خرم‌آباد- رئیس کل دادگستری لرستان از تشکیل و بررسی ۴۳ هزار و ۱۳۴ پرونده طی سال گذشته در پزشکی قانونی این استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد رزم ظهر امروز سه شنبه در جمع خبرنگاران و در حاشیه بازدید از سالن تشریح پزشکی قانونی شهرستان خرم آباد اظهار کرد: در نخستین روز از هفته قوه قضائیه و اجرای برنامه‌های متعدد پیش‌بینی شده برای این هفته، از سالن تشریح و کالبدشکافی لرستان وابسته به پزشکی قانونی بازدید شد.

وی خاطرنشان کرد: پزشکی قانونی از سازمان‌های وابسته قوه قضائیه و از ارکان این مجموعه به شمار می‌رود، ضمن اینکه یکی از مهمترین واحدهای معاضدتی پرونده‌های جزایی محسوب می‌شود.

رئیس کل دادگستری لرستان در تشریح وظایف پزشکی قانونی، بیان داشت: معاینات جراحات و صدمات جسمانی و همچنین تشخیص علت تامه مرگ، تشریح و کالبدشکافی جسد ناشی از قتل‌های عمدی، مرگ مشکوک و غیره از جمله رسالت‌های پزشکی قانونی است.

رزم با بیان اینکه اجساد جهت بررسی بیشتر کالبدشکافی به سالن سردخانه پزشکی قانونی انتقال داده می‌شود، افزود: با آزمایش‌های متعدد و نمونه و تکه‌برداری علت تامه مرگ تعیین و مشخص می‌شود.

وی با اشاره به تشکیل و بررسی ۴۳ هزار و ۱۳۴ پرونده طی سال گذشته در پزشکی قانونی استان لرستان، گفت: از این تعداد، ۳۹ هزار و ۵۲۳ فقره مربوط به معاینات صدمات جسمانی و سرپایی بوده است که بیشترین پرونده‌ها به ترتیب مربوط به شهرستان‌های خرم‌آباد، بروجرد، کوهدشت و دورود است.

رئیس کل دادگستری لرستان ادامه داد: همچنین طی سال گذشته، یک هزار و ۶۴۲ مورد معاینه اجساد ناشی از فوت به علل مختلف و متعدد در پزشکی قانونی استان انجام شده، ضمن اینکه بیشترین معاینات مربوط به شهرستان‌های خرم‌آباد، بروجرد، دورود و الیگودرز بوده است.

رزم به انجام یک هزار و ۷۲ مورد تست آزمایشگاهی اشاره کرد و این موارد را شامل آزمایش‌های سم‌شناسی، سرولوژی، آسیب‌شناسی و همچنین آزمایش‌های مربوط به ژنتیک دانست.

وی ادامه داد: در برخی موارد به نتایج علل مرگ و معاینات و صدمات اعتراض‌هایی می‌شود که این موارد در کمیسیون‌های پزشکی بررسی می‌شود، در همین راستا سال گذشته ۳۹۷ مورد کمیسیون مربوط به پزشکی قانونی و روانپزشکی و دیگر قصورهای پزشکی تشکیل شده است.

رئیس کل دادگستری استان لرستان گفت: برای پیشگیری از مصرف موادمخدر در استان، منازعات متعدد دسته‌جمعی، درگیری‌های منجر به تیراندازی و فوت‌های ناشی از مسمومیت‌ها ضرورت دارد با به کار گیری همه امکانات و ظرفیت‌های بخش‌های مختلف اعم از آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، حوزه و سایر مراجع در این زمینه فرهنگ‌سازی شود.