۵ مرداد ۱۳۹۳، ۱۱:۰۶

عکاسان ایرانی و جنگ‌های خاورمیانه-8

فعلا شرایط اعزام عکاسان به غزه فراهم نیست/ انفعال آژانس‌های عکس ایران

فعلا شرایط اعزام عکاسان به غزه فراهم نیست/ انفعال آژانس‌های عکس ایران

اولیاءزاده مدیر خانه عکاسان ایران حوزه هنری با بیان این که در حال حاضر شرایط اعزام عکاس به غزه وجود ندارد، پیشنهاد کرد که با حمایت معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد، دفاتر آژانس های خبری و عکاسی ایران در منطقه خاورمیانه دایر شود.

رسول اولیاءزاده مدیر خانه عکاسان حوزه هنری در گفتگو با خبرنگار مهر درباره چگونگی حمایت خانه عکاسان برای اعزام عکاسان علاقه مند به مناطق بحرانی و به ویژه نوار غزه که این روزها کانون اتفاقات مختلف است، توضیح داد: در حال حاضر این امکان وجود ندارد زیرا تمام مسیرهای منتهی به غزه مسدود شده است و از هیچ طریقی نمی توان عکاسان را به این منطقه اعزام کرد اما در صورتی که این امکان وجود داشته باشد، می توان با رایزنی نهادهای مختلف از این عکاسان حمایت کرد.

اولیازاده با اشاره به اعزام عکاسان ایرانی در جنگ 33 روزه لبنان یادآور شد: در آن زمان، عکاسان از طریق مرز زمینی به سوریه و لبنان می‌رفتند ولی اکنون برای اعزام به غزه باید از طریق مرز زمینی مصر و یا از راه دریا بروند که این امکان فراهم نیست چون مرزها را بسته اند و اجازه ورود به خصوص به عکاسان ایرانی نمی دهند.

این عکاس درباره چگونگی فعالیت آژانس های عکس خارجی و دستیابی آنها به تازه ترین تصاویر از این رویدادها در خاورمیانه عنوان کرد: آژانس های عکس خارجی در مناطق و کشورهای مختلف جهان نمایندگی دارند و یا آن که از آثار عکاسان آزاد و بومی هر منطقه استفاده می کنند.

او درباره امکان حمایت از اعزام عکاسان برای ورود به عراق و عکاسی از جنایات داعش در این کشور هم گفت: برای عراق هم نیاز به هماهنگی با شورای امنیت ملی وجود دارد و اگر این شرایط فراهم شود، ما آمادگی حمایت و اعزام عکاسان به این مناطق را داریم.

اولیاءزاده همچنین رسیدگی به امور مربوط به اعزام عکاسان را به مناطق بحرانی و جنگی در خاورمیانه متوجه وزارت ارشاد و معاونت مطبوعاتی آن دانست و گفت: در جنگ 33 روزه لبنان نیز ما با همکاری و حمایت معاونت مطبوعاتی موفق شدیم حدود 20 عکاس را به این منطقه اعزام کنیم.

رئیس خانه عکاسان، حمایت از عکاسان اعزامی را شامل گرفتن ویزا، ارائه معرفی نامه و تسهیل شرایط اعزام آنها به منطقه و تأمین هزینه رفت و برگشت آنها عنوان و خاطرنشان کرد: پس از بازگشت این عکاسان، آثارشان را در قالب نمایشگاه به نمایش گذاشتیم و پس از این نیز با فراهم شدن امکان اعزام عکاسان به این مناطق، چنین حمایت هایی را خواهیم داشت و آثارشان را به نمایش خواهیم گذاشت.

او در زمینه حمایت مالی از این عکاسان علاقه‌مند هم یادآور شد: در حال حاضر به لحاظ تأمین هزینه های مالی عکاسان، نمی توانم وعده بدهم چرا که در شرایط کنونی ممکن است قادر به تأمین این هزینه ها نباشیم.

اولیاءزاده معرفی نامه های خانه عکاسان را برای این مقصود کافی دانست و گفت: در تجارب قبلی که داشتیم، معرفی نامه های خانه عکاسان می توانست مشکلات عکاسان را برطرف کند، به طور مثال برای عکاسی از راهپیمایی روز اربعین زائران در عراق، عکاسانی را با حمایت و رایزنی با وزارت ارشاد اعزام کردیم و اکنون نیز در اندازه بضاعتی که داریم همکاری خواهیم کرد.

اولیاءزاده به مشکل دیگری که رسانه های ایران در ثبت تصاویر جنگ های خاورمیانه با آن روبرو هستند اشاره کرد و گفت: آژانس های خبری و عکاسی ایران برخلاف سایر آژانس های خبری دنیا، در کشورهای مختلف به خصوص منطقه خاورمیانه پایگاه و دفتر ندارند که در مواقع ضروری بتوانند حوادث را پوشش دهند و اگر وزارت ارشاد برای راه اندازی دفاتر آژانس های خبری و عکاسی در منطقه خاورمیانه حمایت لازم را داشته باشد، می توان این امکان را داشت که از تازه ترین اخبار و تصاویر در منطقه خاورمیانه بهره‌مند شویم.
 

کد خبر 2337072

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha