۴ خرداد ۱۳۹۲، ۹:۱۶

غلبه حواشی یک افتتاح بر متن/

افتتاحیه برای پروژه ای که 10 سال منتظر بود/ تجهیز بیمارستان به دولت بعدی می رسد؟

افتتاحیه برای پروژه ای که 10 سال منتظر بود/ تجهیز بیمارستان به دولت بعدی می رسد؟

خرم آباد - خبرگزاری مهر: امروز بیمارستان 10 ساله شهید رحیمی خرم آباد افتتاح شد، افتتاحیه ای که اگر بخواهیم آن را برای پایان کار ساختمانی اش بدانیم که یکبار این کار در سال 90 انجام شده ولی اگر برای عملیات تجهیز بیمارستان است که آن هم همچنان نیمه کاره مانده است.

به گزارش خبرنگار مهر، گرفتن افتتاحیه برای بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد که قرار بود روزی عنوان بزرگترین بیمارستان غرب کشور را با خود یدک بکشد از جهات مختلف قابل تامل است چرا که روند احداث این پروژه آنقدر به طول انجامید که بسیاری از پروژه ها در غرب کشور بیمارستان خرم آباد را جا گذاشتند تا زودتر عنوان بزرگترین ها را در اختیار بگیرند.

افتتاحیه برای چه؟!

و اما بحث بر سر این است که افتتاحیه امروز برای بیمارستان شهید رحیمی به چه منظوری صورت گرفته؛ اگر غرض اعلام پایان عملیات اجرایی این پروژه است که پیش از این در سالها 89 و 90 این کار انجام شده و پروژه در اسفندماه سال 90 به طور رسمی تکمیل و تحویل وزارت بهداشت شد.

و اما اگر برای تجهیز بیمارستان افتتاحیه گرفته شده است که بد نیست بدانیم تنها در فاز اول تجهیز بیمارستان صورت گرفته و بخش عمده ای از کار تجهیز این بیمارستان هفت طبقه باقی مانده است که علی رغم قرارگیری این مرحله از تکمیل بیمارستان شهید رحیمی در فهرست پروژه مهر ماندگار با روند کنونی به نظر می رسد شاید تکمیل فرآیند حتی به دولت بعدی نیز کشیده شود؛ موضوعی که امیدواریم در همین دولت به سرانجام برسد.

بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد در طول چند ماه اخیر بعد از فاز نخست تجهیز در اختیار مردم قرار گرفته و در این مدت بدون برگزاری افتتاحیه در حال خدمات رسانی به مردم خرم آباد بوده است.

مروری بر وعده های مسئولان در 10 سال گذشته

به هر حال بد نیست که به مناسبت افتتاحیه رسمی این بیمارستان گذری بر وعده های داده شده در طول 10 سال اخیر برای تکمیل و تجهیز این بیمارستان بیندازیم؛ موضوعی که شاید راهگشای مسئولان برای تصمیم گیری به منظور تجهیز هر چه سریعتر این پروژه مهم باشد.

عملیات اجرایی بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد از سال 1382 آغاز شده است تا پس از هشت سال معطلی در حوزه وزارت راه و شهرسازی در اسفندماه سال 90 برای تجهیز تحویل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شود.

بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد یک بیمارستان هفت طبقه آموزشی، درمانی، پژوهشی و جنرال است. این بیمارستان دارای 220 تا 240 تخت بستری با 25 تا 30 بخش تخصصی و فوق تخصصی است.

با مرور وعده هایی که در سالهای اخیر برای بهره برداری بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد داده شده است متوجه می شویم که علی نیکزاد وزیر راه و شهرسازی در این میان سهم بسزایی را به خود اختصاص داده است.

شاید اگر بخواهیم از نخستین وعده وزیر برای تحویل بیمارستان به وزارت بهداشت در طول سه سال اخیر سخن بگوییم باید به سفر علی نیکزاد در بهمن ماه سال 89 اشاره کنیم، روزی که نیکزاد قاطعانه در فرودگاه خرم آباد گفت که همین امروز - هفتم بهمن ماه- بیمارستان به وزارت بهداشتی ها غالب خواهد کرد!

و البته این قاطعیت وزیر دو ساعتی بیشتر دوام نیاورد تا وزارت بهداشتی ها زیر بار ساختمان نیمه کاره بیمارستان نروند و با این استدلال که هنوز بیمارستان آماده تحویل نیست نشان دادند که از علی نیکزاد زیرک تر هستند و به قول معروف "دست وزیر را خوانده اند"!

