۲ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۵:۱۸

مقیمی مطرح کرد:

ضرورت رفع مشکلات صاحبان صنایع استان مرکزی/ برای افزایش صادرات غیرنفتی به مرز 2 ميليارد دلار تلاش می‌کنیم

ضرورت رفع مشکلات صاحبان صنایع استان مرکزی/ برای افزایش صادرات غیرنفتی به مرز 2 ميليارد دلار تلاش می‌کنیم

اراک-خبرگزاری مهر: استاندار مرکزی با بیان اینکه استان مرکزی مستعد جذب سرمایه گذار در بخش های مختلف است گفت: باید تصمیماتی برای رفع مشکلات صاحبان صنایع و افزایش راندمان کاری آنها در استان اخذ شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین مقیمی ظهر سه شنبه در اولین جلسه کارگروه توسعه صادرات در استانداری مرکزی در این بخش را عدم چرخش سرمایه در استان عنوان و ابراز کرد: باید صنعتگران و صاحبان صنایع در استان طی جلساتی با مسئولان استانی راهکارهایی را برای رفع این مشکل بیابند.

وی شناسایی و رفع مشکلات صاحبان سرمایه را از دیگر راهکارهای رفع این مشکل اعلام و اظهار کرد: استان مرکزی از نظر جذب سرمایه گذار خوب عمل کرده ولی مشکلی که در اینجا مطرح است، این است که مسئولان ذیربط باید به دنبال رفع علل افت راندمان کاری آنها باشند.

مقیمی همچنین از بانک های عامل خواست تا شرایط لازم برای اخذ تسهیلات به سرمایه گذاران را ابلاغ نمایند تا از این طریق دستورالعملی مشترک برای انجام این کار به سرمایه گذاران اعلام شود.

باید صادرات در سال جاري به حدود دو ميليارد دلار برسد

استاندار مركزي در بخش دیگری از سخنان خود صادرات غیرنفتی استان در سال گذشته يكهزار و 140 ميليون دلار عنوان کرد و گفت: باید این صادرات در سال جاري به حدود دو ميليارد دلار برسد.

وی افزايش صادرات غيرنفتي را از برنامه هاي مهم اين استان در سال جاري عنوان كرد و گفت: نقش صادرات غیرنفتی در ایجاد درآمد و اشتغال، توسعه زیرساخت ‌ها و ظرفیت ‌های استان بسیار مهم است.

مقیمی با اشاره به اينكه رشد صادرات غير نفتي از سياست هاي اصلي دولت است، اظهار کرد: خوشبختانه در طول سال هاي اخير اقدامات خوبي در زمينه رشد صادرات غير نفتي انجام گرفته است اما باز هم در اين خصوص جاي كار وجود دارد.

استاندار با تاکید بر توسعه صادرات غیر نفتی به عنوان یک جهت گیری اساسی در برنامه ریزی توسعه استان، گفت: این امر از مهم‌ترین مولفه‌های دستیابی به رشد مستمر اقتصادی است.

توسعه صادرات غير نفتي يكي از پايه هاي مهم اقتصاد مقاومتي است

وي ادامه داد: توسعه صادرات غير نفتي يكي از پايه هاي مهم اقتصاد مقاومتي است و بايد از ظرفيت هاي استان مركزي در توسعه صادرات غير نفتي بيشتر استفاده شود.

مقيمي با اشاره به شعار امسال كه سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي است، گفت: در سالجاري بايد به اهداف سياست هاي اقتصاد مقاومتي كه يكي از اهداف آن توسعه صادرات غير نفتي است، دست يابيم.

 رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز گفت: استان مرکزی رتبه هشت صادرات کل کشور را در سال گذشته به خود اختصاص داده است.

علیرضا زاوشی به ارائه عملکرد صادرات استان در سال گذشته پرداخت و ابراز کرد: صادرات استان مرکزی بر اساس اهداف کمی توسعه صادرات غیرنفتی در استان شکل گرفته است.

وی افزود: طبق برنامه مقرر شده بود طی سال های 90 تا 94 استان مرکزی 5میلیارد و 90 میلیون دلار صادرات داشته باشد که تا کنون و طی 3 سال گذشته از این مبلغ استان مرکزی موفق به داشتن 3 میلیارد و 110 میلیون دلار صادرات یعنی محقق کردن 61 درصد برنامه شده است.

زاوشی ادامه داد: براساس آمار گمرک طی سال گذشته استان مرکزی 793 میلیون دلار صادرات داشته که مابقی صادرات استان در آمار گمرک ثبت نشده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اظهار کرد: هدف اصلی در استان مرکزی افزایش بیش از 5 میلیون دلار صادرات است.

صادرات استان مرکزی به بیش از 46 کشور دنیا

وی با بیان اینکه در حال حاضر در این استان تعداد 152 صادرکننده وجود دارد، اظهار داشت: محصولات استان مرکزی به بیش از 46 کشور دنیا صادر می شود که بازارهای هدف این استان کشور های ترکیه با 37 درصد، افغانستان با 25 درصد و عراق با 16 درصد صادرات است.

زاوشی با اشاره به اینکه 78 درصد صادرات استان به کشورهای ترکیه، عراق و افغانستان می باشد، بیان کرد: در سال 91 صادرات استان مرکزی به ترکیه 71 هزار تن بوده که این میزان در سال گذشته به 190 هزار تن افزایش یافته است.

وی برگزاری 22 نمایشگاه تخصصی، 100هزار نفر ساعت دوره های آموزشی و برگزاری 12 جلسه توسعه صادرات استان با 55 مصوبه و 85 درصد تحقق از جمله اقدامات این سازمان در سال گذشته برای توسعه صادرات استان اعلام و عنوان کرد: برگزاری میزهای تخصصی با 4 جلسه و 33 مصوبه و برگزاری یک نمایشگاه در لبنان از دیگر اقدامات این سازمان در زمینه طی سال گذشته بشمار می رود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی برنامه های این سازمان برای توسعه صادرات استان در سال جاری را اعلام و ابراز کرد: تاکید بر توسعه صادرات غیر نفتی استانف توسعه تجارت خارجی، آماده سازی زیرساخت های توسعه صادرات در استان و ارائه تسهیلات اعتباری با نرخ و بهره پایین از جمله برنامه های این سازمان در سال جاری برای توسعه صادرات استان مرکزی بشمار می رود.

زاوشی تامین و کاهش هزینه های تولیدات صادراتی، افزایش قدرت رقابت بین الملی و ایجاد محیطی امن برای رقابت سرمایه گذاران را از دیگر برنامه های اتی این سازمان در سال جاری برشمرد.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 2276101

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha