به گزارش خبرنگار مهر، علی باستین صبح جمعه در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی اظهار داشت: سال گذشته ۹۶ پروژه اقتصادی با سرمایه گذاری ۸۷ هزار میلیارد تومان و همچنین سرمایهگذاری ارزی ۵.۵ میلیارد دلار و ۱۵۷ میلیون یورو با ایجاد ۱۱ هزار فرصت شغلی افتتاح شده است.
وی اضافه کرد: استان بوشهر سال گذشته از لحاظ سرمایهگذاری ریالی در طرحهای افتتاحی دهه فجر رتبه دوم و از لحاظ سرمایهگذاری ارزی نیز جایگاه نخست کشور را از آن خود کرد.
باستین سرمایهگذاری ۱۵ هزار میلیارد تومانی در کارخانه فولاد و ایجاد یک هزار و ۴۰۰ فرصت شغلی مستقیم و ۲ هزار فرصت شغلی غیر مستقیم، آغاز عملیات اجرایی ۷ پروژه در حوزه پتروشیمی و الحاق اراضی جدید به شهرکهای صنعتی به ویژه در شهرکهای صنعتی برازجان، بوشهر و جم را از جمله دستاوردهای اقتصادی در استان عنوان کرد.
وی ادامه داد: همچنین مجوزهای لازم برای تأسیس ۱۰ ناحیه صنعتی روستایی جدید در استان، احیای واحدهای راکد و نیمه تمام، افزایش ظرفیت اسمی واحدها، افتتاح پروژههای اقتصادی، تکمیل پروژههای مختلف زنجیره ارزش محصولات رقابتی و احیا واحدهای تحت تملک شبکه بانکی از جمله دیگر برنامههای استان در بخش اقتصادی است.
سرمایهگذاری قطریها در بوشهر
باستین بیان کرد: با وجود ابلاغ اساسنامه منطقه آزاد تجاری صنعتی بوشهر و در حال تشکیل بودن هیئت مدیره آن، اما نیاز است که زیرساختهای این منطقه متناسب با قابلیت و ظرفیتهای اقتصادی آن توسعه یابد.
وی افزود: با توجه به ضرورت این موضوع با مساعدت دولت به استان بوشهر اعتباری حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای ایجاد زیرساختها در منطقه آزاد تجاری صنعتی بوشهر مصوب شده که در گام اول این میزان اعتبار میتواند بخشی از نیازهای این منطقه را پوشش دهد.
معاون اقتصادی استاندار بوشهر خاطر نشان کرد: در همین ارتباط نیاز است دستگاههای متولی در زمینه تأمین زیرساختهای مورد نیاز برای جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی اقدام نمایند.
وی با اشاره به آمادگی قطریها برای حضور در منطقه آزاد بوشهر و انجام سرمایهگذاری مشترک ادامه داد: با ارتقا سطح زیرساختها، روند سرمایهگذاری قطر در استان بوشهر تسریع میشود.
باستین گفت: در دور دوم سفر رئیس جمهور به این استان ۱۱۱ مصوبه و تفاهمنامه سرمایهگذاری با ۲۶ شرکت بزرگ خصوصی، خصولتی و هلدینگها در سطح ملی و سرمایهگذاری خارجی به ارزش ۷۶۰ هزار میلیارد تومان منعقد شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به استقبال شرکتهای بزرگ ملی برای سرمایهگذاری در استان بوشهر در زمان حاضر نزدیک به ۹۰۰ هزار میلیارد تومان تفاهمنامه با شرکتهای مختلف منعقد شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر ادامه داد: همچنین کمیته راهبری تحقق این تفاهمنامهها در استان تشکیل شده و قرار شده بخش عمده انجام این کارها به فرمانداران و مدیران کل دستگاههای اجرایی واگذار و افزون بر این برای هر بخش یک کارشناس معین در دفتر سرمایهگذاری برای رصد طرحها و تفاهمنامهها تعیین شده است.