محمد خواجوی، استاد پیشکسوت قرآنی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: سازمان دارالقرآن برای تجمیع دستگاههای قرآنی و برنامههای آنان طرح جامعی تدوین کرد و دلیل این بود که این دستگاهها علاوه بر وحدت رویه به مردم و دستگاههای بالادستی نیز پاسخگو باشند؛ به طوری که وقتی اعتبار را میگیرند معلوم باشد بودجهها کجا هزینه شده و چه اقداماتی انجام شده است؛ چرا که این روند به نفع مردم و کشور و پاسخگویی به دستگاههای بالادستی است. بدین ترتیب شورای توسعه تشکیل شد.
وی افزود: همان زمان یکی از ایراداتی که به شورای توسعه گرفته میشد این بود که وقتی وزرا در چینش اعضا هستند، با توجه به گرفتاری و مشغله فراوان امکان حضور در جلسات و اشراف کافی به برنامههای قرآنی دستگاه خود را ندارند.
این استاد پیشکسوت قرآن با بیان اینکه مسئولان در آن زمان مدعی بودند که حضور وزرا به عنوان اعضای شورای توسعه فرهنگ قرآنی برای جذب اعتبار است، گفت: با وجود چنین چینشی جذب اعتبار هم تحقق پیدا نکرد و اعتبار مناسبی به شورای توسعه نرسید، در نتیجه جامعه قرآنی کشور چه دستگاههای قرآنی و چه مؤسسات و سازمانهای مردمی برای کارهای روزمره هم با مشکل مواجه شدند.
وی با اشاره به اینکه چابک سازی شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری موجب شد این شورا به فکر بیفتد تا کار توسعه فرهنگ قرآنی را به دستگاهی دیگر واگذار کند، خاطر نشان کرد: در نهایت این کار با نظر اکثریت اعضا به سازمان تبلیغات اسلامی سپرده شد. سازمان تبلیغات اسلامی اولین سازمانی بود که کار قرآنی را شروع کرد و در این مورد جایگاه ویژه دارد.
خواجوی با توجه به تاریخچه قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی، افزود: سازمان تبلیغات این توانایی را دارد که با بازوهای قرآنی توانمند این مجموعه را اداره کند. از طرفی انتقال شورای توسعه به سازمان تبلیغات لطف به این سازمان نیست، چرا که این سازمان باید خیلی تلاش کند تا با توجه به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی بر اساس عزت، حکمت، مصلحت و رفتار عدالت مدارانه بتواند این شورا را اداره کند. این سازمان به شرطی موفق میشود که نسبت به نیروهایی برای شورای توسعه انتخاب میشود، شایسته سالاری را مد نظر قرار دهد.
وی در ادامه گفت: سازمان تبلیغات باید مؤمنانه و صادقانه بر اساس شایسته سالاری نیرو انتخاب کند تا به نتیجه برسد و دغدغه اهالی قرآنی را برطرف کند.
خواجوی در انتها گفت: از افرادی که مخالفت میکنند میخواهم که صبور باشند و اجازه دهند شکل جدید اداره شورای توسعه را تجربه کنیم و ببینیم با نگاه جدید چگونه پیش خواهد رفت. امید است که موفقیت حاصل شود.