نیکزاد که دید نمی تواند پروژه را با پیشرفت 96 درصدی و با ایرادات اساسی به وزارت بهداشت محول کند از موضع خود کمی عقب نشست ولی به مردم قول داد که در 6 ماه نخست سال 90 بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد شاهد پذیرش بیمار باشد؛ قولی که خیلی زود به بایگانی دیگر وعده ها فرستاد شد.

وعده های نیکزاد و سرایت بدقولی به وزارت بهداشتی ها

و اما شش ماه نخست سال 90 هم تمام شد و وعده های مسئولان راه و شهرسازی استان نیز به جمع وعده های وزیرشان پیوست و پروژه به هفته دولت هم نرسید تا نه تنها بیمارستان شهید رحیمی قادر به پذیرش بیمار نشود بلکه حتی نتواند برای تجهیز هم تحویل وزارت بهداشت شود.

زمان گذشت و گذشت تا بار دیگر تعیین تکلیف بیمارستان به سفر بعدی وزیر راه و شهرسازی موکول شود تا این بار علی نیکزاد در سفر ششم مهرماه سال 90 خود از تاریخ جدید تحویل بیمارستان رونمایی کند.

در سومین سفر وزیر مسکن و شهرسازی تصمیم گرفته شد که کمیته تحویل موقت بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد تشکیل و حداکثر تا دو هفته نسبت به تحویل بیمارستان به دانشگاه علوم پزشکی اقدام شود؛ با یک حساب سرانگشتی دو هفته یعنی اینکه بیمارستان باید در اواخر مهرماه 90 برای تجهیز تحویل وزارت بهداشت می شد، وعده ای که بازهم بیات شد تا نیکزاد بدقول تر از قبل شود.

چوب خط وعده های وزیر که پر شد بالاخره مسئولان راه و شهرسازی لرستان به خود آمدند تا بیشتر از این دستور وزیرشان را معطل نکنند و بالاخره روز موعود فرارسید و اواسط اسفندماه سال 90 پروژه نیکزاد به دست مرضیه وحید دستجردی رسید تا وعده های وزیر بالاخره ختم به خیر شود.

و اما پس از گذشت بیش از هشت سال و یا به عبارت دیگر بیش از سه هزار روز پروژه بیمارستان به دست وزارت بهداشتیها رسید تا مردم دعا کنند که مرضیه وحید دستجردی خوش قول تر از علی نیکزاد باشد.

اسفندماه 90 مسئولان دانشگاه علوم پزشکی بعد از تحویل پروژه گفتند که برنامه ریزی شده است که ظرف 6 ماه تجهیزات پزشکی مورد نیاز این بیمارستان نصب و راه اندازی شود تا این مرکز آموزشی درمانی بزرگ هرچه سریعتر بتواند خدمات خود را به مردم استان لرستان ارائه کند.

این وعده همانا و تحقق آن هم همانا چرا که کمتر از دو ماه بعد مسئولان امر تاریخ مهرماه را برای بهره برداری این بیمارستان ذکر کردند تا نخستین بدقولی وزارت بهداشتیها ثبت شود.

تجهیز و تکمیل بیمارستان به دولت بعدی می رسد؟!

مردادماه سال 91 بود که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی جلسه ای تشکیل دادند تا خبرنگاران را مجاب کنند که افتتاح پروژه در مهرماه شدنی نیست و خبرنگاران نیز تاریخ جدید را در دفترچه های یادداشت خود نوشتند؛ یعنی اواخر آبان ماه!

کمی بعدتر بازهم مسئولان امر اعلام کردند که هنوز تجهیز بیمارستان زمان نیاز دارد و مردم باید تا آخر پاییز برای افتتاح این بیمارستان که دیگر در آستانه 10 سالگی قرار گرفته است منتظر باقی بمانند.

چوب خط بدقولیهای وزارت بهداشت هر روز "خط خطی تر" شد تا وزیر بهداشت و درمانی که برای تجهیز بیمارستان شهید رحیمی قول مساعد داده بود از سمت خود برکنار شود و کار تجهیز این بیمارستان به وزیر بعدی سپرده شود.

به هر روی اواخر سال 91 بود که بالاخره فاز نخست تجهیز بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد به نتیجه رسید تا همچنان برای استمرار تجهیز این پروژه نیاز به تامین اعتبارات باشد.

این در حالیست که به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان طی سال گذشته تنها 10 درصد از اعتبارت ملی بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد تخصیص داده شده است. با این تفاسیر گفته می شود که تکمیل فرآیند تجهیز این بیمارستان نیازمند 6 میلیارد تومان دیگر است؛ اعتباری که اگر تامین شود می توان به تکمیل این پروژه مهم در حوزه سلامت لرستان در دولت دهم امیدوار بود.

کد خبر 2061995

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha