به گزارش خبرنگار مهر، دومین مسابقه قرآن دانشآموزی، دانشجویی با مدیریت کالج اسلامی المصطفی در کشور اوگاندا و همکاری رایزنی فرهنگی و دانشگاه کامپالا با حضور شرکت کنندگانی از چهل مرکز آموزش عالی و دبیرستان برگزار شد.
مرحله نهایی این مسابقه در شش گروه «قرائت» شامل تحقیق و ترتیل، «حفظ» شامل ده، بیست و سی جز، «تفسیر» سوره حجرات از تفسیر المیزان، «حدیث» شامل چهل حکمت نهج البلاغه، «دعای کمیل» شامل حفظ و مفاهیم و «پژوهشهای قرآنی» با حضور یکصد و بیست شرکت کننده برگزار شد. پس از مرحله ثبت نام که از ماه رجب با تبلیغات سراسری در مراکز آموزشی و برنامههای اختصاصی در شبکههای تلوزیونی آغاز شده بود، در مرحله انتخاب، شرکت کنندگان نهایی تا دهه اول ماه رمضان انتخاب شدند. مرحله نهایی این مسابقه طی سه روز به ترتیب در دانشگاه کامپالا، واحد خواهران دانشگاه اسلامی اوگاندا و کالج اسلامی المصطفی برگزار شد.
اختتامیه این مسابقه در سالن کالج اسلامی المصطفی با حضور سفیر و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، معاون مفتی اوگاندا، رئیس دانشگاه کامپالا، رئیس هیأت امنای کالج المصطفی، نمایندگانی از کشورهای سوریه، عمان و ترکیه در اوگاندا، مدیران و اساتید مراکز شرکت کننده و سایر شخصیتهای دینی و سیاسی برگزار شد.
رئیس کالج اسلامی المصطفی در این برنامه ضمن تقدیر از همکاری مراکز مختلف در برگزاری این مسابقه و خوش آمدگویی به مدعوین و ارائه گزارش اجمالی از روند برگزاری، ترویج فرهنگ قرآنی را جزو اهداف کالج المصطفی و موجب رشد فرهنگ صلح و همزیستی در کشور اوگاندا و منطقه دانست و ضمن تبریک به شرکت کنندگان در مسابقه قرآن، این حضور را فارغ از این که جزو نفرات برتر باشند یا نه، موفقیت و دارای جایزه الهی ارزیابی کرد.
صالحی، سفیر جمهوری اسلامی ایران ضمن خوش آمدگویی به مدعوین حاضر در برنامه، تقدیر از برگزار کنندگان این برنامه و تبریک به شرکت کنندگان، اقدام دولت اوگاندا در فراهم ساختن محیط آزادی مذهبی را ستود.
وی در ادامه توجه به معانی و درک معارف قرآنی را ضروری دانست و از شرکت کنندگان دعوت کرد تا همواره به دنبال راهنمایی از هدایت قرآنی باشند که راه حل جامعی برای تمام مشکلات بشری را در خود دارد.
رئیس هیأت امنای کالج المصطفی، سید حیدر عابدی، تفسیر نادرست از کلام الهی و روایات را موجب به خطرافتادن امت اسلامی دانست. وی با اشاره به توصیه پیامبر خاتم (صلی الله علیه و آله و سلم) به همزیستی مسالمت آمیز، کنار هم قرار گرفتن دین و سیاست را حائز اهمیت دانست. چنان که حضرت امام خمینی (قدس سره) اتحاد مسلمانان برای اقدامات مثبت و حل مسائل را مورد تاکید قرار میداد.
پرفسور بدرو، رئیس دانشگاه کامپالا، ضمن تشکر از شرکت کنندگان و دست اندرکاران، فهم و درک علمی قرآن کریم را نیز شایسته توجه دانست؛ چنان که از قرآن میتوان مفاهیم علمی را استنتاج کرد.
نایب دوم مفتی اوگاندا، شیخ محمدعلی وایصا ضمن تشکر از دست اندرکاران و برگزار کنندگان این برنامه، به صورت خاص از پدران و مادران شرکت کنندگان که نسبت به آموزشهای قرآنی فرزندان خود اهتمام دارند، قدردانی کرد. وی ضمن اشاره به نقش قرآن در زندگی خود و بزرگانی دیگر از کشور اوگاندا، اهتمام به فراگیری معارف دینی و تبلیغ آن را به جوانان توصیه کرد و در عین حال تاکید کرد برای حفظ شأن و استقلال خود، لازم است حرفه و تخصصی را در کنار آن آموخته باشند. وی در خاتمه آمادگی شورای عالی مسلمانان اوگاندا را برای همکاری بیشتر با این مسابقه خاطرنشان کرد.