فراهم شده و در بخش محتوایی نیز تمامی مؤسسات و مراکز فرهنگی و در بستر فضای مجازی فعالیت دارند گرد هم جمع میشوند تا زمینه ارائه خدمات به صورت ویژه در ماه رمضان و در نمایشگاه مجازی قرآن به عموم فراهم شود.
معاون تبلیغ و ترویج معاونت قرآن ادامه داد: فراخوان و ثبت نام مؤسسات قرآنی که مایل حضور در نمایشگاه باشند از فردا اعلام خواهد شد و بعد از آن ارزیابی این مؤسسات و ناشران اتفاق خواهد افتاد و مجموعههایی که طبق ضوابط و شرایط آئین نامه باشند در این مدت ارائه خدمات خواهند داشت.
زمان ثبت نام از فردا
وی با اعلام زمان ثبت نام افزود: زمان ثبت نام از فردا ۲۳ فروردین آغاز و تا ۲۷ فروردین ماه ادامه خواهد داشت و متقاضیان میتوانند در دو بخش محتوایی و فروشگاهی شرکت کنند. امیدواریم در مدت باقی مانده پالایش و ارزیابی خوبی از واجدین شرایط صورت گیرد و زمینه حضور در نخستین نمایشگاه مجازی قرآن برای تمامی علاقه مندان فراهم شود.
خدمتکار ادامه داد: در بخش فروشگاهی نمایشگاه مجازی قرآن با همکاری خانه کتاب و ادبیات از سازمانهای تابعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت میکند.
معرفی و دسته بندی مراکز دینی در بخش محتوایی
وی در خصوص فعالیتهای بخش محتوایی ادامه داد: در بخش خدمات محتوایی به دسته بندی و معرفی مناسب مؤسسات و مراکز قرآنی خواهیم پرداخت و اگر فردی با مجموعهای آشنا شد و تمایل داشت از خدمات و محصولات آن مجموعه استفاده کند از همان بستر نمایشگاه وارد مؤسسه و مرکز مربوطه میشود. در تلاشیم مؤسسات و مراکز دینی که خدمات ارزندهای دارند را شناسایی کرده و با حمایتهایی که صورت میگیرد خدمات آنها در ایام نمایشگاه رایگان و یا با تخفیف ویژه برای عموم در نظر گرفته شود. مجموعههایی که خدمات ممتازی را به مردم ارائه میکنند شامل آموزش مجازی، مشاورههای دینی و هر نوع خدماتی که حول در حوزه قرآن و عترت میشود.
خدمتکار در خصوص چشمانداز فاز یک نمایشگاه مجازی گفت: ما باید فاز یک را برگزار کنیم تا با معایب و نقاط قوت و ضعف آن آشنا شویم و بر اساس نظرات مردم و بازخوردهای مثبت و منفی آن را مورد بررسی قرار دهیم. بدین صورت ممکن است نقشه راه تغییر کند. برای همین فاز یک بسیار مهم است تا در شأن علاقه مندان به قرآن برپا شود و بعد از آن تصویر روشنتری برای فازهای بعدی خواهیم داشت.
خدمتکار در پایان با پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه آیا تسهیلاتی در بخش فروشگاهی برای جامعه قرآنی در نظر گرفته خواهد شد یا نه؟ ادامه داد: تسهیلاتی پیش بینی شده و در حال رایزنی با نهادهای مربوطه جهت تأمین منابع مالی هستیم و امیدواریم تسهیلاتی را در بخش فروشگاهی برای عموم و اقشار مختلف جامعه محقق کنیم.