۸ تیر ۱۳۹۲، ۱۰:۱۳

مهر گزارش می‌دهد/

مرتفع‌ترین فرودگاه کشور در حسرت پرواز/ نماینده شهرکرد: اهمال کاری شده‌است

مرتفع‌ترین فرودگاه کشور در حسرت پرواز/ نماینده شهرکرد: اهمال کاری شده‌است

شهرکرد - خبرگزاری مهر: فرودگاه بین‌المللی شهرکرد بلندترین فرودگاه کشور از نظر ارتفاع است و این در حالی است که به خاطر توسعه نیافتگی پروازهای هوایی در آن بسیار کم انجام می‌شود و بسیاری از هواپیماها نیز نمی‌توانند در باند فرود آن بنشینند.

به گزارش خبرنگار مهر، ایجاد فرودگاه‌ها و توسعه آنها در دنیای امروز یکی از مهمترین عوامل توسعه در شهرها و استانها به شمار می‌رود و نقش فرودگاه و ایجاد پروازهای داخلی و خارجی در یک شهر و استان نقش بالایی در توسعه همه عرصه ها و بخش‌های مختلف دارد.

فرودگاه نقش مهمی در بحث ایجاد اشتغال، و توسعه بحث فرهنگی، بحث اقتصادی، صادرات و واردات و... دارد و بسیاری از شهرهای کشور در پی احداث فرودگاه و ایجاد پروازهای داخلی و خارجی توسعه بالایی پیدا کرده‌اند.

در استان چهارمحال و بختیاری زمان بسیار زیادی می‌گذرد تا هر از گاهی صدای هواپیمایی به گوش برسد و در آسمان شهرکرد هواپیمایی مشاهده شود که در بسیاری از اوقات که هواپیما مشاهده می‌شود، پرواز آن به استان چهارمحال و بختیاری ربطی ندارد و مربوطه به استان دیگر است که از این مسیر هوایی در حال عبور بوده است.

اگرچه فرودگاه در چهارمحال و بختیاری سال‌هات احداث شده اما تاکنون به علت عدم توسعه، نتوانسته جای خودش را در توسعه باز کند.

به عنوان مثال بحث اشتغال در تاکسیرانی که در این فرودگاه‌ها ساده‌ترین و اولین نوع اشتغال به شمار می‌رود متاسفانه در این فرودگاه بین‌المللی شهرکرد خبری از این نوع اشتغال نیست و هر از گاهی از صدای هواپیما به گوش تاکسی‌های شهری شهرکرد برسد، تعدادی از آنها به فرودگاه می‌روند و تا حمل مسافر را بر عهده بگیرند.

همچنین با وجود اینکه فرودگاه شهرکرد "بین المللی" است اما متاسفانه پروازهای حج و زیارتی به کشور عربستان از این فرودگاه انجام نمی‌شود و مردم مجبور هستند که از فرودگاه اصفهان استفاده کنند و در رفت و امد هزینه‌های زیادی را بپردازند که این مهم نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

توسعه فرودگاه به خاطر باند کوتاهش انجام نشده است

سید سعید زمانیان نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، سامان و بن در این خصوص به خبرنگار مهر با اشاره به توسعه نیافتگی فرودگاه شهرکرد، اظهار داشت: علی رغم اینکه یک سال است که توسط نمایندگان فعلی پیگیری می‌شود و چهارسال است که توسط نمایندگان قبلی پیگیری شده است، متاسفانه فرودگاه توسعه نیافته است و با وجود اینکه فرودگاه بین المللی است اما توسعه فرودگاه به خاطر باند کوتاهش انجام نشده است.

زمانیان ادامه داد: توسعه فرودگاه مطالبه مردم است و واقعا در این خصوص توسط هوپیمایی کشوری کوتاهی می‌شود و این مهم ظلم بزرگی به مردم این استان است.

وی اذعان داشت: پروازهای این استان یکی پس از دیگری لغو می شوند که استان خود باید چارتر کند.

وی تاکید کرد: این فرودگاه به فرمایش مقام معظم رهبری شکل گرفته است و شروع احداث در سفر مقام معظم رهبری انجام شده است، اما کم لطفی‌هایی در این خصوص به استان شده است.

زمانیان یادآور شد: فرودگاه پتانسیل بسیار خوبی برای توسعه استان است و باید توسعه آن مورد توجه قرار گیرد.

وی تصریح کرد: در بحث مجلس و سئوال از وزیر در این خصوص اقدامات انجام شده و وزیر هنوز جواب نداده‌است و اگر ما به این نتطجه برسیم که اهمالی هست که به اعتقاد من در این خصوص اهمال کاری شده است، در مجلس به شکل جدی‌تری وارد می‌شویم و در این خصوص برای گرفتن حق مردم چهارمحال و بختیاری که در اثر بی‌درایتی و کم تدبیری بعضی افراد در راه و شهرسازی و هواپیمایی ایجاد شده است به شکل جدی وارد می‌شویم.

انجام نشدن پرواز های هوایی در این استان به خاطر شرایط طبیعی است

مدیر فرودگاه شهرکرد در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه عمده دلیل انجام نشدن پروازهای هوایی در این استان شرایط طبیعی استان است، اظهار داشت: با توجه به ارتفاع شهرکرد که فرودگاه شهرکرد مرتفع‌ترین فرودگاه در کشور است انجام عملیات پرواز در این استان بسیار سخت است.

سید علی جعفرنیا با بیان اینکه تنها تعداد محدودی از هواپیماهای می توانند در این فرودگاه نشست و برخاست داشته باشند، بیان داشت: هواپیما های بوئینگ 727 و توپولوف می‌توانستند در این فرودگاه انجام عملیات پرواز داشته باشند که در حال حاضر این دو هواپیما از رده خاج شده‌اند.

وی با اشاره بر اینکه درخواست مسافر در این استان در داخل کشور به استان های مشهد، اهواز، عسلویه، تهران، کیش است، بیان داشت:  در حال حاضر در هفته دو پرواز به مشهد با هواپیما فوکر100 انجام می‌شود.

جعفرنیا با بیان اینکه در آینده نزدیک پرواز اهواز شهرکرد و بالعکس در این فرودگاه با هواپیما فوکر 50 انجام خواهد شد، اذعان داشت: پرواز کویت و تهران به دلیل از رده خارج شدن هواپیمای 727 در حال حاضر انجام نمی شود و در تلاش هستیم که با شرکت هواپیمایی جدید وارد مذاکره برای این دو پرواز شویم.

وی با بیان اینکه فرودگاه شهرکرد از نظر نیرو، تجهیزات و امکان ظرفیت پرواز را دارا است، بیان داشت: عمده مشکل این فرودگاه شرایط طبیعی است که هر هواپیمایی نمی‌‌تواند در این شرایط پرواز داشته باشد.

مدیر فرودگاه شهرکرد با بیان اینکه در مورد سفرهای زیارتی و حج باید مجوزات از سوی سازمان حج و زیارت دریافت شود، بیان داشت: برای پروازهای زیارتی باید برنامه ریزی از سوی این سازمان صورت گیرد.

سید علی جعفر نیا با بیان اینکه باند فرودگاه شهرکرد در حال حاضر جوابگو پرواز های این فرودگاه است، تصریح کرد: هواپیمایی با تعداد مسافر 150 نفر می توانند در این باند فرود آیند و از نظر طول باند فعلا هیچ مشکلی در این فرودگاه وجود ندارد.

جعفرنیا با اشاره بر اینکه هیچ مشکل فرودگاهی و باندی در این فرودگاه وجود ندارد، بیان داشت: در صورت نیاز به افزایش باند فرودگاه این اقدام صورت می پذیرد.

زمین‌های وقفی فرودگاه خریداری می‌شود

وی در راستای زمین‌های وقفی فرودگاه، بیان داشت: با قول مساعد استاندار استان قرار شد سه هکتار از 352 هکتار زمین فرودگاه که وقفی است از اوقاف خریداری شود.

سید علی جعفر نیا با بیان اینکه پروازهای هواپیمایی یکی از مواردی است که می‌توانند اشتغالزایی زیادی را به همراه داشته باشد، بیان داشت: این مسئله در فرودگاه شهرکرد زمانی به وقوع می پیوند که تعداد پرواز های این فرودگاه افزایش یابد و با توجه به شرایط طبیعی این استان این مورد به زودی محقق نمی‌شود.

وی اذعان داشت: در حال حاضر پرواز مشهد با توجه به اینکه مسافر زیادی را دارا است به دلیل شرایط طبیعی هواپیمایی فوکر 100 با 60 نفر مسافر پرواز را انجام می‌دهد.

کد خبر 2085744

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha