به گزارش خبرنگار مهر، نورااله مرادی صبح امروز در اولین همایش ملی دانش محیطزیست ایران به میزبانی دانشگاه شهرکرد با اشاره به اینکه تمدن ایرانی- اسلامی از پیشینه بسیار عظیمی در حوزه دانش بومی و سنتی برخوردار است، اظهار کرد: پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم، مسئله دانش سنتی و بومی در اولویت سازمان حفاظت محیطزیست کشور قرار گرفته است، بنابراین دانش سنتی محیطزیست طراحی و برای اجرا به استان چهارمحال و بختیاری واگذار شد.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیطزیست کشور افزود: در چهارمحال و بختیاری طراحی خوبی از دانش سنتی و بومی شکل گرفته است، زوایای پنهان و فراموش شده در حوزه محیطزیست با کمک پژوهشگران استخراج شد.
وی با تاکید بر اینکه مردم همواره برای سازگاری با محیطزیست و طبیعت دست به ابداعات در حوزههای مختلف زدهاند، خاطرنشان کرد: همچنین اقلیم و طبیعت مورد توجه قرار گرفته است.
مرادی با بیان اینکه بالغ بر ۲۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش ملی دانش محیطزیست ایران رسیده است، اظهار کرد: این نشاندهنده وجود پتانسیلهای ویژه در حوزه دانش سنتی محیطزیست است.
رئیس همایش ملی دانش محیطزیست ایران گفت: همایش دانش سنتی محیطزیست کشور نقطه آغاز و ارزشمندی برای استفاده از ظرفیت دانش بومی است که باید نهایت بهره را ببریم، در آیندهای نزدیک اطلس این دانش را در کشور با کمک تمامی پژوهشگران تألیف خواهیم کرد و بهعنوان یادگار آن را حفظ کنیم.
وی افزود: با کمک سازمان محیطزیست جلد ۳۱ کتاب و اطلس دانش بومی محیطزیست کشور با استفاده از پژوهشهای انجام شده در این حوزه تألیف میشود، استمرار برگزاری همایش دانش سنتی محیطزیست مورد تاکید است و باید دبیرخانه فعال باشد، این همایش دو سالانه به میزبانی چهارمحال و بختیاری برگزار میشود.