به گزارش خبرنگار مهر، صالح محمدی پیش از ظهر دوشنبه در مراسم کشت اولین نشای مکانیزه گیلان در روستای دعویسرا بخش مرکزی رودسر اظهار کرد: گیلان دارای ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار وجود است که آبیاری ۱۷۰ هزار هکتار از سد و ۶۷ هزار هکتار هم به شکل سنتی انجام میگیرد.
وی با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد ارقامی که کشت میشود بومی و محلی است، افزود: شهرستان رودسر دارای ۱۰ هزار و هفتصد هکتار شالیزار وجود است که ۷۰ درصد آن طرح تجهیز شده و ۹۰ درصد شالیزار به صورت مکانیزه نشا و ۹۵ درصد نیز مکانیزه برداشت میشود.
وی با توصیه به کشاورزان مبنی بر اینکه از بذرهای اصلاح شده استفاده کنند، ادامه داد: در گیلان ۱۵۳ بانک نشا وجود دارد که ۲۷ بانک نشا در شهرستان رودسر است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه اهمیت مکانیزاسیون و استفاده از تکنولوژی روز در کشاورزی بر کسی پوشیده نیست، افزود: کاهش هزینه تولید در واحد سطح، افزایش بهرهوری نیروی کار، کاهش سختی کار، کاهش ضایعات از طریق انجام به موقع عملیات زراعی و افزایش عملکرد در واحد سطح از مزایای کشت به روش مکانیزاسیون است.
وی بر ضرورت استفاده بهینه از منابع آبی برای عبور از تنشهای خشکسالی تاکید کرد و گفت: کشاورزان با توجه به وضعیت آب و هوای استان و تغییرات دمایی در برخی از روزها، عملیات خزانه گیری و نشا کاری را بر اساس تقویم زراعی انجام دهند تا میزان خطرپذیری تولید به حداقل برسد.