سرهنگ مجید زکریایی در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به روند قاچاق چوب اظهار کرد: با توجه به تنوع مأموریتهای یگان حفاظت در زمینه قاچاق دو مساله دامنگیر منابع طبیعی است و کمبود عرضه و افزایش تقاضا سبب قاچاق میشود.
وی با بیان اینکه ۱۰ کارخانه عظیم سلولزی در استان مشغول فعالیت هستند و بعد از تنفس جنگلها این کارخانهها در تأمین مواد اولیه دچار چالش شدند، افزود: بروز قارچ گونه مراکز خرید و دپوی غیرمجاز را در اکثر شهرستانها مواجه هستیم.
وی با اظهار اینکه ۷۰۰ روستا محاط در جنگل هستند، شمار بالای بیکاران را از دیگر دلایل قاچاق برشمرد و گفت: عدهای به صورت سازمان یافته اقدام به قاچاق چوب میکنند و در سال گذشته هزار و ۵۱۲ فقره پرونده حمل چوب آلات غیرمجاز تشکیل و ۴۵۳ مترمکعب چوب آلات و ۱۷ تن زغال غیرمجاز کشف و ضبط شده است.
سرهنگ زکریایی یادآور شد: هزار و ۲۹۷ نفر از متخلفان در سال قبل دستگیر شدند که نسبت به سال قبل از آن ۳۷ درصد رشد داشته است.
وی با عنوان اینکه مجازاتهای در نظر گرفته بازدارنده نیست، خواستار تغییر و بازنگری در قانون قاچاق چوب از سوی مجلس شد و گفت: باید جرم انگاری دقیقی در زمینه قاچاق چوب صورت گیرد تا این دسته از جرایم کاهش یابد.
سرهنگ زکرایی ادامه داد: در سال قبل سه باند سازمان یافته شناسایی و دستگیر شدند و ۸۰ درصد خودروهای کشف شده سبک هستند و برخی از افراد با خودروهای شخصی اقدام به قاچاق چوب میکنند.