۲۸ آبان ۱۳۹۱، ۷:۴۶

فریور عنوان کرد:

رژیم لاغری مادر شیرده را دچار سمومی می‌کند که برای کودک مضر است

رژیم لاغری مادر شیرده را دچار سمومی می‌کند که برای کودک مضر است

نیشابور - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: رژیم لاغری مادر شیرده را دچار سمومی می‌کند که برای کودک مضر است.

به گزارش خبرگزاری مهر، خلیل فریور در همایش ترویج تغذیه با شیر مادر در محل تالار اجتماعات معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور، اظهار کرد: رژیم لاغری مادر شیرده سبب می‌شود حوصله شیردهی نداشته باشد و شیرش کم ‌شود که در این صورت چربی‌های ذخیره شده مادر برای تولید شیر به حرکت در می‌آیند که برای کودک مضر است.

وی بیان داشت: بعضی مادران شیرده را از خوردن غذاهای چرب ممنوع می‌کنند که اشتباه است، زیرا شیر مادر حاوی ویتامین‌هایK ، D، Aو ویتامین‌های محلول در چربی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: مادر شیرده اگر تغذیه انحصاری داشته باشد تا پایان شش ماه وزنش کم می‌شود و برای رسیدن به وزن قبلی خود زمان لازم است.

فریور ادامه داد: مادری که شیر می‌دهد از استخوان‌های او برداشته می‌شود اما نباید نگران باشند چون استخوان‌هایش مرتب ساخته می‌شود و تحقیقات نشان داده که احتمال شکستگی استخوان در این مادران کمتر است، البته مادران نباید آفتاب را فراموش کنند.

وی با اشاره به نوع تغذیه مادران، توضیح داد: بعضی مادران خام‌خوار یا گیاه‌خوار هستند و به مادران توصیه می‌شود از همه چیز استفاده کنند؛ طعم شیر مادر با چیزهایی که می‌خورد عوض می‌شود. گاهی کودکان از خوردن شیر امتناع می‌کنند، در این مورد باید به غذاهایی که او در طول روز استفاده کرده است توجه کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به مادران توصیه کرد که 18 ماه تا دو سال و بیش‌تر بین دو بارداری خود فاصله بگذارند و باید تلاش شود که مادر شیرده باردار نشود البته در مادر شیرده تخمک‌گذاری انجام نمی‌شود و این طبیعی‌ترین راه برای جلوگیری از بارداری مادر است که در بیش از 30 کشور از این روش طبیعی استفاده مى‌کنند.

فریور بیان کرد: ترکیبات پروزسترونی ممکن است شیر را کم کند، توصیه می‌شود مادرانی که سابقه جراحی پستان داشته‌اند، مادران دوقلوزا و یا بیشتر و مادر یا نوزادی که سالم نیست، تحت نظر پزشک باشند.

وی گفت: سلامت مادر مهم است اما مادری که یک پستان دارد کمبود شیر ندارد، مادری که یک دستش شکسته است می‌تواند به نوزاد شیر دهد، مادری که دوقلو دارد کمبود شیر ندارد. استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ما در رابطه با این مادران فقط نگران کمبود وقت هستیم، آن‌چه برای تولید و تداوم شیردهی لازم است خوردن و مکیدن شیر مادر توسط نوزاد است.

فریور افزود: آیا آنمی سبب کمبود شیر می‌شود؟ آنمی مادر سبب کم‌حوصلگی و خستگی مادر و در نتیجه کمبود شیر مادر می‌شود.

وی ادامه داد: اینکه کودک وقتی در آغوش مادر است پستان مادر را می‌گیرد و خود را به پستان مادر نزدیک می‌کند، پشتوانه قرآنی دارد.

وی با تاکید بر اینکه مکیدن شیرخوار مهم‌ترین عامل در تولید شیر مادر است، اضافه کرد: در سه مورد از تفسیرهای قدیمی سوره بلد به این مطلب اشاره شده است که خداوند در ذهن نوزاد کنش کودک به سمت پستان مادر را ثبت کرده است.

کد خبر 1746221

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha