۲۰ دی ۱۳۹۲، ۱۰:۰۹

با تلاش محققان رویان صورت می گیرد

جلوگیری از ریسک عملهای ناباروری/ افزایش شانس باروری برای زوجهای نابارور

جلوگیری از ریسک عملهای ناباروری/ افزایش شانس باروری برای زوجهای نابارور

در حالی که انجام عمل میکروانجکشن برای بارور سازی زوج‌های نابارور گاهی با شکست مواجه می‌شود، مدير پايگاه تحقيقاتي رويان اصفهان از ارائه روشی برای کاهش ریسک این عمل خبر داد و گفت: در این مطالعات روشی را برای افزایش شانس باروری ارائه کردیم.

دكترمحمد حسين نصر اصفهانی در حاشیه سمپوزیوم پروژه پروتئوم کروموزوم Y انسانی در  گفتگو با خبرنگار مهر، مطالعات انجام شده را در زمینه روش میکروانجکشن دانست و گفت: در افراد نابارور، اسپرم به صورت طبیعی نمی‌تواند وارد تخمک برای فرآیند لقاح شود از این رو ما با سوزن‌های خاصی که یک بیستم قطر یک تار مو است، اسپرم را به داخل تخمک تزریق می‌کنیم.

مدیر پایگاه تحقیقاتی اصفهان با تاکید بر اینکه اسپرم تزریق شده باید قادر به بارور سازی تخمک باشد، اظهار داشت: این در حالی است که در برخی از بیماران مشاهده می‌شود که تخمک‌ها هرگز لقاح پیدا نمی‌کنند و بیمار در این مرحله که بیهوش شده و هزینه‌های دارو و درمان را پرداخت کرده است، جنینی برای انتقال نداریم.

وی با بیان اینکه این امر موجب سرخوردگی و  افسردگی این دسته از بیماران می‌شود، خاطر نشان کرد: از این رو ما به دنبال علل این اتفاق بودیم که با انجام مطالعاتی به روش‌های مولکولی دست یافتیم که بتوانیم این دسته از بیماران که پس از تزریق اسپرم لقاح در تخمک رخ نمی‌دهد را شناسایی کنیم.

نصراصفهانی با تاکید بر اینکه این یافته‌ها در حد تحقیقات است، یادآور شد: با استفاده از این روش ما می‌توانیم با غربالگری بیماران قبل از انجام عمل میکرو انجکشن، عدم لقاح را در آنها پیش بینی کنیم و در صورت مهیا بودن همه شرایط اقدام به انجام این عمل شود.

وی با بیان اینکه این مطالعات از 3 سال قبل آغاز شده است، اضافه کرد: در حال حاضر در حال توسعه این مطالعات هستیم تا بتوانیم شاخص‌ها را به طور دقیق‌تری تعیین کنیم این امر موجب تعیین آستانه زوج بارور و نابارور خواهد شد.

نصر اصفهانی در این باره توضیح داد: در صورتی که بیان ژن‌ها از یک حد آستانه‌ای بالاتر بوده می‌توانیم به بیمار پیشنهاد کنیم که اگر قصد انجام عمل میکرو انجکشن را دارد همراه آن باید اقدام به فعال سازی تخمک‌ شود تا انجام این عمل با شکست در لقاح و باروری همراه نباشد.

مدیر پایگاه تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه فعال سازی تخمک‌ها بر روی بیماران مورد نظر انجام شده است، خاطر نشان کرد: در حال حاضر مطالعاتی را در دستور کار داریم که این اقدام بر روی چه بیمارانی قابل انجام است از این رو انتخاب صحیح بیماران فاز دیگر این مطالعات خواهد بود.

کد خبر 2211103

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha