۶ مرداد ۱۳۹۳، ۹:۵۸

در شورای تامین استان بیان شد/

سیستان و بلوچستان محروم‌ترین استان کشور/ تشکیل مثلث توسعه نیازمند همدلی است

سیستان و بلوچستان محروم‌ترین استان کشور/ تشکیل مثلث توسعه نیازمند همدلی است

زاهدان- خبرگزاری مهر: استاندار سیستان و بلوچستان در نشست اعضای شورای تامین سیستان و بلوچستان گفت: برای تشکیل و ایجاد مثلث توسعه در استان نیازمند همدلی و همراهی تمامی اقشار جامعه هستیم و این هدف بدون مشارکت و پشتوانه مردمی امکان‌پذیر نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اوسط هاشمی شامگاه یکشنبه در نشست اعضای شورای تامین سیستان و بلوچستان با حضور فرمانداران، بخشداران، شهرداران و جمعی از علمای اهل تشیع و تسنن اظهار داشت: استان در مسیر دستیابی به توسعه نیازمند آرامش و ثبات و همچنین مشارکت و همدلی تمامی آحاد جامعه به منظور هموار سازی این مسیر است.

هاشمی با بیان اینکه برای قرار گرفتن در مسیر توسعه به تشکیل و ایجاد مثلث توسعه می‌اندیشیم بیان داشت: نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و همچنین اعضای شوراهای اسلامی به عنوان نمایندگان اقشار مختلف جامعه یکی از مهمترین اضلاع مثلث توسعه در استان به شمار می‌آیند.

استاندار ادامه داد: در این مسیر ائمه جمعه و جماعات و روحانیان به منظور صیانت از این ارزش و سوق دادن افکار مردمان و شتاب بخشیدن در مسیر توسعه نقشی قابل توجه داشته و ضلع دیگر این مثلث را تشکیل می دهند.

وی بیان داشت: ضلع دیگر مثلث توسعه در استان را نیروهای امنیتی، انتظامی و مدیران تشکیل می‌دهند که با اقدامات خود به دلیل برقراری و حاکم ساختن آرامش و احساس امنیت در جامعه بستر ساز شکل گیری توسعه در استان هستند.

استاندار یادآور شد: برای تشکیل و ایجاد مثلث توسعه و  در این مسیر ما خود را از همراهی مردم بی‌نیاز نمی‌دانیم  زیرا قدرت بدون شک در عشق ورزی به مردم و تکریم آنها حاصل می شود.

هاشمی تاکید کرد: قدرت به اسلحه و اختیار برگرفته از قانون و توپ و تانک نیست بلکه قدرت از فهم و شعور و درک انسان حاصل می‌شود.

وی در این نشست از مدیران و فرمانداران خواست تا نگاه خود را در مسیر توسعه استان با رویکردی پژوهشی و و از دریچه عشق به مردم رقم زده و اجازه ندهند تا هیچ شهروندی در کسالت سر کند.

وی تاکید کرد: بهترین جهات عبادت خدمت به مردم است و در این راستا باید نگاهمان را به بزرگی قرآن وسعت بخشیم.

امنیت در سیستان و بلوچستان بومی‌سازی می‌شود

فرمانده نیروهای انتظامی سیستان و بلوچستان هم در این نشست گفت: برای بومی‌سازی امنیت در استان از پتانسیل جوانان و بکارگیری آنها از همه اقوام و به ویژه برادران اهل سنت استفاده خواهد شد.

سردار حسین رحیمی در حضور فرمانداران، بخشداران و شهرداران و جمعی از علمای اهل سنت و تشیع اظهار داشت: در راستای بومی‌سازی امنیت جذب و بکارگیری جوانان اهل سنت و واجد شرایط در استان در حال انجام است و در این راستا سهمیه مناسبی به استان اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه سیاست فرماندهی کل قوا و رهبر معظم انقلاب اسلامی بر استفاده از ظرفیت تمامی مذاهب و مشارکت همه اقوام برای خدمت به مردم و مسیر سازندگی کشور قرار دارد اظهار داشت: درهمین راستا جذب و گزینش نیروهای جوان در استان به ویژه اهل سنت در دستور کار قرار دارد.

تکریم مردم مهمترین اولویت نیروهای انتظامی

فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان در این نشست همچنین احترام و تکریم مردم را مهمترین اولویت و سرلوحه کار نیروهای انتظامی دانست و گفت: مردم داری، مردم محوری و خدمت صادقانه به آحاد جامعه در راستای تامین امنیت مهمترین محور فعالیت نیروی انتظامی تعریف شده و در دستور کار قرار دارد.

سردار رحیمی با اشاره به اینکه 99 درصد مردم کشور قانون‌مدار هستند اظهار داشت: همراهی مردم و آحاد مختلف کشور با نظام در تمامی صحنه ها خود گواه قانون مداری است و لذا حساب آن یک درصد از افراد قانون گریزی که به قاچاق مواد مخدر و یا شرارت مبادرت می ورزند از سایر مردم جدا است.

رحیمی تاکید کرد: تکریم به مردم در نیروی انتظامی با دقت و حساسیت ویژه در استان دنبال و تعقیب می شود و در این راستا تفاوتی در احترام گذاشتن و تکریم شهروندان برای یک فرد روستایی در دور ترین نقطه استان با یک فرد صاحب نفوذ در مرکز استان قائل نمی شویم.  

وی اظهار داشت: متاسفانه به دلیل کمتر توسعه یافتگی استان تا کنون رگه های انتظامی در برخی از بخش‌ها و یا روستاها ایجاد نشده است که در این راستا مردم استان حداکثر ظرف 2 ماه آینده شاهد ساماندهی و راه اندازی بسیاری از پاسگاه‌ها و حضور نیروهای انتظامی حتی در نقاط دور افتاده خواهند بود.

توسعه نیازمند همدلی و هم‌اندیشی است

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: بنابر شاخص‌های موجود و در مقایسه با امکانات سایر استان‌ها می‌توان سیستان و بلوچستان را در زمره محروم‌ترین استان‌های کشور جای داد.

دکتر ناصر کاشانی در نشست شورای تامین سیستان و بلوچستان گفت: این استان در مقایسه با سایر استان‌های کشور از توسعه بسیار کمتری برخوردار است و متاسفانه خشکسالی های حادث شده در چند ساله گذشته طبیعت آن را نیز از بین برده است.

وی ابراز داشت: متاسفانه در بسیاری از شاخص‌ها این استان در کشور در انتهای جدول توسعه قرار دارد و از زیرساخت‌های توسعه‌ای همچون گاز نیز محروم است.

کاشانی با تاکید بر اینکه مسئولان عالی رتبه کشوری باید این استان را در راستای اختصاص اعتبارات و بودجه به طور ویژه در نظر بگیرند بیان داشت: سیستان و بلوچستان به توسعه ای در تمامی ابعاد سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و فرهنگی نیازمند است.

شرایط خدمت در استان دشوار است   

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی افزود: پراکندگی جمعیت و وسعت استان نرخ خدمات و همچنین شرایط خدمتگزاری را سخت و پر هزینه کرده است.

وی یکی ازعوامل مهم برای شتاب بخشی توسعه در استان را همدلی و هم اندیشی دانست و گفت: باید با سعه صدر و به دور از هر گونه تبعیض و بغض و با دیدی وسیع برای حل مشکلات موجود با یکدیگر متحد شویم.

کاشانی اظهار داشت: نظام جمهوری اسلامی ایران نظامی مردمی سالاری است و رهبر معظم انقلاب نیز تا کنون دید قابل توجهی به استان داشته و از تنوع اقوام همواره به عنوان فرصت یاد کرده اند و لذا باید به دور از هر گونه تعصب و یا نگاه قومی نسبت به استفاده از نیروهای کارآمد و شایسته در راستای توسعه استان بهره گرفت.

وی اقتصاد مقاومتی را اصلی بسیار مهم در راستای مدیریت و استفاده بهینه از منابع دانست و افزود: در این راستا سلامت کاری برای نیروهای اجرایی بسیار مهم است و در شرایط کنونی با توجه به تحریم ها باید از اندک اعتبارات اختصاص یافته به نحور صحیح در راستای توسعه استان به کار گرفت.

امنیت موجود در سیستان و بلوچستان نیاز به مراقبت دارد

در ادامه این نشست امام جمعه اهل سنت زاهدان هم با بیان اینکه شرط توسعه سیستان و بلوچستان در گرو روابط دوستانه، ایجاد همدلی و حفظ امنیت است تاکید کرد: امنیت موجود در استان نیاز به مراقبت و صیانت دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی شامگاه یکشنبه در نشست شورای اعضای تامین سیستان و بلوچستان اظهار داشت: در حال حاضر امنیت بسیار مطلوبی در کشور و به  ویژه در استان حاکم و شرایط مطلوبی برای توسعه فراهم شده است که باید قدر آن را دانست و از آن صیانت کرد.

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی جهان اسلام از تندروی و افراط گرایی رنج می‌برد افزود: شرط خروج این برون رفت و این شرایط حساس همدلی بین مسلمانان است و ضروری است تا مسلمانان در کنار یکدیگر بنشینند و نقشه‌های دشمن را بررسی کنند.

مدیر دارالعلوم مسجد مکی زاهدان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه خدمت به خلق بهترین عبادت است افزود: خداوند زندگی را فرصتی برای پرستش و بندگی خود قرار داد تا در صورت توفیق رضایت ایزد منان را با خدمت به خلق جلب کنیم.

وی با بیان اینکه نماز، زکات، روزه و حج را باید مقدم دانست ادامه داد: در کنار ضرورت به انجام این اصول نباید از خدمت به خلق خدا غافل شد.

وی گفت: بهترین روش درویشی وعبادت از به دست آوردن دل مردم حاصل می شود زیرا با به دست آوردن دل مردم دل خدا را نیز می‌توان به دست آورد.  

توسعه در گرو همدلی و وحدت است

امام جمعه اهل سنت زاهدان با تاکید بر مشارکت تمامی اقشار جامعه برای پیشرفت استان اظهار داشت: توسعه در گرو همدلی و وحدت فراهم می شود.

وی خاطرنشان ساخت: اگر شخصی از فرصت های ایجاد شده در زندگی اش برای عبادت و بندگی و به ویژه خدمت به مردم به درستی استفاده کرد توفیق بندگی را نیز پیدا کرده است.

وی خطاب به مدیران نیز گفت: اگر خداوند موفقیت یا منصبی را به شخصی اعطا می کند به طریقه ای او را مورد آزمایش قرار می دهد و لذا در این راستا سلامت کار بسیار اهمیت دارد.

وی دید و وسعت نگرش مدیران را بسیار مهم دانست و افزود: یک مدیر برای خدمت به مردم نباید تفاوت یا تبعیضی برای قوم، مذهب و یا گروهی خاص قائل شود.

مولوی اسماعیل‌زهی با اشاره به سیره و روش رسول مکرم اسلام(ص) یادآور شد: پیامبر مکرم اسلام همواره حامی مظلومان و افراد بی بضاعت بود و از این افراد بیشتر حمایت می‌کرد.

کد خبر 2339756

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha