۱۱ آذر ۱۳۹۲، ۱۶:۳۲

نشست خبری محسنی اژه ای ـــ 2

م.ر در دادسرا / 16 دیماه دومین جلسه دادگاه احمدی نژاد/ پرونده کرسنت هنوز مراحل نهایی را طی نکرده است

م.ر در دادسرا / 16 دیماه دومین جلسه دادگاه احمدی نژاد/ پرونده کرسنت هنوز مراحل نهایی را طی نکرده است

سخنگوی قوه قضائیه در مورد پرونده بیمه ایران و (م.ر ) یکی از مقامات ارشد دولت نهم گفت: وی قرار بوده امروز برای ادامه تحقیقات به دادسرا بیاید اگر آمده باشد مراحل نهایی دادگستری در حال انجام است اما پرونده هنوز به دادگاه نرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای در مورد حراج اموال مه آفرید خسروی گفت: قرار بود بر اساس قانون تمامی اموال مه آفرید شناسایی شود که وقت زیادی را از قوه قضائیه گرفت و بعد از شناسایی باید اموال حراج می شد تا رد مال انجام شود. دو نوبت قرار شد خود محکوم علیه وارد شده و اموال را با نظارت دستگاه قضا بفروشد ولی تا پایان مهر ماه این کار انجام نشد و به ناچار طبق قانون دادستان وارد شد و با انجام کار کارشناسی و تعیین قیمت پایه 39 مورد از اموال غیرمنقول بعد از چاپ آگهی به مزایده گذاشته و فروخته شد که پیچیدگی شناسایی این اموال و قیمت گذاری ها در کنار نوسانات بازار بسیار وقتگیر بود.

سخنگوی دستگاه قضا درمورد طولانی شدن پرونده 201 روزه یکی از چهره های سیاسی (مهدی هاشمی) گفت: برخی از پرونده ها با توجه به حساسیتی که دارند کمی طول می کشد که آن را قبول دارم ولی ما هستیم و مقررات و ضوابط قضایی و تمام تلاش ها انجام می شود تا نقص پرونده گرفته شود. البته یک پای قضیه خارج از کشور است که قدری کار طولانی شد ولی امیدواریم زودتر پرونده تکمیل شود. آخرین اخباری هم دارم این است که هنوز پرونده در دادسرا بوده و رفع موارد نشده است.

بررسی درخواست روزنامه های هم میهن و نشاط

خبرنگاری در مورد درخواست روزنامه نشاط و هم میهن درمورد اعمال ماده 18 سوال کرد که دادستان گفت: این درخواست در حال بررسی است و تا زمان رسیدگی کامل به پرونده مجوز انتشار این دو روزنامه صادر نمی شود.

دادستان کل کشور در ادامه این نشست عملکرد شوراهای حل اختلاف را مثبت ارزیابی کرد و گفت: نخستین ارزیابی موضوع اصلاح قانون بود که قرار شد همین قانون ادامه داشته باشد و نگاه ما بیشتر سمت صلح و سازش برود. البته این نهاد بیشتر مردمی است ولی از سال 91 و 92 کارها بهتر و راضی تر است و شوراها بیشتر به جای حکم صلح و سازش را در دستور کار قرار داده اند.

سخنگوی دستگاه قضا در مورد اظهارات قاضی سراج مبنی بر این که دادگاه خاوری بدون حضور متهم برگزار می شود گفت: من از همین جا از آقای سراج می خواهم تا الباقی پرونده فساد را زودتر تمام کند. درمورد پرونده خاوری قانون روشن است که فردی که خارج از کشور است می تواند وکیل بگیرد که از اظهارات آقای سراج این طور برداشت کردم که از قبل وکیل داشته است.

بازی رایانه ای ترور روحانی سوال یکی از خبرنگاران بود که دادستان گفت: من هم این خبر را شنیده ام ولی پیگیری نکرده ام و الان نمی توان اظهار نظر کنم.

پرونده قضات تعلیق شده کهریزک در دیوان عالی

محسنی اژه ای در مورد قضات تعلیق شده کهریزک هم گفت: این پرونده در دیوان عالی است و نمی دانم چقدر طول می کشد.

آخرین وضعیت پرونده احمدی نژاد

مهمترین سوال خبرنگاران پرونده محمود احمدی نژاد بود که دادستان کل کشور گفت: برخی رسانه ها گفته اند چرا به این پرونده سریع رسیدگی می کنید که باید بگویم سریع نبوده است چرا که برخی از شکایت ها که از سوی مجلس می آید بیش از دو سال طول می کشد. به عنوان نمونه در شکایت هایی که از وی شده است تاریخ سال 88، 89 ، 90 و حتی 91 هم بوده است.

 توضیح درباره نحوه احضار احمدی‌نژاد

وی افزود: یک بخشی از پرونده ها ابتدا به دادگستری می‌رود و برخی به دادگاه و یا دادسرا که پرونده جرایم عادی رئیس جمهور از سوی دادگستری مستقیم به دادگاه رفته است. در مورد احضار وی باید بگویم اگر فردی احضار شده باشد و عذر موجه به دادگاه بدهد و یا قاضی نداند که عذرش موجه است یا خیر و موارد دیگر هر کدام برای خودش مقرراتی دارد. در مورد این پرونده این فرد چون حاضر نشده و وکیل هم نیامده برای بار دوم احضار شده است که تاریخ دومین جلسه 16 دیماه سال جاری است. اگر دادگاه تشخیص دهد و بازهم این فرد حاضر نشود محاکمه غیابی و حتی با تشخیص دادگاه در صورت لزوم حضور متهم حکم جلب صادر می شود.

سخنگوی دستگاه قضا در مورد اینکه برخی از چهره ها و نهادها برای سران فتنه حکم اعدام صادر کرده اند و آیا این دخالت در امر قضا است گفت: اظهار نظرها متفاوت است. برخی اظهار نظرها موجب تشویش اذهان عمومی می شود و برخی هم فرد خاصی متضرر خواهد شد و در برخی دیگر از اظهارنظرها جنبه عمومی پررنگ تر است. اگر در این اظهار نظرها شخص خاصی متضرر شود می تواند این فرد شکایت کند.

محسنی اژه ای همچنین در این نشست درمورد اشکالات قانونی در برخی از مزایده ها و مناقصات گفت: افراد می‌توانند به دادگستریها شکایت کنند چرا که دادگستریها مرجع تظلمات عام هستند.

وی درباره موضوع پرونده کلاهبرداری یک شرکت تولید کننده کرم ابریشم که با مجوزهای رسمی 35 هزار شاکی را برای خود به دلیل کلاهبرداری روانه دادسرا کرده است گفت: پرونده این شرکت در دادسرای کرج بوده و دادستان نگاه ویژه ای به پرونده دارد حتی معاون دادستان کل هم وارد شده و متهم هنوز دستگیر نشده است ولی مردم باید توجه کنند که قراردادها را با دقت بخوانند تا چنین مشکلاتی رخ ندهد.

دادستان کل کشور  در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اخیراً نرم‌افزارهای تلفن همراه مانند وی‌چت و تانگو باعث نگرانی خانواده‌ها شده و مانند فیسبوک موارد مجرمانه و مسائلی مانند به اشتراک گذاشتن عکس‌های شخصی در آن وجود دارد، آیا در این زمینه قوه قضائیه ورود پیدا می‌کند، اظهار داشت: اگر خلاف جنبه عمومی باشد ورود پیدا می‌کند ولی تاکنون بنده از چنین نرم‌افزارهایی اطلاعی نداشته ام.

دادستان کل کشور در مورد برخی از بی حرمتیها به خانواده شهید احمدی روشن گفت: همه موظفیم قدر شهدا را بدانیم به ویژه این شهدا که خدمات شایسته ای انجام داده اند و باید بدانیم چه افرادی آنها را ترور کرده اند.

سخنگوی دستگاه قضا در مورد سه هزار زندانی ایرانی در خارج از کشور و اقدامات انجام شده برای جلوگیری از شکنجه آن ها گفت: تعداد زندانی ها شاید کم و زیاد شود برخی وارد زندان ها می شوند و بعد با قرار و یا پس از مدتی آزاد می شوند برای همین نمی توان گفت که چرا آمارها زیاد و کم می شود ولی روابط بین الملل قوه قضائیه و وزارت دادگستری و وزارت خارجه به دنبال انعقاد قرارداد برای استرداد مجرمین و تفاهم نامه های قضایی با کشورهای مختلف هستند تا زندانیان ایرانی محکومیت خود را در کشور بگذرانند ولی اگر شکنجه ای انجام شود وزارتخارجه به سرعت پیگیری می کند. این را هم باید قبول کنیم که آمریکا دشمن ماست و به بهانه های واهی افراد را دستگیر می کند. البته ایرانیان داخل و خارج باید بدانند که موضوع مواد مخدر حیثیت کشور را خدشه دار می کند چرا که ما بیشترین مبارزه و هزینه و شهید را در این راه داده ایم.

پرونده معاون وزیر صنعت خانوادگی بوده است

سخنگوی دستگاه قضا در مورد پرونده قتل معاون وزیر صنعت گفت: ضاربین شناسایی شده و یک زن و شوهر به اتهام مباشرت و معاونت در قتل دستگیر شده اند. پرونده خانوادگی و شخصی بوده و به هیچ عنوان امنیتی و سیاسی نیست و منتظر هستیم بعد از مراحل انحصار وراثت پرونده پیگیری شود.

وی در مورد پرونده قتل دادستان زابل هم گفت: 6 نفر دستگیر و تحقیقات انجام شده است که یکی از متهمان زن (زلیخا) است. در مورد پرونده قتل یکی از اعضای هیات مدیره شهر پرند اطلاعی ندارم ولی پرونده امنیتی و سیاسی نیست.

پرونده کرسنت هنوز مراحل نهایی را طی نکرده است

دادستان کل کشور در پاسخ به خبرنگار مهر در مورد طولانی شدن پرونده کرسنت گفت:این پرونده کشدار شده است و علت آن تنها اطاله دستگاه قضایی نیست. در برخی مواقع خود طرفین درخواست تعویق زمان را کردند که خود موضوع را حل و فصل کنند و در برخی موارد مقامات مسئول برای انجام مذاکره وقت خواستند اما در حال حاضر هنوز مرحله نهایی در مورد این پرونده طی نشده است.

محسنی اژه ای در مورد پرونده بیمه ایران و (م.ر ) یکی از مقامات ارشد دولت نهم گفت: وی قرار بوده امروز برای ادامه تحقیقات به دادسرا بیاید اگر آمده باشد مراحل نهایی دادگستری در حال انجام است اما پرونده هنوز به دادگاه نرفته است. وقت 18 آذر که تعیین شده برای کسانی است که پرونده آنها نقض شده و از دیوان عالی کشور برگشته است.

کد خبر 2187378

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha