۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۰:۳۱

مهر گزارش می دهد ؛

صحرای طبس کاندیدای کشف نفت و گاز/ جزئیات جدول 14پروژه جدید اکتشاف

صحرای طبس کاندیدای کشف نفت و گاز/ جزئیات جدول 14پروژه جدید اکتشاف

همزمان با تعریف 14 بسته جدید سرمایه‌گذاری برای توسعه فعالیتهای اکتشاف نفت و گاز در 14 بلوک اکتشافی به ارزش 1.4 میلیارد دلار، صحرای طبس هم برای اکتشافات جدید هیدروکربوری کاندید شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس اهداف اکتشافی نفت و گاز طبیعی وزارت نفت در برنامه پنجم توسعه باید سالانه 2.5 میلیارد بشکه به حجم ذخایر نفت خام کشور افزوده شود، ضمن آنکه تا پایان سال 1394 باید سالانه 630 میلیارد متر مکعب ذخایر جدید گاز طبیعی در ایران کشف شود.

سال گذشته به عنوان سال نخست اجرای برنامه پنجم توسعه حدود دو میلیارد و 870 میلیون بشکه نفت خام و بیش از 280 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی در ایران کشف شده است که حجم ذخایر اکتشافی نفت 2.6 برابر بیش از برنامه مصوب و حجم ذخایر گاز حدود سه برابر بیش از برنامه‌های مصوب بوده است.
 
از سوی دیگر با توجه به اینکه هم اکنون در بخش‌های گسترده‌ای از فلات مرکزی و آبهای خلیج فارس فعالیتهای اکتشافی انجام نگرفته است، بلوکهای جدیدی برای کشف ذخایر جدید هیدروکربوری در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار گرفته است.
 
بر این اساس اخیرا 14 بسته سرمایه‌گذاری برای توسعه فعالیت‌های اکتشاف نفت و گاز طبیعی تعریف شده است که حجم کل این بسته‌های سرمایه‌گذاری شامل 12 بلوک اکتشافی خشکی و 2 بلوک اکتشافی دریایی حدود یک میلیارد و 400 میلیون دلار برآورد می‌شود.
 
مطابق با گزارش‌های رسمی شرکت ملی نفت 10 بلوک از مجموع 14 بلوک اکتشافی در محدوده استان فارس قرار گرفته است به طوریکه بلوکهای هرمزگان، بستانه، فینو، کلاتو، دهنو، لار، جهرم، کازرون، شیراز و سپیدان در این محدوده جغرافیایی قرار گرفته اند.
 
همچنین شرکت ملی نفت 2 بلوک تایباد در محدوده صحرای طبس و بلوک کرمانشاه در استان لرستان را هم برای مشارکت و سرمایه گذاران شرکتهای داخلی و خارجی تعریف کرده است.
 
در محدوده آبهای خلیج فارس هم دو بلوک لارک در منطقه تنگه هرمز و سینا در خلیج فارس تعریف شده است که سرمایه گذاران می‌توانند در این بلوکها در قالب قراردادهای اکتشاف و توسعه سرمایه گذایر داشته باشند.
 
هزینه سرمایه گذاری در هر یک از بلوکهای اکتشافی خشکی حدود 100 میلیون دلار و برای دو بلوک اکتشافی دریایی 250 میلیون دلار تعیین شده است.
بلوک‌های جدید اکتشاف نفت و گاز
نام بلوک نام ناحیه اکتشافی نوع قرارداد ارزش پروژه
هرمزگان فارس اکتشاف توسعه 100میلیون دلار
لارک خلیج فارس اکتشاف توسعه 250 میلیون دلار
بستانه فارس اکتشاف توسعه 100میلیون دلار
فینو فارس اکتشاف توسعه 100میلیون دلار
کلاتو فارس اکتشاف توسعه 100میلیون دلار
دهنو فارس اکتشاف توسعه 100میلیون دلار
لار فارس اکتشاف توسعه 100میلیون دلار
جهرم فارس اکتشاف توسعه 100میلیون دلار
کازرون فارس اکتشاف توسعه 100میلیون دلار
تایباد طبس اکتشاف توسعه 100میلیون دلار
شیراز فارس اکتشاف توسعه 100میلیون دلار
سپیدان فارس اکتشاف توسعه 100میلیون دلار
سینا خلیج فارس اکتشاف توسعه 250میلیون دلار
کرمانشاه لرستان اکتشاف توسعه 100 میلیون دلار
 
به گزارش مهر، در حال حاضر از هر 5 حلقه چاه اکتشافی چهار حلقه منجر به کشف ذخایر جدید نفت و گاز در ایران می‌شود، این در حالی است که از ابتدای سال 2000 میلادی تاکنون ایران بیشترین اکتشافات نفت و گاز جهان را داشته است.
 
شرکت ملی نفت ایران در برنامه چهارم با توسعه فعالیتهای اکتشافی در مجموع 19 میدان نفتی و هشت میدان جدید گازی با لایه مخزنی جدید کشف شده است و در صورتی که قیمت هر بشکه نفت اکتشاف شده را 50 دلار و قیمت هر متر مکعب گاز را 15 سنت در نظر بگیریم در مجموع 633 میلیارد دلار ذخایر جدید نفت و گاز کشف شده است.
 
از آغاز برنامه پنجم توسعه تاکنون هم هشت میدان جدید نفت و گاز شامل میدان گازی هالگان (استان فارس)، میدان نفتی سومار (کرمانشاه)، میدان گازی طوس (خراسان رضوی)، میدان گازی فروز (خلیج فارس)، میدان گازی سفید (هرمزگان) و میدان گازی خیام (شرق عسلویه)، میدان گازی سردار جنگل (دریای خزر) و لایه نفتی در میدان البرز (استان قم) کشف و جزئیات آن توسط وزارت نفت اعلام شده است.
 
هم اکنون بر خلاف برخی از کشورهای عضو اوپک، ضریب اکتشاف ذخایر جدید نفت و گاز در ایران به 80 درصد رسیده است به طوری‌که در شرایط فعلی با حفر هر پنج حلقه چاه اکتشافی چهار حلقه چاه به ذخایر نفت و گاز می رسد.
 
ایران با در اختیار داشتن بیش از 155 میلیارد بشکه ذخایر نفت قابل برداشت و بیش از 33.1 تریلیون متر مکعب ذخایر گاز، دارنده رتبه نخست مجموع ذخایر نفت و گاز جهان است که مطابق با برآوردهای انجام گرفته و با احتساب روند فعلی برداشت و بدون انجام اکتشافات جدید پیش‌بینی می‌شود کشور حداقل تا 80 سال آینده نفت و حداقل تا 150 سال دیگر گاز برای تولید و صادرات در اختیار داشته باشد.
کد خبر 1591806

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha