۹ اسفند ۱۳۹۱، ۱۲:۴۶

کاهش 20 میلیارد دلاری مصارف ارزی در بودجه؛

حجم کل بودجه 92 معادل 731 هزار میلیارد تومان/ 74 درصد بودجه در اختیار شرکتهای دولتی

حجم کل بودجه 92 معادل 731 هزار میلیارد تومان/ 74 درصد بودجه در اختیار شرکتهای دولتی

معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهور، حجم کل بودجه 92 را معادل 731 هزار میلیارد تومان اعلام کرد که از این رقم، 74 درصد به شرکتهای دولتی اختصاص دارد، ضمن اینکه سقف مصارف ارزی در این بودجه از 51 میلیارد دلار سال 91 به 31 میلیارد دلار کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر ، رحیم ممبینی امروز در یك نشست خبری بخش‌های مختلف لایحه بودجه سال آینده كشور را تشریح كرد و گفت: كاهش وابستگی به درآمدهای نفت از طریق افزایش سهم درآمدهای غیرنفتی یكی از مواردی است كه در لایحه بودجه سال آینده وجود دارد. در بودجه 91 حدود 51 میلیارد دلار اعتبارات ارزی سهم دولت با منشا نفت داشتیم كه در لایحه سال آینده به حدود 31 میلیارد دلار كاهش یافته است.

معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور اظهار داشت: در ارتباط با اعتبارات ملی و منطقه ای به منظور سرعت بخشیدن به انجام كارها و سپردن اختیارات بیشتر به استانداران در توزیع اعتبارات 39 درصد از مجموع اعتبارات كشور را در اختیار استانها قرار دادیم كه متناسب با شرایط استان ها توسط استانداران تقسیم شود.

وی ادامه داد: استفاده از ابزار اوراق مالی اسلامی در بازارهای داخلی و خارجی برای تامین منابع طرحهای سرمایه گذاری یكی دیگر از ویژگی های سال آینده بودجه است.

فهرست واگذاریها

ممبینی با تاكید بر اینكه در لایحه بودجه سال 92 تمهیدات لازم برای استفاده از ظرفیتهای خارجی دیده شده است، افزود: كوچك سازی دولت از طریق فروش و واگذاری طرحها و شركتهای دولتی هم پیش بینی شده و به صورت كلی از 432 شركت دولتی معرفی شده در لایحه بودجه سال جاری، در لایحه سال 92 این تعداد به 242 كاهش یافته و 185 شركت در لیست واگذاری قرار دارد كه اینها را از پیوست قانون حذف كردیم.

وی تداوم اصلاحات ساختاری، اجرای سیاست های اصل 44و هدفمندی یارانه ها را از ویژگی های سال آینده برشمرد و اظهار داشت: درباره بازارهای پول، ارز و كالاهای اساسی نیز توجهات ویژه ای صورت گرفته و همچنین به فعالیت بخش غیردولتی از طریق مشاركت در طرحها به ویژه خدماتت آموزشی، بهداشتی و درمانی نیز پیش بینی هایی انجام شده است.

معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور تاكید كرد: واگذاری خدمات آموزشی به همراه اعتبار به بخشهای غیردولتی نیز از دیگر موارد لایحه بودجه سال آینده است. هم اكنون دولت برای هر دانش آموزش یك میلیون و 200 هزار تومان و برای هر دانشجو 3.5 تا 4میلیون تومان هزینه می كند اما این هزینه ها در بخش غیردولتی به مراتب پایین تر است.

افزایش سرمایه بانكها

وی از پیش بینی افزایش سرمایه بانكها در لایحه سال آینده و تقویت قدرت وام دهی سخن گفت و بیان داشت: به بحث تولید و اشتغال نیز توجهات ویژه ای صورت گرفته است.

ممبینی از پیش بینی 731 هزار میلیارد تومان بودجه برای كل كشور در سال آینده خبر داد و با اعلام اینكه این میزان از بودجه سال جاری حدود 29 درصد بیشتر است، گفت: اگر این ارقام به تصویب برسد حدود 34 درصد بودجه كل كشور را بودجه عمومی و 66 درصد را نیز بودجه موسسات عمومی غیردولتی تشكل می دهد.

وی افزود: وزن بودجه شركتهای دولتی در سال جاری 74 درصد بود كه در سال آینده به 66 درصد كاهش می یابد. در سرمایه گذاری‌های كل كشور كه به تولید و افزایش اشتغال منجر می شود، هم 137 هزار میلیارد تومان پیش بینی انجام شد.

اعتبار طرحهای عمرانی

معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور از پیشنهاد 37 هزار و 700 میلیارد تومان اعتبار برای طرحهای عمرانی در لایحه سال 92 خبر داد و گفت این میزان اعتبار از بودجه سال جاری حدود 2000 میلیارد تومان كمتر است.

تركیب منابع عمومی

وی خاطرنشان كرد: تركیب منابع عمومی به نحوی است كه 44 درصد منابع از نفت، 51 درصد منابع غیرنفتی و 5 درصد هم از محل فروش شركتهای دولتی خواهد بود. سهم درآمدهای عمومی در تامین اعتبارات هزینه ای از 65 درصد سال جاری به 76 درصد در سال آینده افزایش می یابد.

ممبینی تاكید كرد: حكم قانون برنامه این است كه وابستگی مصارف جاری كشور به نفت تا پایان برنامه پنجم توسعه صفر شود. در لایحه بودجه سال آینده سهم هزینه های جاری از محل نفت به 76 درصد ارتقا خواهد یافت.

وی از پایین بودن میزان پرداخت مالیات مشاغل خبر داد و گفت: هم اكنون بیش از 80 درصد وصول مالیات از طریق اظهار نامه صورت می گیرد. رشد اعتبارات هزینه ای در لایحه سال آینده حدود 20 درصد است كه بخش بیشتر آن مربوط به افزایش حقوق كاركنان خواهد بود كه باعث افزایش مصارف جاری شده است.

معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور 73 درصد منابع عمومی كشور را مصارف اعلام كرد و سهم اعتبارات عمرانی در منابع عمومی را نیز حدود 22 درصد دانست.

درآمد جدید 10 هزار میلیارد تومانی

وی همچنین از پیش بینی یك ظرفیت جدید برای بهره برداری از معادن به عنوان درآمدهای غیرنفتی اشاره كرد و گفت: می توان در این بخش طی چند سال 10 هزار میلیارد تومان درآمد كسب كرد.

ممبینی گفت: برای اجرای طرح پزشك خانواده در سال آینده 2 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده و یك رقم جداگانه 2760 میلیارد تومانی نیز در بخش بهداشت و درمان پیش بینی شد.

وی به این مطلب نیز اشاره كرد كه در لایحه بودجه سال آینده طرح جدید عمرانی پیشنهاد نشده و دولت به دنبال اتمام طرحهای موجود خواهد بود اما در بخش آب و آبرسانی، انتقال آب از دریای خزر، انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان پیش بینی هایی انجام شده و برای سواحل دریای عمان نیز یك اعتبار ویژه 270 میلیارد تومانی پیش بینی شد.

افزایش یارانه نقدی

ممبینی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در خصوص اعلام افزایش مبلغ یارانه نقدی در سال آینده توسط رئیس جمهور گفت: دولت اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها را پیش بینی کرده ولی تصمیم نهایی با مجلس است.

معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور  اظهار داشت: برحسب مواد قانونی، منابع هدفمندی در سال آینده بخشی برای اقشار گوناگون، بخشی برای تولید و بخشی نیز برای بودجه دولت ناشی از افزایش حامل‌های انرژی است.

وی از پیش بینی اختصاص 90 هزار میلیارد تومان برای یارانه نقدی در سال آینده خبر داد و گفت: اگر پیش بینی دولت در لایحه بودحه سال آینده توسط مجلس به تصویب برسد، یارانه نقدی در سال آینده افزایش می یابد و این یکی از راهکارهای کمک به معیشت مردم و افزایش قدرت خرید آنان است.

ممبینی ادامه داد: البته این موضوعات به سیاست‌های پولی، مالی و ارزی کشور بستگی دارد، ضمن اینکه باید به مشکلاتی که در فرایند اقتصاد ملی ناشی از تحریم‌ها داریم، توجه شود و اگر گره ای در کار است، آن را رفع کنیم.

وی با تاکید بر اینکه گفته می شد تورم فعلی ناشی از اجرای هدفمندی یارانه ها است، گفت: بررسی های منصفانه در فاز اول نشان داد که به صورت بدبینانه تورم هدفمندی 10.5 تا 11 درصد بوده و مابقی ناشی از موانعی است که به ویژه در بخش صادرات داشته ام که البته برای رفع آنها، در تلاش هستیم.

معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور  ابراز امیدواری کرد: در صورت تصویب مجلس ، فاز دوم هدفمندی یارانه ها با کمترین فشار به مردم اجرایی خواهد شود و قدرت خرید مردم به ویژه اقشار نیازمند نیز در این راستا بهبود می یابد.

شناور مدیریت شده برای ارز

وی همچنین از پیش بینی قیمت ارز در لایحه سال آینده طبق حکم قانون برنامه سخن گفت و افزود: براساس سیستم شناور مدیریت شده برای اولین بار در لایحه پیش بینی کردیم و کارگروهی متشکل از اعضای اقتصادی دولت کار را دنبال می کند.

ممبینی از پیش بینی درآمد حدود 66 هزار میلیارد تومان به صورت ریالی ناشی از نفت در بودجه سال آینده خبر داد و افزود: قیمت ارز تابع سیاست‌های ارزی و پولی کشور است که توسط اعضای اقتصادی دولت تصمیم گیری می شود ؛ بنابراین عدد مشخصی را نمی توان اعلام کرد.

قیمت پایه نفت در بودجه 95 دلار تعیین شد

وی، قیمت پایه نفت در بودجه سال آینده را 95 دلار اعلام کرد و گفت: پیش بینی می شود که قیمت نفت در سال آینده از 100 دلار کمتر نشود.

اعتبار 120 هزار میلیارد تومانی هدفمندی در بودجه 92

وی با بیان اینکه در رابطه با اجرای فاز هدفمندی یارانه ها جلساتی را در محضر مقام معظم رهبری داشتیم، اظهار داشت: 120 هزار میلیارد تومان به عنوان اعتبارات هدفمندسازی یارانه ها در لایحه 92 پیش بینی شده است که این میزان نسبت به اعتبار 66 هزار میلیارد تومان سال جاری افزایش نشان می دهد.

معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور  ادامه داد: حدود 11 هزار میلیارد تومان از این رقم از محل یارانه نان و کالاهای اساسی و یارانه تفاوت قیمت انرژی به ویژه برق و حدود 109 هزار میلیارد تومان نیز از محل حامل‌های انرژی خواهد بود.

وی افزود: 15 هزار میلیارد تومان برای اختصاص به تولید پیش بینی شده است که در صورت تصویب، 15 هزار میلیارد تومان دیگر نیز به طرح‌های عمرانی اختصاص می یابد.

کد خبر 2007613

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha