به گزارش خبرگزاری مهر، محمد کریمی با بیان اینکه بیش از ۱۰ هزار خشت مسی ایوان حرم مطهر امام علی (ع) تا کنون مرمت و بازسازی شده است افزود: پس از ترمیم خشتهای مسی با استفاده از فناوری پیشرفته، روکش بسیار نازکی از طلا به قطر تنها چند میکرون روی خشتها آبکاری میشود.
کریمی اظهار داشت: منارهها و ایوان نجف اشرف از مهمترین بخشهای عمارت تاریخی حرم مطهر علوی و از میراث ارزشمند هنر و معماری ایرانی عصر نادری است.
وی با بیان اینکه حفاظت، مرمت و احیا آثار تاریخی معماری ایرانی و اسلامی در اعتاب مقدسه از رسالتهای ستاد بازسازی عتبات است گفت: طرح ترمیم و تجدید طلاکاری منارهها و ایوان نجف اشرف در سه مرحله طراحی شده و در حال انجام است.
وی افزود: در مرحله نخست پروژه ترمیم مناره جنوبی را آغاز کردیم و در ابتدا و پیش از جدا نمودن خشتهای قدیمی، تمامی آنها شماره گذاری شد تا پس از ترمیم و تجدید طلاکاری، همان خشت در جای اول خود نصب شود.
مدیر صنعتی هنری ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: تعداد خشتهای مناره جنوبی ۴ هزار و۵۱۳ قطعه بود که تا کنون ۳ هزار و۶۸۷ خشت ترمیم و طلاکاری و نصب شده است.
وی تاکید کرد: تاکنون ۹۰ درصد از مراحل ترمیم مناره جنوبی انجام شده و ترمیم قسمت فوقانی آرامگاه مقدس اردبیلی که زیر این مناره واقع است به پایان رسیده است.
کریمی درباره مرحله دوم این پروژه اظهار داشت: در مرحله دوم طرح، مناره شمالی ترمیم میشود.تعداد خشتهای این مناره ۴ هزار و۵۰۸ است.
وی گفت: در حال حاضر ترمیم سازه و زیرساخت مناره با استفاده از آجر و الیاف کربنی در حال انجام است و سنگ مرمر در قسمت پایه یا سکوی مناره و قسمت فوقانی آرامگاه علامه حلی در حال ترمیم است.
وی گفت: مرحله سوم پروژه، ترمیم ایوان نجف است. تعداد خشتهای ایوان یکهزار و۷۰۵ قطعه است و در بخش فوقانی آرامگاه مقدس اردبیلی مراحل ترمیم به انجام رسیده است.