در گزارش پیش‌رو برخی آثار گرافیکی و تصویرسازی که هنرمندان بین‌المللی درباره فلسطین و روز قدس طراحی کرده و تاکنون دیده نشده‌اند، مرور می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، «روز قدس» به عنوان نماد وحدت بین مسلمانان جهان در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان هر سال با شور بیشتری در ایران و کشورهای اسلامی برگزار می‌شود. روز قدس که نامش را از معمار کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره) به یادگار گرفته است، روز خروش ظلم ستیزان، روز مقابله مستضعفین با مستکبرین، روز بیدار شدن وجدان‌های خفته است.

قدس فریاد بلند مردمی است که یک صدا و یک دل تریبونی برای دادخواهی ملت مظلوم و ستمدیده فلسطین باشند و دست در دست هم اضمحلال رژیم کودک کش و غاصب صهیونیست را رقم بزنند و برای تحقق این منظور هنرمندان هنرهای تجسمی به ویژه طراحان گرافیک و کاریکاتوریست‌ها، طی سال‌های اخیر تلاش‌های بسیاری برای نمایش مظلومیت مردم فلسطین و دادخواهی آنها داشته‌اند که اتفاقاً بسیار مورد توجه مجامع جهانی و مردم آزاده جهان قرار گرفته است.

کاریکاتور و کارتون به عنوان یکی از شاخه‌های هنرهای تجسمی، به دلیل المان‌های مینی‌مال و جهان شمول بودن با زبانی جهانی، تأثیر بسیاری بر شکل‌گیری وفاق و وحدت امت اسلامی داشته است و البته واکنش‌های بسیاری نیز از سوی غرب و رژیم صهیونیستی داشته است، همچنان که هنرمندان خارجی جشنواره‌هایی نظیر «هولوکاست»، «فلسطین تنها نیست» و… از سوی غرب مورد هجمه واقع شده‌اند.

در ادامه به مرور برخی آثار گرافیکی و تصویرسازی از هنرمندان خارجی درباره فلسطین و روز قدس که تاکنون دیده نشده‌اند، می‌پردازیم. سیدمسعود شجاعی طباطبایی هنرمند کاریکاتوریست، طراح و مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری درباره این آثار به خبرنگار مهر گفت: این آثار، جز آثار ارسالی در جشنواره «فلسطین تنها نیست» بود که با توجه به محدودیت‌هایی که در ارائه آثار و کتاب مجموعه داشتیم، بخشی از آنها اصلاً دیده نشده‌اند.

وی همچنین در توضیح این آثار بیان کرد: کاریکاتوریست‌ها و تصویرسازها هم کارهای خوبی ارائه کرده بودند اما در بخش پوستر، هنرمندان طراحان گرافیک با توجه به اطلاعات جامع‌شان و اینکه شناخت بهتری نسبت به چیدمان تصویر و نوشته دارند و به اصطلاح ترکیب نوشته و تصویر را بهتر می‌توانند کار کنند، آثارشان بیشتر مورد توجه داوران قرار گرفت. به همین دلیل کمتر آثار تصویرسازی و کارتون را شاهد بودیم.

جنک آلپارسلان از ترکیه Cenk Alparslan-Turkey

لا جوس اگی از مجارستان Lajos Nagy-Hungary

ویچی لیانگ از چین Weichi Liang-China

کریستف هومپس از اسپانیا Christophe Hompesch-Spain3

آنتونیو رودریگوئز از مکزیک Antonio Rodríguez-Mexico

النا اوسپینا از کلمبیا Elena Ospina-Colombia

آنا بلک از اوکراین Anna_Black_Ukraine

جیتت کاستانا از اندونزی Jitet Kustana-Indonesia1

آگنیشکا وگلرسکا از لهستان Agnieszka Węglarska-Polland

در ادامه برخی آثار هنرمندان ایرانی درباره فلسطین را بر می‌شمریم که تعدادی از آنها در جشنواره بین المللی «فلسطین تنها نیست» نیز حضور داشته‌اند:

طرح پوسترها از حامد مغروری

طرح پوسترها از ایمان ماندگاری

طرح پوستر از امیر رضا شیرازی

طرح پوستر از لیلا نیرومند

طرح پوستر از ابوالقاسم طحانیان